پورمیدانی گفت:استفاده از ارقام جدید که با شرایط محیطی قم سازگاری بیشتری داشته باشد از راهبرد های تغییر الگوی کشت است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم،عباس پورمیدانی رییس جهاد کشاورزی قم گفت: انتخاب ارقام مناسب برای کشت، نقش برجسته‌ای در بهبود کمی و کیفی محصولات کشاورزی دارد و به همین دلیل کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی قم به‌طور دائم در تلاش هستند تا مناسب‌ترین ارقام را پس از آزمایش و سنجش کیفیت به کشاورزان استان معرفی کنند.

پورمیدانی افزود: به همین منظور ارقام جدید به‌صورت محدود در سطح مزارع و باغات استان مورداستفاده قرار گرفته و وضعیت بازدهی آن به‌صورت تخصصی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد تا در صورت مناسب بودن با شرایط آب و هوایی قم در دسترس بهره‌برداران قرار گیرد.

او ادامه داد: مقاومت در برابر سردی و گرمی هوا، نیاز کمتر به آبیاری و برداشت محصول بیشتر ازجمله مزایای استفاده از ارقام جدید تایید شده است که توسط کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی قم در گونه‌های مختلف به کشاورزان معرفی می‌شود.

رییس جهاد کشاورزی قم بیان کرد: استفاده از ارقام مناسب با شرایط آب و هوایی قم همچنین کاهش هزینه‌های کشاورزان و افزایش درآمد آنان را در پی دارد و به همین علت از منظر اقتصادی مقرون‌به‌صرفه است.

پورمیدانی گفت: افزایش بهره‌وری ازجمله اولویت‌های مهم سازمان جهاد کشاورزی قم طی سال‌های اخیر است و یکی از راهکار‌های تحقق این هدف استفاده از ارقام مناسبی است که می‌تواند علاوه بر کاهش میزان مصرف نهاده‌های کشاورزی، محصول بیشتری را نیز به ارمغان آورد.

در بخش کشاورزی کل زمین‌های قابل‌کشت قم برابر ۱۰۵ هزار و ۷۳۰ هکتار است که این رقم ۴۶ صدم درصد کل اراضی قابل‌کشت کشور هست؛ مجموع کشت سبز استان شامل ۲۱ هزار هکتار باغ و ۴۴ هزار هکتار زراعت است.

میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۷۴۶ هزار تن شامل ۴۲۵ هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و ۵۰۰ تن آبزیان و ۳۲۰ هزار تن محصولات دامی است.

انتهای پیام/ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.