به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، نگار چاهی بخش کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: نتایج حاصل از مطالعات جدید منتشر شده در دنیا نشان میدهد که برخی افراد در مراحل اولیه عفونت با ویروس کرونا ممکن است علائمی مانند درد شکم، اسهال، یبوست، تهوع و استفراغ را تجربه کنند.
نگار چاهی بخش افزود: بهتازگی محققان دانشگاه استنفورد آمریکا در ایالت کالیفرنیا دریافتند که یکسوم از بیماران مورد مطالعه مبتلا به شکل خفیف کووید ۱۹ علائم گوارشی بروز دادهاند؛ همچنین در پکن نیز محققان اعلام کردند که در ۳ تا ۷۹ درصد از مبتلایان به کووید ۱۹، علائم گوارشی بروز کرده است.
او ادامه داد: در کشور ما نیز مواردی از علائم گوارشی در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ مشاهده شده بنابراین ممکن است برخی بیماران بدون داشتن علائم ریوی، تنها با مشکلات شکمی مراجعه کنند و یا برخی علائمی همچون تهوع، استفراغ یا اسهال را قبل از سایر مواردی مانند تب یا علائم تنفسی بروز دهند.
کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تاکید کرد: این علائم گوارشی بیشتر در بیماران بزرگسال گزارششده، ولی در مورد کودکان نیز مواردی از اسهال دیده شده است.
چاهی بخش بیان کرد: در صورت وجود علائم گوارشی مانند اسهال، استفراغ، دلدرد و ... توصیه میشود دستهای خود را بهطور مرتب بهویژه پس از اجابت مزاج و یا عطسه، قبل از غذا خوردن و یا پختوپز با آب و صابون به مدت حداقل ۲۰ ثانیه بشویید.
او، بهترین ضدعفونیکننده دست را محلول حاوی حداقل ۷۰ درصد الکل دانست و گفت: وسایل منزل از جمله سرویس بهداشتی، دستگیره دستشویی و حمام، گوشی و شمارهگیر تلفن و هر وسیله دیگری که اعضای خانواده به طور مشترک ممکن است آن را لمس کنند بهطور مرتب تمیز و ضدعفونی کنید.
کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: مهم است با مصرف مایعات فراوان بهویژه آب ساده و پرهیز از نوشیدن مایعات شیرین برای جایگزینی مایعات از دسترفته توجه شود و از محلول ORS که حاوی الکترولیتهای لازم برای جبران املاح مورد نیاز از دسترفته بدن در اسهال است طبق نظر پزشک استفاده شود.
چاهی بخش توصیه کرد: نوشیدنیهای حاوی نمک مانند دوغ بدون گاز نیز به تأمین املاح از دسترفته بدن کمک میکنند.
او بیان کرد: در صورت ابتلا به اسهال از یک رژیم غذایی سبک حاوی موز، برنج سفید، کمپوت سیب و نان سفید (کم سبوس) که کربوهیدرات بدن شما را تأمین میکند و فشار برای دفع را کاهش میدهد پیروی شود، همچنین مصرف بلغور، جو دوسر، سیبزمینی پخته یا تنوری و مرغ بدون پوست نیز مفید است.
این کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه در برخی از بیماران مبتلا به کرونا درد معده اتفاق میافتد، افزود: اگر ناراحتی معده ناشی از مسمومیت غذایی یا مشکلات گوارشی باشد به طور معمول پس از ۴۸ ساعت بهتر میشود و اگر مدت بیشتری طول کشید ممکن است از نشانههای زودرس کووید ۱۹ یا عفونت باکتریایی باشد.
چاهی بخش توصیه کرد: در این شرایط بهتر است غذاهای چرب و فست فودها، مصرف بیش از حد لبنیات، قهوه، نسکافه، چای، انواع شکلات و کاکائو، فلفل و سایر ادویهجات، غلات کامل (با سبوس بالا)، غذاهای شور و مصرف گوشت قرمز محدود، و از پرخوری خودداری شود.
او گفت: برای بهتر شدن درد شکم به هر علت که باشد مصرف نعناع (در صورت مبتلا نبودن به سوزش سر دل) و ریشه زنجبیل تازه (در صورت مبتلا نبودن به کاهش پلاکت) کمککننده است.
انتهای پیام/ک
معنی این پاراگراف رو نفهمیدم