به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، محمد صالح احمدی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت:در سال زراعی جاری، ۵۹۰ هزار و ۴۵۰ هکتار از اراضی استان به کشت گندم اختصاص دارد که از این میزان ۵۸۸ هزار هکتار دیم و ۳۲ هزار هکتار اراضی آبی است.
او پیش بینی تولید گندم در استان را یک میلیون و ۱۳۰ هزار و ۶۰۲ تن ذکر کرد و افزود: ۸۲ هزار بهره بردار در استان کار برداشت گندم را انجام میدهند.
احمدی با اشاره به اینکه برداشت محصول گندم از اول تير تا اواخر شهريور ادامه دارد، گفت:برداشت و خرید گندم تاکنون در سه شهرستان استان شامل سقز، کامیاران و بیجار آغاز شده است.
او با بیان اینکه حدود ۹۴ درصد از اراضی زیرکشت گندم کردستان به کشت دیم این محصول اختصاص دارد،گفت: عملکرد برداشت گندم به طور متوسط در هر هکتار اراضی دیم شامل یک هزار و ۴۰۰ کیلوگرم و در مزارع آبی پنج هزار کیلوگرم است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: وزارت جهاد کشاورزی در سال زراعی جاری برای جلوگیری از سو استفاده دلالان از وضعیت بازار و تحقق حقوق بهره برداران، ۵۰ درصد بهای گندم خریداری شده را در سریعترین زمان ممکن به حساب گندمکاران واریز میکند.
احمدی گفت:نرخ پایه خرید تضمینی گندم درسال زراعی ۹۹-۹۸ با چهار درصد افت مفید و یک درصد غیرمفید هرکیلوگرم ۲۵ هزار ریال تعیین شده است.
او تاکید کرد: : امسال بهرهبرداران این استان با استفاده از یک هزار و ۸۸۵ دستگاه کمباین شامل یک هزار و ۳۸۵ دستگاه کمباین بومی و ۵۰۰ دستگاه کمباین مهاجرمحصول غلات خود را از مزارع برداشت میکنند.
جمال صالحی نماینده شرکت بازرگانی دولتی کردستان با اشاره به اینکه برداشت و خرید گندم از سطح مزارع استان آغاز شده است،گفت:۹۰ مرکز در استان گندم مازاد برنیاز کشاورزان را خریداری میکنند که از این تعداد ۶۸ مرکز تعاون روستایی و مابقی سیلوهای بخش دولتی و خصوصی و کارخانجات آردسازی است.
او با بیان اینکه نرخ پایه خرید تضمینی گندم با افت چهار درصد مفید و یک درصد غیر مفید، هر کیلوگرم دو هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شده است، یادآور شد: قیمت خرید تضمینی گندم در سال زراعی جاری نسبت به مدت مشابه در سال ماقبل آن که یک هزا ر و ۷۰۰ تومان بود ۴۷ درصد رشد داشته است.
نماینده شرکت بازرگانی دولتی کردستان گفت: فرآیند خرید گندم در مراکز خرید و سیلوها با رعایت همه موارد بهداشتی همچون استفاده از ماسک و موادضدعفونی انجام میشود و ساعت کار هم در این مراکز از هشت صبح تا ۲۰ شب تعیین شده که با پیشنهاد فرمانداران در ایام پیک خرید قابل تغییر و افزایش است.
استان کردستان یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۸۹۶ هزار و ۲۳۵ هکتار اراضی دیم معادل ۸۸ درصد و ۱۲۱ هزار اراضی آبی معادل ۱۲ درصد دارد.
کشاورزان کردستانی هم اکنون علاوه بر گندم، محصولاتی مانند جو و کلزا را از مزارع خود برداشت میکنند.
انتهای پیام/م