مونسان گفت: عرضه محصولات صنایع دستی در قلب اروپا نتیجه تلاش هنرمندان ایرانی و نشانه توجه همه به طرح‌ها و داشته‌های فرهنگی است.

عرضه محصولات ایرانی اسلامی صنایع دستی به قلب اروپابه گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، علی‌اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در حاشیه بازدید از یک کارگاه صنایع دستی استان تهران و افتتاح چند پروژه صنایع دستی استانی از طریق ویدئو کنفرانس، در جمع خبرنگاران گفت:من در بازدید امروز در حقیقت خیلی خوشحال شدم، زیرا آنچه که دیدم نشان می‌دهد طرح تجاری‌سازی صنایع دستی به خوبی جلو می‌رود. ما در این کارگاه خط تولیدی کاملی از صنایع دستی را دیدیم و تلفیق بسیار خوبی از هنر‌های موجود در عرصه صنایع دستی در اینجا دیده می‌شود. علاوه بر این بحث کاربردی کردن صنایع دستی اهمیت زیادی برای ما داشت و آن طرح نیز پیش می‌رود یعنی تقریبا همه لوازم و ملزومات یک خانه ایرانی در کارگاهی که از آن بازدید کردم، طراحی می‌شوند.

وی افزود:نکته بعدی هویت ایرانی-اسلامی است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی در مرکز توجه مسئولان ارشد نظام قرار گرفته و مقام معظم رهبری نیز روی آن تأکید دارد. من خوشحالم که بگویم همکاران من و هنرمندان صنعتگر ما برای تحقق هدف تقویت هویت ایرانی-اسلامی گام برمی‌دارند و ما امروز طرح‌ها، اشیا، کالا‌ها و منسوجاتی را می‌بینیم که برگرفته از هویت‌های ایرانی و اسلامی هستند که در گذشته داشتیم، اما فکر می‌کردیم نشانه‌های عقب‌ماندگی هستند پس ان‌ها را کنار گذاشتیم و به سمت طرح‌های اروپایی رفتیم و به نوعی غرب‌زده شدیم. این در صورتی است که گزارش هنرمندان ما نشان می‌دهد که امروز محصولات صنایع دستی مزین به طرح‌های ایرانی-اسلامی با قیمت بالا در قلب اروپا عرضه می‌شوند و اروپایی‌ها به این طرح‌ها و داشته‌های فرهنگی ما توجه می‌کنند. این جریان توجه به طرح‌های ایرانی و اسلامی در جامعه ما نیز جاری می‌شود و همه آن‌ها را طرح‌هایی نوین می‌دانند.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بیان کرد:ما همه تلاشمان را می‌کنیم که مارکت صنایع دستی کشور بزرگ شود و حجم بازار بیشتری داشته باشیم، زیرا صنایع دستی کشور تحریم‌پذیر نیست البته یکی از گرفتاری‌های این عرصه این بود که هنرمندان به صورت جدا جدا کار می‌کردند و نیاز بود که سرمایه‌گذارانی آن‌ها را در کنار یکدیگر قرار بدهند و هم‌افزایی ایجاد شود تا تولیدات بهتر متناسب با شرایط بازار تولید و عرضه شوند.

مونسان اقدامات دولت برای کاهش خسارت شیوع کرونا به هنرمندان صنایع دستی را چنین تشریح کرد:دولت در خصوص کاهش خسارت‌های شیوع ویروس کرونا به هنرمندان صنایع دستی اقدامات خوبی کرد و در بدترین شرایط درآمدی خودش نزدیک به ۵۰ هزار میلیارد تومان را در قالب بسته حمایت به بخش صنایع دستی اختصاص داد و ۳ بخش از بخش‌هایی که قرار بود دولت از آن‌ها حمایت کند مربوط به وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است. یکی از این بخش‌های ۳ گانه تولید و فروش صنایع دستی است و شاید تنها بخشی که در آن فروش نیز مشمول حمایت شده، بخش صنایع دستی است بنابراین همه فعالان صنایع دستی می‌توانند از تسهیلات ارزان‌قیمتی که دولت در اختیار آن‌ها گذاشته است، استفاده کنند.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با توجه به سرعت برگشت گردشگری بین‌المللی به حالت عادی خود نسبت به وضعیت فعلی گردشگری خارجی و داخلی کشور اظهار امیدواری کرد و گفت:مردم می‌توانند با رعایت اصول بهداشتی به صورت ایمن سفر کنند و نباید کاری کنند که سلامتیشان به خطر بیفتد. ما امیدواریم که در ماه آینده بتوانیم گردشگری خارجیمان را راه بیندازیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.