به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد،
سار صورتی که در حیات وحش تربت جام مشاهده می شود، ۲۱ سانتیمتر طول دارد از نظر شکل ظاهری و رفتار، شبیه سار، اما با منقار زرد و کوتاهتر است که اندکی خمیدگی در نیم نوک بالا دیده میشود؛ منقار سار بزرگتر و راستتر است.
سار صورتی، پرنده ی بالغ سیاه و صورتی بوده و با سایر پرندگان اشتباه نمیشود، تارک بلندی دارد که در پس سر به حالت افتاده دیده میشود، اما هنگام آواز خوانی بلند و تاج مانند میشود.
پرندهی جوان "بدون تاج سر" از
جوجههای سار به واسطهی ساختمان منقار زرد رنگ، بی رنگی جلو چشم، روتنهی خاکستری- قهوهای کمرنگ، دمگاه سفید خاکستری و زیر تنهی سفید چرکی اش متمایز میشود؛ جوجهی سار معمولی با پرهای قهوهای تیره، منقار مستقیم و سیاه و خط جلو چشم تیره دیده میشود.
پرندهای اجتماعی است، حتی در هنگام تولید مثل و اغلب با سارها به خصوص در اطراف گلههای گاو درحال تغذیه دیده میشود.
صدای این پرنده شبیه سار است و هنگامی که به صورت گروهی در حال تغذیه است آوازش آهنگینتر از سارها همراه با ملودیها مرکب و نوتهای دلنشینتر شینده میشود.
این پرنده در کشتزارها و زمینهای زراعی، صخرههای مرتفع، مناطق شیبدار و کوهستانهای مرتفع به سر برده و در سوراخ دیوار، شکاف سنگ و یا لابلای تودههای چوب به صورت گروهی تولید مثل میکند.
در ایران تابستانها فراوان و به صورت مهاجر عبوری در همه جا دیده میشود، این پرنده در زمرهی پرندگان حمایت شده است بنابر این، باید ممنوعیت صید و شکار آن همچنان حفظ شود.
عکاس: مدثر تیموری
انتهای پیام//ف.ش