کارشناس صنعت مرغداری گفت: قیمت مرغ باید بر اساس آنالیز قیمت‌ها و به صورت روزانه و ماهانه تعیین شود تا تولیدکنندگان سود متعادل کرده، دچار ورشکستگی نشده و از چرخه تولید خارج نشوند.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ شهاب مارابی کارشناس صنعت مرغداری با غیرمنطقی دانستن قیمت ۱۵ هزار تومانی مرغ، گفت: هم اکنون تولید هر کیلوگرم مرغ زنده برای تولیدکننده حدود ۱۲ هزار تومان آب می‌خورد که با احتساب افت ۲۵ درصدی وزن مرغ پس از کشتار، قیمت تمام شده مرغ به کیلویی ۱۶ هزار تومان می‌رسد. با احتساب هزار تومان هزینه کشتار، هزار تومان هزینه حمل و نقل و سود هزار تومانی برای فروشنده، قیمت مرغ برای مشتری باید حدود ۱۹ هزار تومان باشد که با قیمت ۱۵ هزار تومانی تعیین شده از سوی ستاد تنظیم بازار، اختلاف چهار هزار تومانی دارد.

مارابی با بیان اینکه افزایش قیمت نهاده‌ها هزینه مرغداران را شدیدا افزایش داده، گفت: در حالی که قیمت سویا باید با ارز مبادله‌ای که وارد کشور شده کیلویی ۲۶۰۰ تومان باشد، اکنون در بازار آزاد کیلویی ۷۵۰۰ تومان است.

این کارشناس صنعت مرغداری با بیان اینکه قیمت ذرت هم باید ۱۳۰۰ تومان باشد که هم اکنون تولیدکنندگان با قیمت هر کیلوکرم ۲۵۰۰ تا ۲۶۰۰ تومان می‌توانند ذرت تهیه کنند، گفت: کنستانتره به عنوان یکی دیگر از نهاده‌های مورد نیاز صنعت مرغ داری هم باید کیلویی ۵۵۰۰ تا ۵۶۰۰ تومان باشد که اکنون با قیمت هر کیلوگرم ۱۸ هزار تومان در اختیار تولیدکننده قرار می‌گیرد. البته باید به همه این‌ها افزایش هزینه واکسیناسیون، دارو‌های مورد نیاز احتمالی و ... را هم اضافه کرد.

او با تاکید بر اینکه هیچ نظارتی از سوی دولت بر بازار نهاده‌های مورد نیاز صنعت مرغداری نمی‌شود، گفت: دولت به آسانی می‌تواند بازار نهاده‌های مورد نیاز صنعت مرغداری را کنترل کند، اما نمی‌دانم چرا هیچ نظارتی روی بازار نهاده‌ها نمی‌شود.

مارابی با بیان اینکه دولت باید در همه حال در کنار تولیدکنندگان مرغ باشد، گفت: وقتی دولت در زمان افت شدید قیمت مرغ دست تولیدکننده را نمی‌گیرد، نباید در زمان افزایش قیمت مرغ هم با چوب و چماق روی سر تولیدکننده را بگیرد.

او  ادامه داد: دولت در شرایط کنونی باید نرخ مرغ را مثل سایر مواد غذایی و از جمله برنج که نسبت به سال گذشته افزایش دو برابری داشته، آزاد کند، در غیراینصورت تولیدکنندگان رمقی برای ادامه تولید نخواهند داشت.

مارابی تاکید کرد: قیمت مرغ باید بر اساس آنالیز قیمت‌ها و به صورت روزانه و ماهانه تعیین شود تا تولیدکنندگان سود متعادل کرده، دچار ورشکستگی نشده و از چرخه تولید خارج نشوند.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی شهرستان روانسر با اشاره به بی رمقی تولیدکنندگان مرغ در پی افت و خیز‌های قیمت مرغ در بازار گفت: تولیدکنندگان اواخر سال گذشته و اوایل امسال زیان زیادی را متحمل شده و دیگر ظرفیت استرس بیشتر را ندارند.

انتهای  پیام/ز

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.