عضو اتحادیه مرغداران گوشتی از افزایش ۸۰۰ تومانی قیمت مرغ خبر داد و گفت: امروز نرخ هر کیلو مرغ گرم به ۱۲ هزار و ۳۰۰ تومان رسید.

عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت‌و‌گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از افزایش قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۸ هزار و ۲۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی‌ها ۱۲ هزار و ۳۰۰ تومان است.

به گفته وی، نرخ کنونی هر کیلو مرغ زنده نسبت به روز گذشته ۴۰۰ تومان و مرغ گرم ۸۰۰ تومان افزایش یافته است.

حجت با اشاره به اینکه قیمت جوجه یکروزه و مرغ زنده از نرخ مصوب ۲ سال قبل پایین‌تر است، بیان کرد: طی ماه‌های اخیر واحد‌های مرغ گوشتی و مرغ مادر کماکان در زیان هستند که با مدیریت تولید جوجه یکروزه قیمت مرغ به نرخ متوازن و منطقی خود در بازار خواهد رسید.

این مقام مسئول از کاهش ۱۵ تا ۲۰ درصدی مصرف مرغ خبر داد و گفت: با گسترش ویروس کرونا، تقاضا برای خرید مرغ نسبت به دیگر ایام سال ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش یافته است که اگر به همین میزان از تولید جوجه یکروزه کاسته شود، می‌توان امیدوار بود که قیمت مرغ در بازار متعادل شود، در غیر این صورت سایر عواملی که در بازار نقش آفرینی می کند، اجازه نمی‌دهد تولیدکنندگان مرغ سایز تولید کنند.

وی با بیان اینکه ۱۰۰ تا ۱۰۵ میلیون قطعه در واحد‌های مرغداری جوجه ریزی صورت گرفته است، گفت: با افزایش وزن مرغ، میزان مصرف دان بالا می‌رود که این امر به سبب برهم زدن ضریب تبدیل به صلاح اقتصاد ملی کشور نیست، در حالیکه با مدیریت وزن مرغ امکان صادرات به بازار‌های هدف وجود دارد.

حجت تنها راه خروج صنعت مرغداری از زیان را مدیریت جوجه یکروزه اعلام کرد و افزود: با توجه به شرایط بحرانی کرونا در برخی استان‌ها و کاهش ۲۰ درصدی مصرف نسبت به گذشته، میزان جوجه ریزی تفاوتی نداشته است که اگر مدیریت صحیحی در امر جوجه ریزی صورت نگیرد، زیان واحد‌های مرغ گوشتی و مرغ مادر تداوم دارد.

وی با انتقاد از این‌مسئله که قیمت مصوب مرغ ستاد تنظیم بازار با هزینه‌های واقعی تولید فاصله دارد، بیان کرد: با استمرار روند زیان مرغداران کار به جایی می‌رسد که مرغداران به سبب کمبود نقدینگی از چرخه تولید خارج می‌شوند.

حجت ادامه داد: اگر مسئولان ستاد تنظیم بازار بر عرضه مرغ با نرخ ۱۵ هزار تومان اصرار می‌ورزند، از این رو ستاد تنظیم بازار باید از ابزار‌های کنترلی برای فروش نهاده‌ها استفاده کند چرا که مرغداران در پایان خط تولید قرار دارند و در زمانیکه مرغ هایشان به سن عرضه می‌رسد، امکان نگهداری در سالن‌ها وجود ندارد.

حجت با اشاره به اینکه مرغداران طی ۳ ماه اخیر به طور مداوم متضرر شدند، بیان کرد: با توجه به آنکه زیان ۴ ماهه برای هر یک از مرغداران ۲ دوره طول کشیده است، از این رو میزان زیان مرغداران در بازار باید جبران شود.

به گفته وی، با وجود آنکه مسئولان وزارت جهاد کشاورزی نسبت به زیان و مشکلات مرغداران آگاهی کامل دارند، به همین خاطر بعید است کاری کنند که تولید با مشکل مواجه شود.

وی درباره آخرین وضعیت جوجه ریزی در واحد‌های مرغداری بیان کرد: بنابر آمار ۱۰۰ تا ۱۰۵ میلیون قطعه جوجه ریزی در واحد‌های مرغداری صورت گرفته که نسبت به مدت مشابه سال قبل تفاوتی نداشته است.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: با افزایش وزن مرغ، میزان مصرف دان بالا می‌رود که این امر به سبب برهم زدن ضریب تبدیل به صلاح اقتصاد ملی کشور نیست، در حالیکه با مدیریت وزن مرغ امکان صادرات به بازار‌های هدف وجود دارد.

حجت افزود: با توجه به شرایط بحرانی کرونا در برخی استان‌ها و کاهش ۲۰ درصدی مصرف نسبت به گذشته، میزان جوجه ریزی تفاوتی نداشته است که اگر مدیریت صحیحی در امر جوجه ریزی صورت نگیرد، زیان واحد‌های مرغ گوشتی و مرغ مادر تداوم دارد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با تاکید بر استمرار صادرات مرغ بیان کرد: تعرفه صادرات یک هزار و ۵۰۰ تومانی مرغ حداقل برای ۶ ماه باید ثابت بماند تا صادرکننده به سهولت بتواند در بازار‌های هدف قرارداد منعقد کند.

به گفته وی، اگر موضوع مدیریت تولید جوجه یکروزه متناسب با شرایط کرونا باشد، می‌توان امیدوار بود که قیمت مرغ به نرخ واقعی برسد.

 بازار نهاده‌های دامی ‌تعریفی ندارد

این مقام‌مسئول با اشاره به اینکه بازار نهاده‌های دامی تعریفی ندارد، بیان کرد: در بهترین حالت ۵۰ درصد نهاده‌های دامی با نرخ مصوب در اختیار مرغداران قرار می‌گیرد و مابقی از بازار آزاد با نرخ‌های بالایی خریداری می‌شود.

وی نرخ هر کیلو ذرت در بازار آزاد را ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار و ۷۰۰ تومان و کنجاله سویا ۵ هزار تا ۵ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد.

حجت با بیان اینکه بازار حمل و نقل نهاده‌های دامی آشفته است، گفت:هم اکنون ۲ برابر تعرفه عادی از مرغدار کرایه دریافت می‌شود که با این وجود مرغدار به ازای هر قطعه مرغ یک هزار تومان کرایه بیشتر پرداخت می‌کند، در حالیکه در حمل و نقل سایر اقلام از بنادر سوءاستفاده‌ای رخ نمی‌دهد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در پایان تصریح کرد: با توجه به شرایط فعلی بازار، هر یک از مرغداران حداقل ۲ دوره زیان کردند که امیدواریم با مدیریت تولید جوجه، کرایه حمل و نقل و تخصیص دان بر مبنای جوجه ریزی هر واحد صورت گیرد تا فشار مضاعف بر صنعت طیور کاسته شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار