علی حسینی عضو شورای ملی زعفران در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از افزایش تولید زعفران خبر داد و گفت: با توجه به افزایش سطح زیرکشت و بارندگیهای اخیر پیش بینی میشود که تولید زعفران نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش یابد.
او افزود: با وجود افزایش هزینههای تولید، کشاورزان انتظار دارند که مطابق با تورم، قیمت محصول آنان نیز افزایش یابد، اما به دلیل صادرات محور بودن زعفران، نگاهها بر بازارهای جهانی است، از این رو باید کاری کرد تا عملکرد افزایش یابد.
بیشتر بخوانید
حسینی با انتقاد از پدیده شوم قاچاق پیاز زعفران بیان کرد: طبق روال سالهای گذشته پیاز زعفران قاچاق شده است، از این رو انتظار میرود که دولت از ابتدای خرداد تا پایان شهریور مرزهای شرقی کشور را کنترل کند تا از خروج پیاز زعفران جلوگیری شود چرا که این امر تهدید جدی برای آینده تولید محصول استراتژیک به شمار میرود.
عضو شورای ملی زعفران از افزایش ۱۰ درصدی سطح زیر کشت زعفران خبر داد و گفت: اگر در ماههای باقی مانده تا فصل برداشت عواملی نظیر تنش گرمایی تولید را تحت تاثیر قرار ندهد، پیش بینی میشود که تولید حداقل ۱۰ تا ۲۰ درصد رشد کند.
او با اشاره به اینکه قاچاق پیاز زعفران در کوتاه مدت تاثیری در تولید ندارد، بیان کرد: استمرار قاچاق پیاز زعفران و توسعه سطح زیرکشت زعفران در کشورهای اطراف در بلندمدت تهدید جدی برای تولید زعفران به شمار میرود.
عضو شورای ملی زعفران در پایان تصریح کرد: اگرچه با توسعه سطح زیرکشت در کشورهای اطراف حداقل ۱۰ تا ۲۰ سال زمان نیاز است تا به سطح زیرکشت در کشور ما برسند، اما به هر حال این اتفاق برای اسپانیا رخ داده و ما توانستیم این جایگاه را به دست آوریم، به همین خاطر باید مراقب باشیم تا این اتفاق برای زعفران کاری کشور رخ ندهد.
انتهای پیام/