به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، محمد جعفر صادقی مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه عامل ایجاد این بیماری یک نوع باکتری به نام کلوستریدیوم بوتولینیوم است گفت: دو بینی، افتادگی پلک ها، صحبتهای درهم و نامشخص، اشکال در بلع، خشکی دهان و ضعف شدید عضلانی و فلج کامل از علائم این بیماری بوده که بدون وجود تب و عدم تاثیر بر هوشیاری فرد بروز میکند.
بیشتر بخوانید: رها کردن غذای سحری حادثه آفرید
او افزود: براساس شواهد موجود، استفاده از
مواد غذایی آلوده همچون انواع ماهی ها، شیر، پنیر، کشک، کمپوتها و کنسروها به ویژه انواع خانگی آن و حتی کمپوت و کنسروهای صنعتی و غذاهای محلی و سنتی از شایعترین راههای ابتلاء به بیماری بوتولیسم در کشور است.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه مهمترین راه پیشگیری از
بوتولیسم تهیه کامل و مناسب غذا میباشد، ادامه داد: سم بوتولیسم در غذاهای تهیه شده به صورت غیربهداشتی، غذاهای کنسروی و یا غذاهایی که در بیرون بخچال نگهداری میشود میتواند ایجاد شود لذا توصیه میشود با توجه به اینکه بوتولیسم در دمای ۸۰ درجه " درجه جوش" از بین میرود حداقل به مدت ۱۰ دقیقه جوشانده شود.
انتهای پیام//ف.ک