این یک تجربه رایج بین بسیاری از افراد است که بعد از یک روز گرم و آفتابی متوجه قرمز شدن پوست یا حتی تاول‌هایی روی پوست بدن خود شوند. اگر چنین باشد، شما به احتمال زیاد دچار گرمازدگی شده اید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بثورات پوستی ناشی از آفتاب سوختگی یک بیماری نسبتاً شایع است، به خصوص برای افراد مسن و نوزادان. معمولاً می‌توانید در طی چند ساعت یا چند روز با این مشکل خداحافظی کنید، اما اگر سوختگی شما شدید است بهتر است به پزشک مراجعه می‌کند.

آفتاب سوختگی زمانی رخ می‌دهد که بر اثر گرمای شدید و تابش مستقیم آفتاب دچار تورم، قرمزی یا حساسیت‌های پوستی می‌شوید. در بسیاری از موارد آفتاب سوختگی ناشی از مشکلات مجاری تعریق است که عرق شما را به دام می‌اندازد و باعث تحریک پوستی می‌شود.

شما به احتمال زیاد در جا‌هایی که دچار عرق کردن بیش از حد و اصطکاک پوستی هستید (مانند گردن، زیر بغل، گودی کمر و...) بیشتر دچار علائم آفتاب سوختگی و عرق سوز شدن پوست می‌شوید. مطابق مقاله سال ۲۰۰۸ در آکادمی پزشکان خانواده آمریکا، نوزادان مستعد ابتلا به آفتاب سوختگی هستند، زیرا مجاری عرق آن‌ها کوچک است و بدن آن‌ها هنوز در تنظیم دما مهارت ندارند.

افراد سالخورده نیز در معرض خطر بیشتری از شدت گرمازدگی قرار دارند، زیرا بافت پشتیبان پوستی که مجاری عرق را باز نگه می‌دارد، با افزایش سن، متلاشی می‌شود. به طور کلی، آفتاب سوختگی توسط پزشکان یک بیماری خوش خیم به حساب می‌آیند و علائم مرتبط با بیماری گرما (مانند کمبود آب، گرمازدگی و...) را نیز به عنوان علائم مکمل نشان می‌دهند.

آفتاب سوختگی معمولاً به صورت برجستگی‌های قرمز یا صورتی ظاهر می‌شوند و ممکن است شبیه جوش‌ها یا نیش‌های حشرات باشند. د. موارد شدید آفتاب سوختگی شاهد تاول‌هایی ریز و درشت نیز خواهیم بود. اما چگونه باید آفتاب سوختگی را درمان کنیم؟

_ابتدا درجه حرارت بدن خود را پایین بیاورید تا تعریق را که باعث انسداد مجاری شده و منجر به بثورات گرما می‌شود، متوقف کنید

_اگر خارج از خانه هستید، سعی کنید جایی در سایه پیدا کنید. یا در صورت امکان، در جایی که سیستم تهویه هوا وجود دارد پناه بگیرید

_یک پارچه خنک و مرطوب را روی ناحیه گرما زده و ملتهب گذاشته و اجازه دهید خشک شود

_برای پایین آمدن دمای بدن و فراهم آوردن احساس تسکین موقتی، یک پارچه کوچک را با آب سرد مرطوب کنید و به مدت ۲۰ دقیقه آن را روی ناحیه ملتهب قرار دهید

_سپس ناحیه ملتهب را خشک کرده و بگذارید تا در معرض هوای خنک قرار بگیرد. اگر قسمت ملتهب در مکانی مستعد عرق کردن است، مانند زیر بغل، می‌توانید از پودر بچه برای تسکین پوست خود استفاده کرده و از تحریک بیشتر جلوگیری کنید

_از لوسیون‌های مرطوب کننده و ضد التهاب برای خنک کردن و ارامش دادن به پوست خود استفاده کنید

_بیشت آب و مایعات بنوشید و از خوراکی‌هایی مانند هندوانه بیشتر استفاده کنید

_پیش از خروج از خانه حتما ضدآفتاب مصرف کنید

_از شستشوی بخش‌هایی از پوست که تحریک شده است جلوگیری کنید و از مواد شستشوی قوی روی پوست خود استفاده نکنید

_لباس‌های نخی و سبک بپوشید و اجازه دهید پوستتان به راحتی تنفس کند

_پوست خود را دستکاری نکنید و سعی کنید بیش از حد خارش ندهید. در ضمن تا بهبودی پوست خود مجددا در آفتاب قرار نگیرید

_اگر التهاب و درد پوست شما شدید است حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید برای مثال اگر علائمی مانند

چرک، تورم، تب و لرز و درد بیش از حد داردی شاید دچار عفونت پوستی شده باشید.
 
منبع: انتخاب
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار