مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه از نیاز ضروری به پلاسما خبر داد و گفت : با توجه به شروع موج دوم کرونا و احتمال وقوع موج‌های بعدی این بیماری، نیاز ضروری به اهدای پلاسما و ذخیره سازی آن جهت درمان مبتلایان کرونا داریم.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ پژمان صالحی فر مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه گفت : این شرایط موجب شده تا آمار اهدای خون پایین بیاید و از همان زمان اصحاب رسانه، هنرمندان و گروه‌های مختلف مردمی پای کار آمدند تا فرهنگ اهدای خون را ترویج دهند.

او گفت : خوشبختانه با همت این افراد کاهش اهدای خون در ایران به نسبت بسیاری کشور‌های دیگر کمتر بود و در حالی که بسیاری کشور‌ها کاهش ۷۰ درصدی اهدای خون را در شرایط شیوع کرونا تجربه کردند، این میزان کاهش در ایران حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد بود.

صالحی فر افزود: در اهدای خون، سلول زنده اهدا می‌شود که اهمیت آن کم از اهدای عضو نیست و افراد باید بدانند با هر بار اهدای خون می‌توانند جان سه نفر را نجات دهند.

مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه با بیان اینکه ۲.۵ درصد جمعیت ایران جزو اهداکنندگان خون هستند، گفت: با توجه به جوان بودن کشور پتانسیل‌ها در این زمینه بالاتر است و جمعیت بسیاری می‌توانند اهدای خون داشته باشند و در همین راستا باید کار‌های بسیاری صورت گرفته و اهدای خون به عنوان یک فرهنگ جدی در سطح جامعه مطرح شود.

او ادامه داد: باید همه به این باور برسیم که نیاز به خون همیشگی است و از طرفی "مرگ تنها برای همسایه نیست" و همه ما یک روزی احتمال دارد به خون افراد دیگر محتاج شویم و در همین راستا باید بحث اهدای خون را جدی بگیریم.

صالحی فر به اهمیت اهدای پلاسما هم اشاره کرد وافزود: بحث پلاسما درمانی هم اکنون به عنوان یک راهکار درمانی تایید شده در درمان مبتلایان کرونا مطرح شده و به عنوان موثرترین اقدام درمانی در این زمینه مورد تاکید قرار دارد.

او افزود: در حال حاضر تنها در استان کرمانشاه بیش از هفت هزار مبتلا به کرونا شناسایی شده و تعداد این افراد با سیر صعودی در حال افزایش است و قطعا برای درمان این افراد نیاز به پلاسمای بیشتری خواهیم داشت.

مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه در همین راستا از تمام بهبود یافتگان کرونا که در رده سنی ۱۸ تا ۶۰ سال قرار دارند خواست تا برای اهدای پلاسما مراجعه داشته باشند.

او افزود: این افراد یک ماه پس از بهبودی و منفی شدن نتیجه تست کرونا می‌توانند برای اهدای پلاسما به مرکز انتقال خون استان مراجعه داشته باشند و باید بدانند این اهدای پلاسما می‌تواند جان بسیاری از مبتلایان کرونا را نجات دهد.

صالحی فر ادامه داد: مشخص نیست آنتی بادی تولید شده در بدن این افراد تا چه مدت در بدن آن‌ها باقی می‌ماند، لذا باید هرچه سریعتر برای اهدای پلاسما که حاوی این آنتی بادی‌ها است، مراجعه داشته باشند.

او افزود: با ذخیره سازی پلاسما‌های اهدایی در دمای منفی ۴۰ درجه می‌توان تا دو سال آن‌ها را ذخیره و در شرایط مورد نیاز استفاده کرد.

صالحی فر با اشاره به شروع موج دوم کرونا، گفت: به احتمال زیاد موج‌های بعدی بیماری هم در راه باشد و در همین راستا نیاز ضروری به اهدا و ذخیره سازی پلاسما داریم و از تمام بهبود یافتگان برای این کار خیر دعوت می‌کنیم.

انتهای پیام/د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.