استاندار گیلان گفت: همه بخش‌های دولتی و خصوصی برای شتاب در توسعه استان به میدان بیایند تا فرایند ورود به بازار کسب وکار تسهیل شود.

به گزارش خبرنگار  گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از رشت،ارسلان زارع ، استاندار گیلان در دیدار مدیران خانواده صنعت و معدن و نیز مسئولان بخش‌های صنفی صمت استان،  تحقق راهبرد اقتصاد مقاومتی را نیازمند شکل‌گیری تلاش ملی دانست و گفت: تسهیل فرآیند‌های ورود به بازار کسب‌وکار و کاهش زمان دسترسی به مجوز‌ها با کمک دولت الکترونیک  یکی از الزامات حصول جهش تولید است و برای شتاب در توسعه استان، همه بخش‌های دولتی و خصوصی در تعامل و هم افزایی با هم، باید به میدان بیایند.

او با قدردانی از تلاش‌های فعالان صنفی افزود: بسیاری، گیلان را با قابلیت‌های کشاورزی و گردشگری می‌شناسند در حالی که صنعت، مکمل و پیش‌برنده حوزه کشاورزی و خدمات گردشگری است.

استاندار گیلان  با اشاره به رفع موانع پیش روی صنعت و گسترش آن که با توسعه صنایع پاک و تبدیلی حوزه‌های کشاورزی، بهداشت و درمان صورت گرفت، گفت: امروز در عین حالی‌که می‌توانیم از محیط زیست خدادادی در طبیعت گیلان حفاظت کنیم، باید از صنعت به واسطه ضریب نفوذ و اثرگذاری بیشتر در ارتقاء رفاه، معیشت و اشتغال مردم به عنوان یک ظرفیت ارزشمند بهره ببریم.

زارع، با بیان اینکه در ایام شیوع کرونا فعالان عرصه تولید و صنعت فداکارانه و جهادگرانه پابه پای کادر درمان خدمت کردند و عامل مهمی در مقابله با این بیماری بودند، افزود: در جریان بازدید‌هایی که در آن ایام از برخی واحد‌هایی که اقدام به تولید محصولات بهداشتی کرده یا خطوط تولید قبلی را متوقف و این اقلام را تولید کردند، به وضوح شاهد تلاش‌های آنان بودم که موجب افتخار شدند.

استاندار گیلان  با اشاره به بهبود بسیاری از شاخص‌ها در گیلان در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ و نیز ارتقاء جایگاه استان در حوزه‌های مرتبط با صمت گفت: به واسطه شیوع کرونا آسیب‌هایی به مردم و فعالان بخش‌های مختلف اقتصادی وارد شد و دولت نیز با درک بهنگام این مسئله، تمهیداتی در جهت کنترل این عوارض و جبران قسمتی از خسارت‌های وارده به بخش‌های صنعتی و تولیدی اندیشیده که پیگیر گسترده‌تر شدن پوشش و افزایش اعتبار تسهیلات، هستیم.

او  به تحریم‌های غیرقانونی استکبار جهانی علیه ملت ایران اشاره کرد و افزود: باید اقتصاد مقاومتی را راهبرد توسعه کشور در همه ایام به ویژه شرایط دشوار تحریم، و جهش تولید را هدفگذاری هوشمند برای رسیدن به رشد اقتصادی مطلوب بدانیم و مبتنی بر این نقشه راه، تمامی دستگاه‌ها ظرفیت کامل خود را برای تحقق این مهم به کار گیرند.

استاندار گیلان گفت: انتظار است شاهد ارائه راه حل‌های کاربردی و عملیاتی برای سرعت بخشی به برنامه‌های حصول راهبرد اقتصاد مقاومتی در قالب یک تلاش ملی باشیم و مفهوم جهش را فراتر از اقدامات معمول، معنا ببخشیم چراکه این موضوع تنها توسط یک بخش محقق نمی‌شود.

زارع  افزود: یکی از الزامات این امر، اهتمام همه بخش‌های دولتی و خصوصی به توسعه است و در دوران شیوع کرونا، با تلاش بی‌وقفه فعالان اقتصادی، حتی یک روز هم فرآیند صادرات از استان تعطیل نشدکه این موضوع، افتخاری‌ست که باید استمرار یابد.

او  بر ضرورت فعال کردن واحد‌های تولیدی راکد و نیمه راکد و اتمام طرح‌های نیمه تمام در سطح استان نیز تأکید کرد و گفت: اتحادیه اقتصادی اوراسیا و موقعیت سوق الجیشی گیلان، فرصت کم نظیری در اختیار استان قرار داده تا زمینه رونق صادرات را فراهم آوریم.

استاندار گیلان با اشاره به وجود امکان استفاده از ظرفیت دو یا سه شیفته کردن تولید در برخی واحد‌های صنعتی استان ، افزود: امسال بیش از هر زمان دیگری نیازمند تولید باکیفیت محصولات هستیم که در این راستا همراهی بیشتر دستگاه‌های اجرایی، قضایی، نظارتی، امنیتی و بانک‌ها را می‌طلبد.

 زارع گفت: هدفگذاری صادرات استان تا حجم ۵۰۰ میلیون دلار طی سال گذشته با موفقیت همراه بود و شاهد رشد صادرات و کسب درآمد ۵۸۰ میلیون دلاری از این طریق بودیم و امسال صادرات غیرنفتی را ۶۰۰ میلیون دلار هدفگذاری کرده ایم.

او  در ادامه سخنانش بر لزوم گسترش ارتباط صنعت، علم و دانشگاه برای کسب موفقیت‌های بیشتر با مشارکت بخش‌های علمی و تحقیقاتی تأکید کرد و افزود: دولت تدبیر و امید به این موضوع اعتقادی راسخ دارد و این مهم باید در استان با بهره‌گیری از اعتبارات پژوهشی، بیش از گذشته تقویت شود.

استاندار گیلان موضوعات اقتصادی را اولویت اول استان و جزو دغدغه‌های مدیران در پیگیری‌های ملی عنوان کرد و گفت: با عنایت به هدفگذاری انجام شده در استان برای تک رقمی کردن نرخ بیکاری تا پایان دوره دولت دوازدهم، باید طرح‌های اشتغال زا در حوزه اقتصاد مقاومتی و نیز جهش تولید در گیلان، با شتاب و جدیت تکمیل و در دستور کار قرار گیرد.

زارع افزود: معتقدم اشتغال پایدار از بخش صنعت، دست یافتنی است و آسیب‌پذیری این حوزه نسبت به بخش خدمات، کمتر است و در این راستا باید با جدیت از تغییر کاربری اراضی صنعتی مگر در موارد ضروری توسعه‌ای، جلوگیری شود.

او  مشارکت، همدلی، انسجام و همکاری مردم را اثربخش‌ترین عامل در مسیر مقابله با تنگنا‌های اقتصادی دانست و گفت: باید با همیاری بخش خصوصی و بخش‌های اجرایی دولتی، جهش تولید را محقق کنیم.

استاندار گیلان ، تسهیل فرآیند‌های ورود به بازار کسب و کار و کاهش زمان دسترسی به مجوز‌ها با کمک دولت الکترونیک را یکی از الزامات تحقق جهش تولید عنوان و تصریح کرد: توسعه دولت الکترونیک، به توسعه اقتصاد دیجیتال نیز کمک می‌کند و این زنجیره، به رشد اقتصاد ملی می‌انجامد و انتظار دارم برنامه ریزی‌های لازم برای رسیدن به این نتیجه، به طور جدی انجام شود.

در این نشست علاوه بر رئیس سازمان صمت استان و مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی گیلان؛ رئیس خانه صنعت و معدن استان، رئیس خانه معدن استان، رئیس سازمان نظام مهندسی معدن استان، مدیرکل زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی، رئیس کانون کارفرمایان استان، رئیس مرکز آموزش بازرگانی گیلان و نیز رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان بحث و گفتگو کردند.

 

انتهای پیام/م.ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.