آفتابگردان آجیلی تولیدی در شهرستان سنقروکلیایی معروف به "تخمه‌سنقری" در فهرست خوش‌طعم‌ترین تنقلات قرار دارد، اما متاسفانه این محصول صاحب برند اغلب بدون فرآوری آنچنانی روی آن و به صورت فله‌ای به فروش می‌رسد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ عبدالله خسروی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سنقروکلیایی با بیان اینکه سالانه بین ۲۶۰۰ تا ۳۲۰۰ هکتار از اراضی شهرستان سنقروکلیایی زیر کشت آفتابگردان آجیلی می‌رود، گفت : امسال به دلیل مقابله با آفت گل جالیز ۲۶۰۰ هکتار از اراضی این شهرستان زیر کشت تخمه سنقری رفته است.

او متوسط عملکرد تخمه سنقری را بین ۲۲۰۰ تا ۲۵۰۰ کیلوگرم در هکتار عنوان کرد و گفت : سالانه بیش از شش هزار تن تخمه سنقری در شهرستان سنقروکلیایی تولید می‌شود.

خسروی آفتابگردان تولیدی در شهرستان سنقروکلیایی را به دلیل برخورداری شهرستان از شرایط آب و هوایی خاص دارای طعم و مزه منحصر به فرد عنوان کرد و افزود: تخمه سنقری نه فقط در داخل کشور، بلکه در خیلی از کشور‌های دیگر هم شناخته شده است.

خسروی با بیان اینکه شهرستان سنقروکلیایی قطب تولید آفتابگردان آجیلی در کشور است، گفت: آفتابگردان تولیدی در این شهرستان به تخمه سنقری معروف بوده و در داخل و حتی در خارج از کشور هم طرفداران زیادی دارد.

او با ابراز تاسف از خام فروشی تخمه سنقری، گفت: در شهرستان سنقروکلیایی فرآوری آنچنانی روی تخمه سنقری انجام نمی‌شود و محصول تولیدی اغلب به صورت خام و یا بوداده و به صورت فله‌ای به فروش می‌رسد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سنقروکلیایی ادامه داد: تخمه سنقری بازار پسندی بالایی داشته و عرضه فله‌ای آن، تولیدکنندگان را از عواید ناشی از ارزش افزوده بالای ناشی از فروش این محصول محروم می‌کند.

او با بیان اینکه امسال برای فرآوری تخمه سنقری چند نفر متقاضی داشتیم، گفت: امیدواریم با ایجاد واحد‌های بسته بندی مدرن از فروش فله‌ای تخمه سنقری که یک محصول صاحب برند در شهرستان سنقروکلیایی است، جلوگیری شود.

 خسروی گفت: آفتابگردان آجیلی در فصل بهار در شهرستان سنقروکلیایی کشت و در فصل پاییز برداشت می‌شود .

انتهای پیام/د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.