برخی از خوراکی‌ها و مکمل‌های غذایی که افراد همراه با وعده‌های غذایی مصرف می‌کنند ممکن است باعث ایجاد تپش قلب شوند.

خوراکی‌هایی که باعث ایجاد تپش قلب می‌شوندبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، تپش قلب بعد از غذا ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شود. مانند مصرف مکمل‌های غذایی، گرفتن رژیم غذایی، مصرف مواد و نوشیدنی‌های محرک زا و همچنین مصرف برخی از داروها. درمان تپش قلب بستگی به تشخیص علت آن دارد.

برخی از خوراکی‌ها و مکمل‌های غذایی که افراد همراه با وعده‌های غذایی مصرف می‌کنند ممکن است باعث ایجاد تپش قلب شوند، از جمله:

نارنج. برخی افراد از نارنج برای سوزش معده، کاهش وزن و مشکلات پوستی استفاده می‌کنند.
گیاه افدرا. برخی افراد از این گیاه برای سرماخوردگی، سردرد و افزایش سطح انرژی خود استفاده می‌کنند.
جینسنگ. برخی افراد از آن برای افزایش انرژی ذهنی و جسمی استفاده می‌کنند.
زالزالک. برخی افراد از آن برای بیماری‌های قلبی از جمله آنژین استفاده می‌کنند.
سنبل الطیب. برخی افراد از آن برای اختلالات خواب، اضطراب و افسردگی استفاده می‌کنند.

تپش قلب نشانه چیست؟
تپش قلب می‌تواند نشانه‌ای از برخی بیماری‌ها باشد، از جمله:

کم خونی
کم آبی بدن
از دست دادن خون
پایین بودن سطح قند خون
پایین بودن میزان دی اکسید کربن در خون
پایین بودن میزان اکسیژن در خون
پایین بودن سطح پتاسیم
پرکاری غده تیروئید
شوکه شدن

بروز تپش قلب پس از خوردن غذا ممکن است مرتبط با چشیدن غذا باشد تا خود غذا. تپش قلب می‌تواند به علت عمل بلع ایجاد شود.

گاهی اوقات ممکن است بعد از صرف غذا و ایستادن، احساس تپش قلب کنید. همچنین احساسات نیز می‌توانند باعث بروز تپش قلب شوند، به خصوص اگر موقع صرف غذا، دچار اضطراب یا استرس شوید.

مواد خوراکی سرد و‌تر
مصرف مکرر اسفناج، آلو، انار، باقلا، بالنگ، بامیه، خرفه، پنیر، خیار، دوغ، زردآلو، کدو (تخم)، کدو حلوایی، هلو، گلابی و هندوانه به علت مزاج سرد و‌تر برای افراد مبتلا به تپش قلب بسیار مضر است و می‌تواند این نوع عارضه را در آن‌ها تشدید کند برای کاهش تپش قلب خود بهتر است از مصرف این مواد غذایی دوری کرده و در تغذیه خود حد تعادل بین مواد غذایی با مزاج سرد و گرم را رعایت کنید.

آیا قهوه باعث تپش قلب میشود؟
مواد غذایی حاوی کافئین می‌توانند تعداد ضربان قلب را افزایش دهند. کافئین محرک سیستم مرکزی اعصاب است و می‌تواند مغز و سیستم عصبی را تحریک کند.

این وضعیت باعث افزایش تعداد ضربان قلب می‌شود. اگر به فشار خون بالا یا نامنظمی تپش قلب مبتلا هستید، تا حد امکان از مصرف هر نوع خوراکی کافئین دار خودداری کنید و یا مصرف آن‌ها را به حداقل برسانید.

کافئین در قهوه، چای سیاه، چای سبز، برخی از نوشابه‌های گازدار (بویژه کولاها)، نوشیدنی‌های انرژی زا و شکلات وجود دارد.

ارتباط غذا و قلب | کدام مواد غذایی تپش قلب را بالا میبرند | چرا بعد از خوردن غذا تپش قلب میگیریم

آیا شکلات تلخ تپش قلب را بالا میبرد؟
تئوبرومین یکی دیگر از محرک‌های سیستم عصبی است که به طور طبیعی در شکلات و خوراکی‌های با طعم شکلات (مانند بستنی، کیک، آبنبات، شکلات داغ و شیر شکلاتی) وجود دارد.

بنابر تحقیقات سال ۲۰۱۳، تئوبرومین بسته به دوز مصرفی اش، ضربان قلب را افزایش می‌دهد؛ یعنی هرقدر تئوبرمین بیشتری مصرف کنید، ضربان قلب تان افزایش بیشتری نشان می‌دهد. اگر شما به تپش قلب بالا مبتلا هستید، از مصرف شکلات تا حد ممکن خودداری کنید.

