به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، فریدون رحمانی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی چهارمحال و بختیاری گفت: یکی از دلایل افزایش موارد ابتلا به بیماری کرونا طی روزهای اخیر ، هدفمند شدن نمونه گیریها و غربالگری هوشمندانه افراد مشکوک به کرونا میباشد.
او افزود: علاوه بر افزایش تعداد موارد نمونه گیری، اطرافیان و خانواده بیماران مثبت قطعی و موارد مشکوک و در معرض خطر به صورت سرپایی مورد آزمایش قرار میگیرند.
بیشتر بخوانید: تعداد مبتلایان به ۸۷۷ کرونا به نفر رسید
رحمانی اضافه کرد: همچنین با افزایش امکانات، بهتر شدن شرایط نمونه گیری، امکان نمونه گیری از موارد مشکوک و سرپایی بدون نیاز به بستری فراهم گردید و این در حالی است که در اوایل شیوع بیماری تنها از بیماران بستری نمونه گیری میشد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان، همچنان وضعیت استان را قابل قبول دانست و افزود: دور ماندن از وضعیت هشدار و قرمز مستلزم هوشیاری مردم، رعایت نکات بهداشتی و فاصله اجتماعی، پرهیز مردم از حضور در تجمعات و اماکن شلوغ و استفاده از ماسک در مواجهه نزدیک با یکدیگر میباشد.
او با بیان اینکه، بیشترین موارد ابتلا به صورت خوشهای و در بین اعضای یک خانواده و ناشی از برگزاری محافل دورهمی، جشنهای عروسی، تولد و ترحیم درگذشتگان میباشد افزود: این روزها کمتر شاهد علایم حاد تنفسی و سرفههای شدید در مبتلایان قطعی به کرونا هستیم و این مسئله به سادگی میتواند موجب افزایش احتمال انتقال بیماری بین افراد شود.
به گفته رحمانی، احتمال ابتلای قطعی ۲نفر از اطرافیان فرد مبتلا به بیماری نوپدید کووید ۱۹ وجود دارد و با افزایش موارد ابتلا احتمال شیوع بیماری نیز افزایش مییابد.
او خاطر نشان کرد: در گذشته موارد ابتلا بیشتر ناشی از مراودات با استانهای همجوار با شیوع بالا بود که با کاهش مراودات و آموزش مردم این موارد کنترل، ولی به دلیل گردش افراد بیمار در خانواده و انتقال ویروس شاهد افزایش موارد ابتلا طی هفته گذشته در استان هستیم.
رحمانی با بیان اینکه خوشبختانه تاکنون وضعیت استان از نارنجی گذر نکرده و به قرمز نرسیده است افزود: این احتمال وجود دارد که در اثر عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی و به دنبال آن افزایش تعداد مراجعات سرپایی، موارد بستری و به دنبال آن مرگ و میر مبتلایان از وضعیت کنونی خارج و وارد وضعیت قرمز شویم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: با توجه به محدود بودن ظرفیت بیمارستانها و تعداد تختهایای سی یو و محدود بودن توان بستری بیماران، در صورت افزایش موارد بستری احتمال اینکه استان زودتر نسبت به تعطیلی مراکز تصمیم گیری نماید، وجود دارد.
او در پایان در خصوص ابتلای کودکان به بیماری کووید ۱۹ اظهار داشت: مواردی از ابتلا کودکان به این بیماری گزارش شده است، اما بروز علایم در کودکان کمتر از افراد بزرگسال میباشد.
انتهای پیام/خ