قیمت بالای ماسک با وجود کیفیت پایین به معضلی برای اقشار کم ‌درآمد کرمانشاهی تبدیل شده به طوری که برخی از استفاده از ماسک منصرف می‌شوند.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛  در مناطق کم برخوردار استان کرمانشاه بیشتر مردم از ماسک استفاده نمی‌کنند، زیرا هزینه خرید برای تمام اعضای خانواده که بیرون از منزل هستند بسیار بالا است.

بسیاری از افراد جامعه که درآمد کافی ندارند خرید ماسک را در سبد خانوار قرار نمی‌دهند، زیرا برای یک خانواده چهار نفره باید ماهانه حداقل ۳۰۰ هزار تومان جهت تهیه ماسک هزینه شود.

به نظر می‌رسد چنانچه مسئولان بر موضوع استفاده از ماسک تأکید دارند باید ساز و کاری را نیز برای عرضه ارزان قیمت یا تحویل رایگان به مناطق حاشیه‌نشین بیندیشند در غیر این صورت با افزایش ابتلا به کرونا هزینه‌های درمان در بیمارستان‌ها افزایش می‌یابد.

نبود نظارت بر بازار نیز یکی از دلایل کمبود و افزایش قیمت ماسک در استان است چرا که همزمان که مردم در داروخانه‌های مناطق مختلف به دنبال تهیه ماسک هستند دستفروشان ماسک ارزان قیمت را در اختیار مردم قرار می‌دهند و این سؤال ایجاد می‌شود که این ماسک از کجا به دست این افراد می‌رسد که با این قیمت عرضه می‌شود.

از طرف دیگر می‌توان از ظرفیت خیران برای تهیه ماسک و توزیع در مناطق کم برخوردار استفاده کرد آنچنانکه از شیوع کرونا تاکنون اقلام خوراکی و بهداشتی در قالب کمک مؤمنانه بین نیازمندان توزیع شد.

محسنی یکی از کسبه های کرمانشاهی که به دلیل حرفه خود همیشه مجبور به استفاده از ماسک است، گفت: همیشه از ماسک‌های یکبار مصرف پرستاری که قیمت آن مناسب و حدود ۲۵۰ تومان بود استفاده می‌کردم، اما اکنون این ماسک با وجود کیفیت پایین به حدود ۲۰۰۰ تومان رسیده است.

او عنوان کرد: در حال حاضر این نوع ماسک با وجود کیفیت نامناسب در بازار به ندرت پیدا می‌شود و یا گاهی با قیمت بالایی عرضه می‌شود.

سهیلی از کارگران کرمانشاهی در رابطه با قیمت ماسک گفت: من یک کارگر هستم و درآمد روزانه من به حدی نیست که هر روز حداقل یک ماسک ۲۰۰۰ تومانی خریداری کنم. با وجود قیمت بالا اگر کسی بخواهد ماسک بخرد باید تمام بازار را جستجو کند.

او گفت: از طرف دیگر دستفروشان پارکینگ شهرداری اقدام به عرضه ماسک می‌کنند که هیچ تضمینی بر بهداشتی و استاندارد بودن آن نیست و خود تهدیدی برای مردم محسوب می‌شود، اما به دلیل ارزان بودن بسیاری از افراد مجبور به خرید از آنها می‌شوند.

قیمت مصوب ماسک چقدر است؟

محسن دارابی رئیس سازمان صمت استان کرمانشاه گفت: ما به وعده خود عمل کردیم و ماسک به وفور در اختیار مردم قرار گرفته است. ماسکی که از پارچه دولتی تهیه شود قیمت مصوب آن ۱۲۰۰ تومان است و کمتر از این امکان ندارد، زیرا قیمت تمام شده به همین میزان است.

او با بیان اینکه قیمت مصوب ماسک ۹۰۰ تا ۱۲۰۰ تومان است، افزود: با اتحادیه دوزندگان وارد گفتگو شدیم که از پارچه‌ای استفاده شود که قابلیت شستشو داشته باشد.

دارابی با بیان اینکه سه تولیدکننده ماسک در استان وجود دارد و ماسک به وفور در استان توزیع می‌شود، گفت: از مناطق مختلف درخواست شده که در بازار روز آنها کیوسکی جهت عرصه ارزان قیمت در اختیار صنعت و معدن قرار گیرد.

شیرزادیان مدیر تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه نیز گفت: دو نمونه از ماسک‌های N۹۵ تولیدی در استان زیر نظر معاونت غذا و دارو و توسط یکی از شرکت‌های دانش بنیان عضو مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه با فناوری نانوتکنولوژی تولید می‌شود.

او افزود: در آزمون انجام شده توسط سازمان انرژی اتمی ایران موفق به گذراندن استاندارد ماسک‌هایی با راندمان فیلتراسیون به ترتیب ۹۸.۵۸ درصد و ۹۹.۵۷ درصد برای ذرات بزرگتر و مساوی ۳ نانومتر گردیده که با توجه به سایز متوسط حدود ۱۵۰ نانومتری کروناویروس است.

شیرزادیان گفت: این خبر سبب اطمینان خاطر بسیار بالایی برای کادر درمان و تیم مدیریتی ذیربط دانشگاه علوم پزشکی می‌شود.

او افزود: با برنامه ریزی، نظارت و پیگیری‌های صورت گرفته توسط حوزه معاونت غذا و داروی دانشگاه، از اولین روز‌های شیوع کروناویروس در استان کرمانشاه و کمبود ماسک در کشور، تولید این ماسک‌های خاص تحت نظارت‌های کارشناسان مدیریت تجهیزات پزشکی دانشگاه آغاز شد و با ارتقاء روزافزون در اختیار کادر درمان دانشگاه قرار گرفت.

شیرزادیان گفت: در ساختار این ماسک‌های شش لایه از نانو لایه‌های تولید شده با فناوری نانوتکنولوژی و همچنین در نمونه دیگر از لایه‌های کربن فعال استفاده شده است.

او افزود: روزانه نزدیک به پنج هزار عدد از این نوع ماسک توسط دو شرکت دانش بنیان متعلق به دو دانشگاه مادر استان؛ دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه رازی تولید می‌شود که تمامی تولیدات این دو شرکت صرفا در اختیار مراکز درمانی قرار می‌گیرد.

او عنوان کرد: توزیع ماسک‌های باکیفیت و استاندارد از مهمترین دغدغه‌های رئیس، معاونین ذیربط بخصوص معاونت غذا و دارو و مدیریت تجهیزات پزشکی دانشگاه بوده که با توجه به توزیع انواع ماسک‌های غیر اصلی در بازار، مسئولیت تأمین و نظارت دانشگاه در این امر بسیار حائز اهمیت‌تر از شرایط معمول است.

براساس پیش‌بینی مسئولان علوم پزشکی پاییز و زمستان سختی را از نظر شیوع کرونا در پیش داریم که لازم است تدابیری از جمله ذخیره ماسک کافی با قیمت مناسب اندیشیده شود.
منبع تسنیم

انتهای پیام/ز

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.