ارتباط غذا و قلب | کدام مواد غذایی تپش قلب را بالا میبرند | چرا بعد از خوردن غذا تپش قلب میگیریم

اسید‌های چرب امگا ۳
بعضی از خوراکی‌های گیاهی مثل گردو‌ها و روغن‌های سبزیجات، حاوی اسید‌های چرب آلفا لینولنیک اسید «ALA» یعنی نوعی اسید امگا ۳ میباشند. ماهی هم دارای چند نوع اسید چرب امگا ۳ هست. با مصرف این نوع مواد خوراکی می‌توانید نرخ تپش قلب تان را پایین بیاورید.

در حقیقت اسید‌های امگا ۳ اثری مستقیم روی انقباض ماهیچه‌های قلب داشته و موجب کاهش ضربان قلب میشوند. ماهی‌ها و بویژه انواع قزل آلا، سالمون، تن، خالمخالی، شاه ماهی و ماهی سفید سرشار از اسید‌های چرب امگا ۳ میباشند.

مصرف فیبر و تپش قلب
داشتن چربی خون «تری گلیسرید» بالا، میتواند ضربان قلب را افزایش دهد. در حقیقت همین چربی‌ها میتوانند خطر ابتلا به مریضی‌های قلبی را بالا ببرند؛ اما مصرف غذا‌هایی که تری گلیسرید کمی دارند و همین طور مصرف گندم کامل و برنج قهوه‌ای و جوی دوسر، می‌توانند از چربی خون کاسته و ضربان قلب را بهبود بخشند. فیبر‌های رژیمی مثل لوبیاها، جو دوسر، دانه‌های کتان، سبوس برنج، میوه‌ها و سبزیجات از چربی تری گلیسرید موجود در خون می‌کاهند.

مصرف مواد غذایی شیرین و بالا رفتن ضربان قلب
مصرف خوراکی‌هایی که قند خون را افزایش دهد و یا سرعت افزایش قند خون را بالا ببرد، می‌تواند ضربان قلب را افزایش دهد. بنابر بررسی‌های محققان، قند خون بالا در عملکرد مناسب رگ‌های خونی اختلال ایجاد کرده و موجب افزایش ضربان قلب و فشار خون می‌شود.

از غذا‌هایی که فشار خون را افزایش می‌دهند می‌توان به غذا‌های حاوی کربوهیدرات بالا و بویژه کربوهیدرات‌های ساده اشاره کرد.

نوشیدنی‌های پرشکر، آبنبات، دسر‌های شیرین، غذا‌های فوری، نان سفید، ماکارونی و برنج سفید، همگی به سرعت قند خون را افزایش می‌دهند.

این نوع خوراکی‌ها را باید بسیار کم مصرف کرد. به جای آن‌ها می‌توان از نان گندم کامل، سبزیجات و لوبیا‌ها استفاده نمود؛ زیرا آن‌ها بیشتر حاوی کربوهیدرات‌های پیچیده هستند و از قند‌های ساده کمتر دارند.

ا

از بهترین روش‌ها برای داشتن ضربان قلب نرمال، خوردن غذا‌های حاوی مواد معدنی است

ارتباط غذا و قلب | کدام مواد غذایی تپش قلب را بالا میبرند | چرا بعد از خوردن غذا تپش قلب میگیریم

برخی از گیاهان دارویی
برخی از گیاهان دارویی مانند افدرا (که در درمان سرماخوردگی و حساسیت‌ها به کار می‌رود)، می‌توانند موجب افزایش فشار خون شده و تپش قلب را دچار بی نظمی کنند. این گیاه حتی می‌تواند منجر به حملات قلبی، سکته و در برخی موارد مرگ شود.

ارتباط غذا و قلب | کدام مواد غذایی تپش قلب را بالا میبرند | چرا بعد از خوردن غذا تپش قلب میگیریم

زمان مراجعه به پزشک

اگر هرگز دچار تپش قلب نبوده‌اید، اما اکنون به آن دچار شده‌اید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. این حالت می‌تواند بی خطر باشد. اما اگر این وضعیت با علائم زیر همراه بود، ممکن است نشانه‌ای از بیماری خاص باشد. علائمی مانند:

مشکل تنفس
عرق کردن زیاد
گیجی و سرگیجه
غش کردن
درد در قفسه سینه
احساس فشار یا تنگی در قفسه سینه، پشت کمر، بازوها، گردن یا فک
زمانی که ضربان قلب به حالت عادی برگردد، تپش قلب معمولا بعد از چند ثانیه متوقف می‌شود. در برخی موارد، قلب ممکن است به مدت چند دقیقه یا بیشتر به طور نامنظم تپش داشته باشد. در این شرایط، ممکن است احساس درد در قفسه سینه داشته و حتی غش کنید.

منبع: دلگرم

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار