معاون سلامت اداره کل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: شهروندان مراقب شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو که بیماری مشترک بین انسان و دام است باشند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، حسین صالحی معاون سلامت اداره کل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: با توجه به فرارسیدن فصل گرما وافزایش فعالیت کنه ها، احتمال شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو وجود دارد، بنابراین شهروندان و بهره برداران باید هوشیارانه اقدامات پیشگیری از جمله سم‌پاشی اماکن دامی، رعایت بهداشت فردی هنگام تماس با دام، گوشت و آلایش دامی و پرهیز از کشتار دام خارج از کشتارگاه را رعایت و شهروندان از مصرف جگر خام دام یا نیم پخته خودداری کنند.

او افزود: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از طریق گزش کنه، نیش حشرات، تماس با خون یا ترشحات مبتلایان، له کردن کنه، تماس مستقیم با لاشه گوشت، خون، ترشحات و بافت‌های آلوده دام قابل انتقال است و افراد در تماس با دام و فرآورده‌های دامی شامل دامداران، توزیع کنندگان فرآورد‌های خام دامی، سلاخان، قصابان و همچنین بانوان خانه دار، افراد در معرض این بیماری هستند.

صالحی اضافه کرد: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در دام علائم آنچنانی ندارد و دام‌های مبتلا به کریمه کنگو چند روزی دچار تب گذرا و کمی بی اشت‌هایی شده که معمولاً برای دامداران قابل تشخیص نیست که این مدت زمان پخش ویروس است که حتی بدون درمان هم بهبودی در دام حاصل می‌شود، ولی در انسان خطرناک بوده و اگر به موقع تشخیص و درمان نشود، احتمال مرگ فرد بیمار خیلی بالا است.


بیشتر بخوانید: موردی از بیماری تب برفکی در چهارمحال و بختیاری وجود ندارد


صالحی با اشاره به اینکه سلاخان، کشاورزان، دامداران، پرسنل بیمارستانی، افراد شاغل در آزمایشگاه ها، زنان خانه دار و همه افرادی که با فرآورده‌های دامی خام در ارتباط هستند، جزو افراد پرخطر از نظر ابتلا به تب کریمه کنگو به شمار می‌روند، افزود: افرادی که خارج از کشتارگاه و بدون رعایت پوشش بهداشتی از جمله دستکش، عینک و ماسک اقدام به کشتار غیر مجاز دام می‌کنند و افرادی که گوشت تازه تولید شده در خارج از کشتارگاه را تهیه می‌کنند، بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به تب کریمه کنگو هستند.

او ادامه داد: دام در کشتارگاه‌ها با نظارت دامپزشکی ذبح و بعد از ۲۴ ساعت نگهداری در سالن پیش سرد در بازار عرضه می‌شود و شهروندان با خرید گوشت از مراکز معتبر عرضه گوشت از ابتلا به بیماری مصون می‌مانند.

صالحی از شهروندان خواست: فرآورده‌های خام دامی مورد نیاز خود را از مراکز معتبر و تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در مراکز، مراتب را با سامانه پاسخگویی سراسری دامپزشکی به شماره ۱۵۱۲ در میان گذارند.

انتهای پیام/ف

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.