ریزش مو مشکل بزرگی نیست که نتوان آن را درمان کرد بر اساس مطالعات علمی ریزش ۸۰ تا ۱۰۰ تار مو به صورت روزانه طبیعی بوده و جای هیچ گونه نگرانی ندارد.

به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، ریزش مو مشکل بزرگی نیست که نتوان آن را درمان کرد، البته برای درمان مناسب، ابتدا نیاز به شناخت صحیح علت ریزش مو دارید. از دست‌دادن مو و ریزش آن تا حدودی طبیعی است. کافی است دست خود را در موهایتان ببرید و با فشار کم یک دسته از آن‌ها را بکشید. همیشه تعدادی مو در دستان شما می‌ماند. بر اساس مطالعات علمی ریزش 80 تا 100 تار مو به صورت روزانه طبیعی بوده و جای هیچ گونه نگرانی ندارد. ریزش موی روزانه در واقع کمک بزرگی به پوست سر شما برای ایجاد یک چرخه سالم رشد مو است تا موهای جدید جایگزین موهای قدیمی شوند.

داستان غمناک ریزش مو از آنجایی آغاز می‌شود که تعداد موهایی که در طول روز از دست می‌دهید بیش از مقدار طبیعی باشد. در این صورت کم کم تراکم مو از دست می‌رود و فرد دچار اضطراب خواهد شد. علل این بیماری می‌تواند از علل ساده و موقت (مانند کمبود ویتامین) تا علت‌های پیچیده‌تر مانند وضعیت کلی سلامتی متغیر باشد. خوشبختانه، روش‌های بسیاری برای درمان ریزش مو در زنان و مردان وجود دارد.

ریزش موی ارثی

علت ریزش مو گاهی در گرو طاسی الگوی مردانه و زنانه و ژنتیک است. در مورد طاسی با الگوی مردانه، نوعی ریزش مو ناشی از ترکیب علت‌هایی چون عوامل ژنتیکی و هورمون‌های جنسی مردانه دخیل هستند. در طاسی الگوی زنانه بیشتر ژنتیک موثر است. این نوع ریزش مو (در زنان و مردان) هنگامی اتفاق می‌افتد که فولیکول مو به مرور زمان منقبض می‌شود و باعث عدم رشد مو می‌شود. در مردان این علت ریزش مو خود را با طاسی در ناحیه فرق سر و شقیقه‌ها و … نشان می‌دهد . در خانم ها علائم طاسی با الگوی زنانه شامل کم تراکم یا کم پشت شدن موها است. بنابراین اگر شما از خانواده ای هستید که زنان یا مردان در سن مشخصی دچار ریزش مو می‌شوند، ممکن است مستعد ابتلا به آن باشید.

درمان چیست ؟

 تنها راه جلوگیری از ریزش موی بیشتر و تأیید شده برای این مورد ماینوکسیدیل است. اما اگر این درمان اثر دلخواه و مورد انتظار فرد را به همراه نداشته باشد، پزشک ممکن است داروهای خوراکی مانند فیناستراید را تجویز کند که می‌تواند ریزش مو را متوقف کند یا حتی باعث رشد برخی شود. عمل جراحی برای پیوند یا کاشت مو نیز گزینه مناسبی است.

روش‌های مختلفی برای کاشت مو وجود دارند که از نظر تعداد گرافت، تعداد جلسات کاشت مو، شیوه‌ی برداشت فولیکول‌ها، ابزارهای استفاده شده، هزینه‌ها و عوامل دیگر با هم متفاوت‌اند. هر کدام از روش‌های کاشت مو مزایا و معایبی دارند و هرکدام در جای خود نتایج فوق‌العاده‌ای خواهند داشت.

درمان ریزش مو ارثی چگونه است ؟

روش‌های کاشت مو در نگاه اول تفاوت زیادی دارند ولی اساس علمی آن‌ها تقریباً یکسان است. یعنی همان جمله‌ای که کمی قبل اشاره کردیم:«انتقال فولیکول‌ها از بانک مو به ناحیه‌ی گیرنده». این انتقال سه مرحله دارد: برداشت، آماده‌سازی و جایگذاری. ابتدا بیایید مراحل اصلی کاشت مو را بررسی کنیم و سپس به سراغ توضیح تک تک روش‌های کاشت مو برویم.

همین جا این را بدانید که تفاوت اصلی روش‌های مختلف کاشت مو در شیوه‌ی برداشت گرافت‌ها است. تکنیک‌های استفاده شده در مراحل آماده‌سازی و کاشت گرافت‌ها در تمامی روش‌های کاشت مو تقریباً یکسان است. به بیان دیگر وجه تمایز روش‌های کاشت مو در دو مرحله‌ی پایانی، صرفاً ابزار و وسایل استفاده شده است؛ وگرنه کاری که انجام می‌شود یا همان تکنیک اجرایی، یکسان است. ولی در مرحله‌ی برداشت، تکنیک‌های مختلفی داریم.

سایر درمان های ریزش مو

مزوتراپی مو یکی از روش‌های درمانی نسبتاً جدید (البته با بیشینه‌‌ای قدیمی) است که می‌تواند همراه با دیگر درمان‌های ریزش مو یا به تنهایی استفاده شده و تاثیرات بسیار خوبی داشته باشد. 

مهم‌ترین کاربرد مزوتراپی مو ، درمان ریزش مو با الگوی مردانه یا زنانه می دانند اما در واقع هیچ نتایج ثابت شده ای در این موضوع وجود ندارد. با وجود نبود نتایج ثابت شده در مورد درمان ریزش موی ارثی اما به هر حال توسط برخی پزشکان تجویز می شود.

از مزوتراپی می‌توان به عنوان درمان پیشتیبان یا مکمل، همزمان با سایر روش‌های درمانی ریزش مو استفاده کرد. بیشتر متقاضیان مزوتراپی افرادی هستند که از دو داروی مهم ریزش مو، یعنی مایندوکسیدیل و قرص فیناستراید استفاده می‌کنند و می‌خواهند نتایج بهتری بگیرند. البته مزوتراپی مو به تنهایی هم می‌تواند نقش موثری در جلوگیری از ریزش مو و بهبود کیفیت مو داشته باشد.

در گذشته به ریزش مو با الگوی مردانه یا زنانه، آلوپسی آندروژنی می‌گفتند؛ چون دانشمندان تصور می‌کردند که هورمون‌های آندروژنی (مانند تستسترون) علت این شکل ریزش مو هستند. امروزه می‌دانیم که علاوه بر هورمون‌ها، عوامل ژنتیکی و محیطی هم می‌توانند تاثیر چشمگیری بر آلوپسی آندروژنی داشته باشند. به همین دلیل داروهای ماینوکسیدیل و فیناستراید که عملکرد اصلی‌شان مهار هورمون‌های آندروژنی است، برای تمام افراد جواب نمی‌دهند. تنها در ۴۰ تا ۶۰ درصد از مصرف‌کنندگانِ این دو دارو، بهبود وضعیت موها مشاهده می‌شود. حال این اثر می‌تواند به شکل قطع ریزش مو، افزایش رشد موها یا بهبود کیفیت و ضخامت‌ تارهای مو باشد.

درمان ریزش مو ارثی چگونه است ؟

چرا برای درصد زیادی از افراد، ماینوکسیدیل و فیناستراید درمان موثری نیست؟

همانطور که در ابتدای متن اشاره کردیم، دلایل اصلی ریزش مو با الگوی مردانه و زنانه هنوز به خوبی شناخته نشده‌اند. صرفاً می‌دانیم که عوامل ارثی و هورمون‌های آندروژنی تاثیر زیادی بر این شکل ریزش مو دارند. استرس، کمبود مواد مغذی، کمبود سایر هورمون‌های بدن، اختلالات ناشناخته‌ی خونرسانی و بسیاری عوامل دیگر هم بر آلوپسی آندروژنی موثرند. به همین دلیل ماینوکسیدیل و فیناستراید نمی‌توانند همواره درمان‌های موثری باشند.

