به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، سید فخرالدین افضلی مدیر فناوری و طرحهای کاربردی دانشگاه شیراز گفت: کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا در فارس از محققان و پژوهشگران استان دعوت کرد تا ۱۲ تیرماه امسال طرحهای خود را در حوزه مبارزه با این بیماری و زمینههای مختلف علمی به کمیته یادشده ارسال کنند.
او، با اشاره به استقرار دبیرخانه کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا در استان فارس و دانشگاه شیراز بیان کرد: این کمیته متشکل از صاحب نظران علمی دانشگاههای مهم استان فارس بوده که در این میان به دلیل اهمیت موضوع سلامت، نقش دانشگاه علوم پزشکی بسیار پررنگ است.
افضلی تصریح کرد: اهمیت این کمیته برای دانشگاه شیراز به اندازه ای که ریاست آن بر عهده رئیس دانشگاه بوده که تاکنون جلسات مختلفی با حضور مسئولان علمی استان، سازمانهای مهم سیاستگذار و تصمیمگیران استان در حوزه علمی کرونا برگزار شده است.
مدیر فناوری و طرحهای کاربردی دانشگاه شیراز ادامه داد: هرکدام از دانشگاههای بزرگ استان یک نماینده در این کمیته دارند و از معاونان پژوهشی در هر مرکز آموزش عالی نیز دعوت شده که برخی مراکز مانند دانشگاه آزاد، پیام نور، علمی کاربردی، جهاد دانشگاهی و پارک علم و فناوری نیز نمایندگانی هستند که در جلسات کمیته حضور دارند.
او، افزود: این کمیته با ارسال فراخوانی به همه سازمانها و مراکز درمانی استان از پژوهشگران درخواست کرد که در حوزههای علمی مختلف و زمینه کرونا در قالب فعالیت پژوهشی پوشش داده شود.
افضلی اضافه کرد: طرحهای ارائه شده به دبیرخانه درخصوص مسائل مختلف از جمله تشخیص و درمان که در اولویت اول این کمیته است و نیز حوزه مسائل فنی و مهندسی، فناوریهای نرم، مسائل فرهنگی، اجتماعی و معیشت در زمینه تجهیزات پزشکی تا ۱۲ تیرماه امسال جمعآوری شده و در مرحله بعد مورد داوری علمی قرار می گیرد.
مسئول هماهنگی علمی کمیته علمی ستاد استانی مبارزه با کرونا اظهار کرد: پیشنهادهای برگزیده براساس اولویتهای پژوهشی استان در ارتباط باکرونا و حمایت این کمیته مورد تحقیق قرار می گیرد که نتایج آن با همکاری سازمانها و نهادهای استان به صورت کاربردی وارد زندگی مردم میشود.
او، درباره روند پژوهشها در ارتباط با تهیه واکسن کرونا گفت: کمیته علمی ستاد استانی مبارزه با کرونا به صورت غیر مستقیم روند تهیه واکسن را رصد میکند زیرا در این خصوص تفاهم نامه چهارجانبه جداگانهای بین دانشگاه شیراز، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، معاونت علمی ریاست جمهوری و استانداری فارس منعقد شده است.
افضلی بیان کرد: با توجه به اهمیت موضوع تهیه واکسن و نیز انتظاری که از جامعه علمی میرود، ساز و کاری مجزا و کارگروه علمی جداگانه متشکل از محققان و نمایندگان شیراز و دانشگاه علوم پزشکی در این زمینه فعالیت میکنند که درصدد انعقاد قرارداد هستند هر چند تا زمان انعقاد قرارداد کارهای عملیاتی با هزینه دانشگاه شیراز در حال انجام است.
بر اساس آخرین آمار اعلام شده تا ظهر نهم تیرماه ۹۹ تاکنون ۲۲۵ هزار و ۲۰۵ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۱۶۲ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشورمان به ۱۰ هزار و ۶۷۰ نفر رسید.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/ت