به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، فولیک اسید یک ویتامین محلول در آب است که عملکردهای مهمی در بدن دارد. ویتامین B ۹ به طور طبیعی در بسیاری از غذاها و همچنین به شکل اسید فولیک در غذاهای غنیشده وجود دارد. توصیه میشود که بزرگسالان سالم حداقل روزی ۴۰۰ میکروگرم از آن را دریافت کنند تا دچار کمبود نشوند.
در اینجا ۱۰ مواد غذایی سالم را به شما معرفی میکنیم که سرشار از فولیک اسید هستند:
حبوباتی مانند لوبیا، نخود فرنگی و عدس را فراموش نکنید. درست است که میزان دقیق فولیک اسید در حبوبات متفاوت است، اما منبع عالی محسوب میشوند.
تخم مرغ یک ماده غذایی سرشار از فولیک اسید است. حتما در وعدههای غذایی خود تخممرغ را بگنجانید تا به راحتی نیاز خود به فولیک اسید را تأمین کنید.
جالب است بدانید مارچوبه حاوی مقدار زیادی از ویتامینها و مواد معدنی از جمله فولیک اسید است. مارچوبه سرشار از آنتی اکسیدان است و خاصیت ضدالتهابی و ضدباکتریایی دارد. علاوه به این منبع بسیار خوبی از فیبر است.
سبزیجات برگدار مانند اسفناج، کلم و آرگولا هم کمکالری هستند و هم بسیاری از ویتامینها و مواد معدنی کلیدی مانند اسید فولیک را در بر میگیرند. همچنین این مواد غذایی سرشار از فیبر و ویتامینهای k و A هستند. مطالعات نشان داده است این سبزیجات در کاهش التهابها، کاهش خطر سرطان و کاهش وزن نیز موثر بودهاند.
جوانه بروکسل مرتبط با خانواده کلم و کلم بروکلی است. آنها منابع خوبی برای آنتیاکسیدان هم محسوب میشوند و همچنین از التهابها جلوگیری میکنند.
چغندر یکی از مواد مغذی است که علاوه بر میزان زیاد منگنز، پتاسیم و ویتامین سی، دارای مقادیر زیادی از فولیک اسید نیز است.
مرکبات هم خوشمزه و پر از عطر و طعم هستند و هم سرشار از اسید فولیک. پرتقال، گریپفروت، لیمو لیمو ترش را در هرم غذایی خود بگنجانید.
کلم بروکلی از آن پرخاصیتهایی است که اگر به غذای شما اضافه شود، مجموعهای از مواد معدنی و ویتامین را برای شما فراهم میکند. کلم بروکلی پخته شده میزان زیادی از فولیک اسید را در خود دارد. همچنین این ماده غذایی ویتامینهایی مانند C، K و A دارند و سرشار از منگنز نیز هستند. جالب است بدانید که کلم بروکلی خاصیت ضد سرطانی هم دارد. پس بهتر است تعلل نکنید!
آجیلها پر از فیبر و ویتامینها و همچنین مواد معدنی مورد نیاز بدن ما هستند. آجیلها و دانهها در رژیم غذایی شما میتوانند به رفع نیاز بدن به فولیک اسید هم کمک کنند.
جوانه گندم را جدی بگیرید. گندمها پر از فولیک اسید هستند اما در فرایند فراوری از مواد مغذی تهی میشوند. جوانه گندم، بدون فراوری، یک منبع عالی و بینظیر از ویتامین، مواد معدنی و آنتیاکسیدان است. این ماده ۱۶ درصد نیاز روزانه بدن به فیبر را هم تأمین میکند.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/