اگر ماینوکسیدیل و فیناستراید موثر نبودند، چه باید کرد؟

در این صورت باید به سراغ روش‌های درمانی دیگر بروید. مصرف مکمل‌های ویتامینی، روش PRP، میکرونیدلینگ، نوردرمانی و در نهایت یکی از بهترین روش‌های درمانی یعنی مزوتراپی مو می‌توانند تاثیر چشمگیری در بهبود وضعیت ریزش موی شما داشته باشند.

کاندیدای مناسب مزوتراپی مو

به جز آلوپسی آندروژنی، انواع دیگری از ریزش مو هم وجود دارد که از مزوتراپی مو می‌توان برای درمان آن‌ها استفاده کرد. اگر به هر یک از انواع آلوپسی‌های زیر مبتلا هستید، مزوتراپی روش درمانی مناسبی برای شماست.

  • تلوژن افلوویوم و ریزش موی ناشی از استرس: این دو اختلال معمولاً زمانی رخ می‌دهند که بدن شما دچار استرس فیزیکی یا روانی می‌شود. مزوتراپی مو درمان بسیار خوبی برای این دو شکل ریزش مو است. مثلاً ریزش موی بعد از بارداری که به دلیل تلوژن افلوویوم رخ می‌دهد، به شکلی موثر با مزوتراپی قابل درمان است.
  • مشکلات ساقه‌ی مو: اگر ساقه‌ی موی شما به دلایلی آسیب دیده است، مزوتراپی برای شما مفید است. یکی از اثرات این روش، افزایش رشد موها و همچنین حفظ سلامت فولیکول‌های مو است.
  • آلوپسی آره‌آتا (ریزش موی سکه‌ای): مزوتراپی در برخی از افرادی که از آلوپسی آره‌آتا رنج می‌برند، بسیار موثر است. اگر ریزش موی سکه‌ای دارید و شرایطتان حاد نیست، احتمالاً کاندیدای مناسبی برای مزوتراپی مو هستید.
  • کاهش سرعت رشد: اگر به هر دلیلی سرعت رشد موهای شما کم شده، مزوتراپی مو می‌تواند درمان موثری باشد.

مهمترین قدم برای درمان ریزش مو

با خواندن این مقاله اطلاعاتی مختصر در مورد ریزش مو کسب کرده و موفق شدید که اولین قدم را طی کنید. در دومین قدم، باید با کارشناسان کلینیک خانه سفید تهران تماس بگیرید تا برای جلسه‌ی مشاوره حضوری (برای تهرانی‌ها) یا غیرحضوری (برای دیگر هموطنان) با متخصصان کلینیک خانه سفید، وقتی مشخص و رزرو کنید. برای این کار می‌توانید از راه‌های ارتباطی زیر اقدام فرمایید:

  • پیام رسان‌های داخلی یا واتس اپ با شماره ۰۹۱۲۲۲۵۲۷۳۱
  • تماس تلفنی با شماره‌های ۰۲۱۵۴۵۰۳ یا ۰۲۱۸۸۶۵۴۳۷۰

منبع : وب سایت کلینیک خانه سفید

 

انتهای پیام/

برچسب ها: نبض بازار ، ریزش مو
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۰۸:۴۰ ۰۴ بهمن ۱۴۰۰
ماینوکسیدیل فوق العاده بود:))
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۹ ۳۰ مهر ۱۴۰۰
هر چقدر بیشتر بدونی مغزت بیشتر رشد میکنه و دنبال اون جمجمه هم رشد میکنه و باعث میشه تا پوست وسط و بالای جمجمه سفت و کشیده بشه.
برای همینه که موهایی که به زور توسط اون دو تا داروی ریزش مو در میان بور و نازک هستند چرا که فولیکولها در اثر اون کشیدگی تنگ شدند و موی بر و نازک بهتون تحویل میدن.
سرتون رو بتراشین و برین دنبال بقیه زندگی.
Iran (Islamic Republic of)
طاها
۱۹:۲۸ ۰۲ اسفند ۱۳۹۹
فقط کاشت مو
United States of America
ناشناس
۱۹:۳۹ ۲۰ تير ۱۳۹۹
انشاالله
آخرین اخبار