شکلات به عنوان یک درمان عالی در نظر گرفته می شود، اما عمدتاً با افزایش وزن و آکنه در ارتباط است. جمعیت دنیا سالانه 10 میلیارد دلار صرف درمان شکلات ها می کنند اما مطالعات بی شماری نشان می دهند که شکلات تیره و تلخ، مزایای سلامتی بسیاری دارد.

 

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در این بخش از و در بحث بررسی خواص خوراکی ها چندین مورد از چیزهایی وجود دارد که شما در مورد آنها نمی دانید و به کمک خواهند کرد تا با احساس گناه کمتری در آن شرکت کنید.


1.شکلات برای کمک به سلامت قلب:

مطالعات زیادی نشان می دهند که فلانوئیدهای موجود در شکلات می تواند به رگ ها و شریان هایتان کمک کند تا انعطاف پذیر باقی بمانند. بیش از 7 مطالعه به دنبال 114.000 شرکت کننده در طول یک هفته به طول انجامید.
نتایج نشان داد که خطر ابتلا به حمله قلبی تا حدود 37 درصد کاهش داشته است، و احتمال ابتلا به سکته نیز، 29 درصد با مصرف شکلات کاهش یافته است.


2. شکلات برای بهبود حافظه با افزایش سن:

تحقیقات نشان داده است، وقتی افراد مسن به طور خاص از عصاره کاکائو استفاده می کردند که غنی از فلاونول ها بود، عملکرد شناختی آن ها به شدت بهبود یافت. تنها مشکل این است که وقتی نوبت به خوردن شکلات می رسد، درصد کاکائو آن به دلیل پردازش و افزودن تخم مرغ، شکر و شیر کاهش می یابد.

3.شکلات برای جلوگیری از آفتاب سوختگی:

یکی از مطالعاتی که در لندن انجام شد، نشان داد به زنانی که شکلات با محتوای فلاونول داده شده، قادر به تحمل دوبرابر میزان نور UV در پوست خود بدون سوختگی هستند.


4. شکلات برای بهبود عملکرد در درس ریاضی:


من در مدرسه هرگز در ریاضی خوب نبودم.
شاید باید شکلات تیره تری می خوردم! پس از خواندن کتاب پروفسور دیوید کندی که مدیر عامل مغز، عملکرد و تغذیه در مرکز تحقیقاتی دانشگاه انگلستان است، این یک نتیجه گیری شگفت انگیز است. به شرکت کنندگان 500 میلی گرم شکلات در یک نوشیدنی داغ کاکائویی داده شد. آن ها از افزایش جریان به مغز به عنوان نتیجه سود بردند و در مقابله با معادلات دشوار ریاضی بهتر عمل کردند.


5. بهبود خلق و خو با شکلات :

محققان پلی فنول های شکلات را هدف قرار دادند و دریافتند که تاثیر مفیدی بر خلق و خوی شرکت کنندگان دارد، و باعث شد آرام تر و شادتر باشند.

6. شکلات برای کاهش سطح کلسترول:

محققان دریافتند زمانی که شکلات تیره رنگ با استرول های گیاهی و فلاونول ها به افراد داده شد، سطح کلسترول آنها کاهش یافت.


7. شکلات برای کمک به افراد مبتلا به بیماری آلزایمر:
همانطور که می دانیم، مسیرهای عصبی مغز وقتی به بیماری آلزایمر مبتلا می شویم، آسیب می بیند و منجر به از دست رفتن شدید حافظه می شود.
مطالعه در مورد این که چگونه عصاره کاکائو می تواند در واقع خسارت وارده به این مسیرهای حیاتی را کاهش دهد، بسیار جالب است.


8.شکلات برای کمک به ورزش:
فلاونول، جادویی دیگر در شکلات تلخ است. به تعدادی موش، از این ماده داده شد و آن ها بهتر و قوی تر از موش های دیگر شدند.
محققان می گویند که بهترین نتیجه را از ورزش داشتند و تنها نیمی از یک تکه شکلات را در روز مصرف کردند. اگر بیش از حد آن را بخورید، می تواند اثرات مفیدش را از بین ببرد.

9.شکلات غنی از مواد مغذی:
آیا می دانستید که اگر شکلات باکیفیتی را (75 % تا 85 %) انتخاب کنید، میان وعده بسیار مقوی خورده اید؟
100 گرم شکلات معمولی را بردارید.
تقریباً همه RDA ها برای مس و منگنز وجود دارد.
بیش از نیمی از RDA منیزیم و حدود دو سوم (67 درصد) از RDA از آهن را شامل می شود.
همچنین حدود 10 درصد فیبر دارد.
مقدار زیادی روی، سلنیوم و پتاسیم نیز در آن وجود دارد.

10. شکلات برای کاهش فشار خون:

ممکن است ندانید، اما داشتن مقدار صحیح NO (اکسید نیتریک) در بدن شما می تواند به شریان ها کمک کند تا آرام شوند. این کار به بهبود فشار ناشی از آن ها کمک خواهد کرد و نتیجه اش باعث کاهش شمارش BP است.
فقط یک مزیت دیگر از فلاونول های شکلات تیره وجود دارد، که به تولید این اکسید نیتریک حیاتی کمک می کند.
11. تولید اندورفین بیشتر:
وقتی در اوج هستید، ممکن است به خاطر هیجان، عشق و یا بعد از ورزش باشد.
این حس خوب به خاطر انتشار اندورفین است، که هورمون های مغزی میباشند. مزیت بزرگ شکلات این است که فلانول ها می توانند به تولید اندورفین بدون نیاز به دویدن ماراتون نیز کمک کنند. اندورفین نقش کلیدی در کمک به جلوگیری از افسردگی و اختلالات ذهنی نیز دارد.

