مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه به تشریح جزییات و سوالات پرتکرار در زمینه بورس، سهام عدالت و صندوق ETF پرداخت.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ امیر حمزه حیدریان مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه با اشاره به روند اجرای طرح سهام عدالت از اواخر دولت هشتم (سال ۱۳۸۵) که بر اساس آن و طی ۱۹ مرحله بخشی از سهام ۴۹ شرکت دولتی به مردم واگذار شد، گفت : این سهام با هدف انتقال ثروت از دولت به مردم بین همه افراد- بجز چهار دهک بالای جامعه- توزیع شد و ۵۱ میلیون نفر در کشور مشمول دریافت سهام عدالت شدند.

او گفت : در جریان فرآیند واگذاری سهام عدالت که تا سال ۱۳۹۴ طول کشید ۴۹ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در کشور موفق به تکمیل روند نهایی ثبت نام خود شدند، اما یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر به دلایل مختلف موفق به دریافت سهام عدالت نشدند.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه تعداد افراد مشمول سهام عدالت در استان کرمانشاه را نیز یک میلیون و ۴۵۰ هزار نفر اعلام کرد و افزود: اگرچه در کشور میانگین بهره‌مندی از سهام عدالت حدود ۶۰ درصد است، اما در کرمانشاه ۷۵ درصد جمعیت استان سهام عدالت دارند.

حیدریان درباره افرادی که تاکنون موفق به دریافت نهایی سهام عدالت خود نشده‌اند افزود: تصمیم درباره اضافه شدن افراد جدید برای سهام عدالت نیازمند مصوبه مجلس و یا هیات وزیران است که البته این مهم در دستور کار مجلس یازدهم قرار دارد.

او ادامه داد: دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از صاحبان سهام عدالت فوت کرده‌اند که درباره تعیین تکلیف سهام عدالت آن‌ها و فرایند انتقال آن در آینده تصمیم‌گیری خواهد شد، اما فعلا امکان نقل و انتقال سهام عدالت وجود ندارد.

ارزش سهام عدالت ۲۸ برابر شده است

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه اشاره‌ای به دلیل متفاوت بودن ارقام سهام عدالت افراد داشت و افزود: دولت ۴۷ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بودجه برای سهام عدالت اختصاص داد که قرار بود از محل سود شرکت‌ها این پول برگردد که در نهایت ۲۶ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان از این رقم بازگشت و از همین رو قرار شد خود افراد سرمایه‌هایشان را به یک میلیون تومان افزایش دهند.

حیدریان ادامه داد: البته در این بین برخی از گروه‌ها از حمایت دولت بررخودار شدند و سهام آن‌ها یک میلون تومانی شد، اما حدود ۸۰ درصد افراد سهام ۴۹۲ هزار تومانی دارد.

او گفت: برخی هم سود سال ۱۳۹۵ را که برای آن‌ها واریز شد برداشت نکردند که اکنون رقم سهام عدالت آن‌ها ۵۳۲ هزار تومان است.

 این مسئول،افزود: بر اساس آخرین ارزیابی که انجام شده، ارزش سهام عدالت حدود ۲۸ برابر شده و برای سهام‌داران ۴۹۲ هزار تومانی به حدود ۱۳ میلیون و ۷۸۰ هزار تومان و برای سهام‌داران ۵۳۲ هزار تومانی حدود ۱۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان شده است.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه با بیان اینکه از اواسط اردیبهشت کار آزادسازی سهام عدالت کلید خورد، ادامه داد: ۱۹ میلیون نفر یعنی معادل ۳۸ درصد روش مدیریت مستقیم و مابقی روش مدیریت غیرمستقیم سهام عدالت را انتخاب کردند. در استان کرمانشاه نیز ۵۳ درصد مشمولین یعنی حدود ۷۶۰ هزار نفر روش مستقیم را انتخاب کردند.

حیدریان افزود: با هدف اینکه به دلیل افزایش عرضه ناگهانی، قیمت‌ها در بازار دستخوش تغییر نشود، دولت در این مرحله امکان فروش ۳۰ درصد سهام عدالت را فراهم کرده و مابقی آن نیز به تدریج امکان فروش خواهد داشت.

او درباره افرادی که درخواست فروش ۳۰ درصد سهام عدالت خود را داده، اما هنوز پولی به حساب آن‌ها واریز نشده افزود: این پول به شماره شبا وارد شده در سامانه واریز خواهد شد و اگر افرادی هنوز پول را دریافت نکردند، احتمالا در شماره شبا آن‌ها مشکلی وجود دارد.

حیدریان گفت: اینکه سهام دقیقا در چه روزی فروش رفته نیز بر میزان پولی که به حساب افراد واریز شده اثرگذار است.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه از ارزش سهام عدالت هم یاد کرد که متشکل از سهام ۳۶ شرکت بورسی و ۱۳ شرکت غیربورسی است و افزود: سهام عدالت متشکل از سهام شرکت‎‌های خوبی مانند ایران خودرو، سایپا، بانک تجارت، بانک صادرات، فولاد خوزستان، فولاد مبارکه اصفهان، پتروشیمی خلیج فارس و... است.

او ادامه داد: با این شرایط پیشنهاد می‌شود افراد فعلا سهام عدالت خود را نگهداری و از فروش آن خودداری کنند، زیرا ارزش سهام در حال افزایش است.

ETF حدود ۶.۴ میلیون تومان شد

حیدریان شیوه دیگر مشارکت دادن مردم در دارایی‌های دولت را صندوق‌های واسطه‌گری مالی با نام ETF اعلام کرد و افزود: مرحله اول آن با داشتن سهام پنج شرکت شامل بانک تجارت، بانک صادرات، بانک ملت، بیمه البرز و بیمه اتکایی امین عرضه شد و هر کد ملی تا سقف دو میلیون تومان امکان خرید داشت، همچنین امکان خرید به افراد حقوقی داده نشد که با این شرایط نزدیک به سه میلیون نفر صندوق دارایی یکم را خریداری کردند.

 این مسئول،گفت: متقاضیان این صندوق از ۲۰ درصد تخفیف دولت بهره‌مند شدند و در مدت عرضه این صندوق نیز ۱۰ درصد دیگر سود به این صندوق تعلق گرفت، یعنی در مجموع متقاضیان ۳۰ درصد سود اولیه داشتند.

او ارزش کنونی این صندوق را نیز حدود شش میلیون و ۴۰۰ هزار تومان برآورد کرد.

او با اشاره به اینکه دو ماه بعد از مهلت نام نویسی، فرایند انتقال این صندوق به بورس انجام شد، افزود: افراد برای فروش صندوق etf با نماد معاملاتی دارایکم حتما نیازمند کد بورسی هستند.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه با بیان اینکه احتمال عرضه مراحل بعدی این صندوق در مرداد ماه وجود دارد، ادامه داد: پیشنهاد ما این است که عامه مردم از این فرصت استفاده کنند.

حیدریان افزود: عرضه این صندوق‌ها با هدف مردمی کردن اقتصاد، تعمیق بازار سرمایه و جمع‌آوری نقدینگی خرد مردم صورت گرفته است.

او استفاده از ظرفیت این صندوق را برای کسانی‌که آشنایی چندانی با بازار بورس ندارند، اما می‌خواهند سهام‌داری کنند بهترین و کم ریسک‌ترین گزینه دانست.

هیجانی وارد بورس نشوید

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه از رونق بورس طی چند ماه اخیر هم یاد کرد و افزود: بازار سرمایه بازاری کاملات تخصصی و نیازمند دانش و آگاهی است و سرمایه‌گذاری در این بازار می‌تواند به افزایش تولید ملی و قدرتمند شدن اقتصاد کمک کند.

حیدریان با بیان اینکه بازار سرمایه در تمام دنیا بازاری پرریسک است، گفت: متاسفانه برخی افراد خانه و ماشین خود را فروخته و وارد بورس می‌شوند و یا وام می‌گیرند که این کار کاملا اشتباه است، بلکه افراد صرفا باید از پس‌انداز خود برای ورود به بورس استفاده کنند.

او افزود: برخی افراد که دانش کافی برای ورود به بورس ندارند بهتر است از صندوق‌های سرمایه‌گذاری و یا صندوق‌های واسطه گری مالی استفاده کنند.

این مسئول خرید سهام شرکت‌های عرضه اولیه را نیز گزینه مناسبی برای تازه واردان بورس دانست و ادامه داد: عرضه اولیه معمولا امکان زیان پایینی دارد، چون پایین‌تر از قیمت واقعی عرضه می‌شود و معمولا در بلندمدت بازدهی مناسبی دارد.

حیدریان افزود: به هر حال بهتر است افراد به صورت هیجانی وارد بازار نشوند .

انتهای پیام/د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۱۲ ۱۶ تير ۱۳۹۹
من و همسرم ۶ خرداد در ایوا بانک ملی ثبت درخواست فروش سی درصد سهام عدالت کردیم اما تا این لحظه ۱۶ تیر برای هیچ کداممان ریالی واریز نکردند هرجا هم تماس می گیریم کسی جوابگو نیست.