ساوجبلاغ با وسعتی حدود هزار و ۲۲ کیلومتر مربع و با داشتن چشمه های فراوان ،به عنوان سرزمین چشمه های آب سرد یاد می شود.

ساوجبلاغ، سرزمين چشمه های آب سرد/ از چشمه های خروشان تا تپه های باستانی شگفت انگیزبه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز، ساوجبلاغ يک واژه تركى به معناى چشمه سرد است و اين نام، به خوبى نشان دهنده طبيعت شگفت انگيز، سرسبز و پر از رودخانه ها و چشمه هاى اين منطقه است.

شهرستان ساوجبلاغ با وسعتى حدود هزار و ٢٢ كيلومترمربع از شمال به ارتفاعات البرز و شهرستان طالقان از غرب به استان قزوين و شهرستان نظرآباد و از شرق و جنوب به شهرستان كرج محدود مى شود.

ساوجبلاغ داراى سه بخش چهار باغ، چندار و بخش مركزى است و ٥ شهر شامل شهر هاى جديد و قديم هشتگرد، كوهسار، چهارباغ و گلسار است.


بیشتر بخوانید


وضعيت جغرافيايى اين شهرستان به سه منطقه كوهستانى، كوهپايه اى و دشت تقسيم شده است كه كوه ها در بخش شمالى آن قرار دارند.

بخش كوهپايه اى اين منطقه بين كوهستان و دشتى زيبا حائل شده كه چشم هر گردشگرى را به خود جذب مى كند.

دشت هاى اين منطقه نيز داراى باغ هاى زيبايى است كه فضايى آرام و دل انگيز را براى گردشگران داخلى و خارجى فراهم مى كند.

علاوه بر طبيعت زيبا و شگفت انگيز، وجود تپه هاى متعدد در بخش های مختلف اين شهرستان نشان دهنده اين است كه ساوجبلاغ داراى پراكندگى هاى استقرارى در تپه هاى مختلف از هزاره پنجم پيش از ميلاد تا دوران اسلامى است.

حفارى هاى باستان شناسى انجام شده در تپه ها و محوطه هاى باستانى همچون موشلان تپه، تپه گرجيان ايغربلا و خورين نشانگر سابقه استقرار و سكونت انسان از هزاره هاى پنجم و چهارم پيش از ميلاد تا هزاره هاى اول پيش از ميلاد در اين شهرستان است.

انتهای پیام/خ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.