12.شکلات برای کاهش مشکلات بارداری:
یکی از عوارض ناشی از حاملگی به عنوان پره اکلامپسی شناخته می شود که در آن ممکن است فشار خون بالا برود. محققان ثابت کرده اند که یکی از مواد شیمیایی در شکلات تلخ، تئوبرومین است که می تواند قلب را تحریک کرده و به شریان ها کمک کند.
هنگامی که زنان باردار مقادیر زیادی از شکلات را دریافت می کنند، احتمال اینکه این عوارض را توسعه دهند، 40 درصد کم تر می شود.

13. کمک به دیابت با شکلات :
احتمالاً شما فکر می کنید که شکلات برای دیابتی ها بسیار شیرین است و یکی از خوراکی های ممنوعه آن ها است، اما یک مطالعه نشان داد که دریافت میزان مناسب فلانوئید موجود در شکلات می تواند به متابولیسم بدن کمک کرده و عملکرد انسولین را افزایش دهد. این، می تواند به نفع افراد مبتلا به دیابت باشد اما بایو مطالعات بیشتری انجام شود.

14.شکلات برای کمک به سرفه:
اثر شگفت انگیز دیگر مواد شیمیایی تئوبرومین موجود در شکلات این است که می تواند سرفه آزاردهنده را آرام کند. تولید کنندگان در این زمینه به دنبال تولید شربت سرفه امن تر به جای استفاده کدئین هستند که عوارض جانبی نامطلوب دارد.

15. فواید شکلات برای کاهش اشتها:
شما این احساس را می شناسید:نمی توانید تا زمانی که میان وعده بخورید، کار کنید.
براساس یک مطالعه تحقیقاتی کوچک، یکی از سالم ترین خوراکی ها، یک تکه شکلات تلخ است، زیرا عملکرد شما را سریع تر می کند و نیاز به تنقلات قندی و شیرین را کاهش می دهد.

16. کمک به افزایش گردش خون با شکلات:
به طور معمول، آسپرین مصرف می کنید تا از لخته شدن خون جلوگیری کنید و گردش خون را بهبود بخشید. اما مطالعات نشان می دهند که شکلات می تواند اثر مشابهی داشته باشد.

17. دید و بینایی بهتر با شکلات :
محققان دریافتند که فلاونول های شکلات تلخ واقعاً می تواند بینایی را بهبود بخشد، چرا که آن ها می دانستند که جریان خون به طور کلی بهبود یافته است. آن ها تصمیم گرفتند یک آزمایش کوچک انجام دهند و به دو گروه از داوطلبان شکلات شیری و تلخ دادند.
بعد از آن، افرادی که شکلات تیره خورده بودند، بینایی بسیار بهتری کسب کرده بودند.

18. شکلات برای کاهش خستگی:
اگر از سندرم خستگی مزمن رنج می برید، باید شکلات را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید. به یک گروه از مبتلایان به مدت دو ماه شکلات داده شد. آن ها کم تر خسته شدند و مهم تر اینکه هیچ اضافه وزنی نداشتند.

19. کاهش شاخص جرم و توده بدن:
تاکید زیادی بر این موضوع وجود دارد که چگونه شکلات می تواند در واقع BMI شما را کاهش دهد (شاخص توده بدنی). یک مطالعه روی 1000 داوطلب مطالعه کرد و دریافتند، افرادی که در طول هفته شکلات می خوردند، BMI پایینی داشتند.

20. کاهش میزان ابتلا به سرطان با شکلات:
همانطور که قبلاً ذکر کردیم، کاکائو موجود در شکلات تیره خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی دارد. این موارد در دور نگه داشتن رادیکال های آزاد مهم هستند.
همانطور که می دانیم، اینها قهرمانانی هستند که در سرطان به سلول های سرطانی حمله می کنند.

فواید خوردن شکلات در دوران بارداری:
در زمان بارداری سعی کنید ظاهر بدنتان را خوب نگه دارید، مثلا کمی ورزش کنید، در حالی که خوردن غذای مناسب، ورزش کردن، ممکن است برایتان سخت باشد. اما استرس نداشته باشید، زیرا شکلات واقعاً برای شما خوب است و شما را در دوران بارداری همراهی می کند.

با توجه به یک مطالعه جدید خوردن 30 گرم شکلات در هر روز در دوران بارداری می تواند برای رشد جنین مفید باشد البته مثل همیشه در این بخش از سلامت نمناک بازهم توصیه می کنیم که هرگز بدون مشورت پزشک مصرف نکیند چراکه شاید وضعیت جسمی شما با سایرین متفاوت باشد و استفاده از آن نتیجه ی عکس داشته باشد.

متخصصان تغذیه می گویند:" در دوران بارداری هر روز چند تکه شکلات بخورید تا از مزایای سلامتی قابل توجه آن بهره ببرید."

این کار نه تنها به کاهش استرس کمک می کند، بلکه می تواند خطر توسعه شرایط فشار خون بالا را نیز کاهش دهد، که می تواند منجر به مشکلات جدی سلامتی از جمله لخته های خونی و تولد زودرس شود. علاوه بر گزارش منتشر شده در دانشمند جدید، فنیلتیلامین شیمیایی یافت شده در شکلات، که باعث می شود مغز اندورفین آزاد کند، از مادر به نوزاد منتقل می شود و منجر به نوزاد شادتر و سرزنده تر می شود.
شکلات تیره، با کم تر از 70 درصد کاکائو بخورید، این کار مزایای بیوفلانوئیدی و آنتی اکسیدانی زیادی دارد که سیستم ایمنی شما را تقویت می کند.

منبع: نمناک

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.