مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: درخت کهنسال ارس تخته مایان در شهر طرقبه این استان با شماره ۶۱۰ در فهرست میراث طبیعی ایران ثبت و به استان ابلاغ شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، ابوالفضل مکرمی‌فر مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی  گفت: درخت ارس تخته مایان هشت متر ارتفاع دارد و با قدمت ۲ هزار ساله در نزدیکی روستای مایان از توابع شهرستان طرقبه، شاندیز در نزدیک مشهد چشم انداز زیبایی در دامنه شمالی ارتفاعات بینالود دارد.

او با بیان این که این درخت زیبا شبیه یک هرم است افزود: قرار گرفتن ارتفاعات بینالود در شمال محل این درخت، منظره‌ای چشم نواز ایجاد کرده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی در باره مناطقی که درخت اُرس وجود دارد ادامه داد: اُرس یا وَرس در دامنه جنوبی رشته کوه‌های البرز، از آذربایجان تا خراسان و به ویژه در شرق کشور و در ارتفاعات به صورت گسترده یافت می‌شود.

مکرمی‌فر بیان کرد: اُرس بسیار پایدار و سازگار با هر نوع آب و هواست و برگ‌هایش مانند دیگر گونه‌های سرو به شکل سوزنی است، هم چنین این درخت دارای عمر طولانی بیش از دو هزار سال، در برابر بیماری‌ها و انگل‌های طبیعی بسیار مقاوم است.
 او با اشاره به موقعیت قرار گیری درخت ارس مایان تصریح کرد: درخت کهنسال ارس تخته مایان همچون نگینی درخشان در پس رشته کوه‌های بینالود و در مجاورت روستای ییلاقی مایان خودنمایی کرده و نگاه هر رهگذر را به خود می‌کشاند.

گونه گیاهی در طرقبه

محمود طغرایی مسئول دفتر ثبت آثاریخی و حرایم اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی نیز در این باره گفت: درخت کهنسال ارس تخته مایان در منطقه رویشی ایرانی- تورانی قرار دارد، این منطقه براساس شرایط توپوگرافی و ارتفاعی به دو منطقه کوهستانی با آب و هوای سرد و منطقه جلگه‌ای با آب و هوای بیابانی و گرم و خشک تقسیم می‌شود.

او افزود: هر چند شرایط جوی منطقه موجب پراکندگی و فاصله زیاد درختان شده، اما بدلیل وسعت زیاد دارای گونه‌های گیاهی متنوع می‌باشد به نحوی‌که ۶۹ درصد فلور ایران در این ناحیه قرار گرفته است، گونه‌های اصلی منطقه کوهستانی بنه، بادام و ارس و گونه‌های اصلی منطقه جلگه‌ای گز، تاغ، قیچ و اسکنبیل است.
 
انتهای پیام// ف.غ
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.