به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز، بیش از نیمی از کشورهای عضو دیوان کیفری بین المللی روز سه شنبه در بیانیهای از این تنها دادگاه دائمی جنایات جنگی در جهان دفاع کردند.
بر این اساس، این بیانیه پاسخی دیپلماتیک به تهدید آمریکا در اوایل ماه جاری میلادی به اعمال تحریم بر کارکنان این دادگاه بود. ۶۷ کشور از ۱۲۳ کشور عضو این دادگاه در بیانیهای مشترک از این دادگاه حمایت کردند.
پیش نویس این بیانیه را کاستاریکا و سوئیس تدوین کرده اند. آنها در این بیانیه اعلام کردند: ما به عنوان طرفهای اساسنامه رم درباره دیوان کیفری بین المللی بار دیگر بر حمایت بی چون و چرای خود از این دادگاه به عنوان یک نهاد قضائی مستقل و بی طرف تاکید میکنیم. این دادگاه بخش جدایی ناپذیر نظم بین المللی مبتنی بر قوانین است.
پیش تر دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در فرمانی اجرایی مجوز تحریمهای اقتصادی و محدودیتهای مسافرتی علیه کارکنان دیوان کیفری بین المللی، لاهه، را که در تحقیقات درباره جنایات جنگی نظامیان این کشور در افغانستان نقش داشتهاند، صادر کرد.
مقاماتی از دیوان لاهه که درگیر تحقیقات در خصوص جنایات جنگی سربازان و مقامات اطلاعاتی آمریکا در افغانستان بوده اند، مشمول فرمان اجرایی رئیس جمهور آمریکا برای وضع تحریم قرار میگیرند.
آمریکا نسبت به انجام چنین تحقیقاتی از سوی دیوان لاهه بدون درخواست مجوز از واشنگتن معترض است. تلاش آمریکا برای تحریم دیوان لاهه به دنبال آن صورت میگیرد که این دادگاه بین المللی در ماه مارس تحقیقاتی را در خصوص جنایات جنگی و اقدامات ضد حقوق بشری نیروهای آمریکا در افغانستان در فاصله سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۴ از جمله شکنجههای گزارش شده از سوی ماموران سازمان سیا در لهستان، رومانی و لیتوانی صورت داد.
در اوایل ژوئن مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا ادعا کرد واشنگتن مصمم است تا مانع حضور نیروهای خود و هم پیمانانش در سرزمینهای اشغالی و دیگر نقاطی شود که توسط دیوان فاسد لاهه تحت بررسی هستند. پمپئو در آن زمان اعلام کرد دولت ترامپ در آینده نزدیک در این خصوص تصمیم گیری خواهد کرد.
انتهای پیام/