به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، محمدصالح احمدی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: در سال زراعی جاری ۵۹۰ هزار و ۴۵۰ هکتار از اراضی استان شامل ۵۸۸ هزار هکتار دیم و ۳۲ هزار هکتار اراضی آبی به کشت گندم اختصاص یافته و پیش بینیها حاکی از تولید حدود یک میلیون و ۱۳۰ هزار و ۶۰۲ تُنی این محصول است.
او افزود: تعداد بهره برداران محصول گندم استان کردستان در سال زراعی جاری حدود ۸۲ هزار نفر و عملکرد برداشت گندم به صورت متوسط در هر هکتار شامل یک هزار و ۴۰۰ کیلوگرم در مزارع دیم و پنج هزار کیلوگرم در مزارع آبی است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان بیان کرد: خرید تضمینی این محصول از برنامههای مهم دولت است که پیش بینی میشود در سال جاری حدود ۹۹۸ هزار و ۱۰۷ تُن گندم مازاد بر نیاز از کشاورزان استان خریداری شود.
احمدی قیمت خرید تضمینی گندم را ۲۵ هزار ریال در ازای هر کیلوگرم اعلام کرد و گفت: وزارت جهاد کشاورزی در نظر دارد در سال جاری به منظور جلوگیری از سوء استفاده دلالان از وضعیت بازار و تحقق حقوق بهره برداران، ۵۰ درصد بهای گندم خرید شده را در سریعترین زمان ممکن به حساب آنان واریز کند.
او تاکید کرد: امسال بهرهبرداران این استان با استفاده از یک هزار و ۸۸۵ دستگاه کمباین شامل یک هزار و ۳۸۵ دستگاه کمباین بومی و ۵۰۰ دستگاه کمباین مهاجرمحصول غلات خود را از مزارع برداشت میکنند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه در راستای نظارت دقیق بر برداشت و کاهش افت کیفی سازمان جهاد کشاورزی نظارت و بازرسی عملکرد کمباینهای بومی و مهاجر را در دستور کار خود قرار داده است، افزود: در این راستا ۱۷ گروه بخش خصوص و چندین گروه بخش دولتی تشکیل شده است.
او بیان کرد: در هر شهرستان به نسبت سطح کشت گروههای دولتی تشکیل شده، اما گروههای بخش خصوصی شامل چهار مورد بیجار، دیواندره و قروه هر کدام سه مورد، سنندج و کامیاران هر کدام ۲ مورد و دهگلان یک مورد است.
احمدی یادآور شد: در بانه، مریوان و سروآباد نیز به علت سطح کشت پایین غلات تنها گروههای دولتی بر روند کار نظارت دارند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه برداشت محصول گندم از اول تیر آغاز و تا اواخر شهریور ادامه دارد، گفت: اکنون برداشت محصول از شهرستان کامیاران آغاز شده و تا ۱۰ روز آینده در دیگر شهرستانها نیز شروع میشود.
گفتنی است؛کردستان در زمینه مساحت و زمینهای زراعی قابل کشت جزو استانهای میانی کشور است، اگرچه بیشترین سطح زیرکشت در این استان را اراضی دیم به خود اختصاص داده و سهم کمی از اراضی آبی را دارد، اما به واسطه آب و هوای مناسب و بارشهای متناسب با مراحل مختلف کشت و داشت گندم از لحاظ تولید و خرید تضمینی این محصول در سطح کشور جایگاه دوم کشور را دارد.
انتهای پیام/م