احمد پور گفت:ارتقا کیفیت و سلامت محصولات کشاورزی در بخش زراعی و باغی با اجرای راهبرد تغییر الگوی کشت دنبال می‌شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم،محمدحسین احمد پور مجری طرح الگوی کشت سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: با اجرای راهبرد تغییر الگوی کشت در سطح زمین‌های کشاورزی استان به دنبال این هستیم که محصولاتی سالم و باکیفیت برای مصرف مردم به بازار ارائه دهیم و به همین منظور از بهترین نهاده‌های کشاورزی استفاده خواهیم کرد.

احمد پور افزود: محصولات کشاورزی نقش بی‌بدیلی در تامین امنیت غذایی مردم دارند و در همین راستا، سازمان جهاد کشاورزی قم برنامه‌های گسترده را برای ارتقا کیفیت و سلامت این محصولات در سطح مزارع و باغات استان درپیش گرفته‌است.

او ادامه داد: برای تحقق این هدف کمیت را فدای کیفیت نمی‌کنیم و دربسیاری از موارد با ثابت نگه‌داشتن سطح زیرکشت محصول، افزایش کیفیت و ارتقا سلامت آن را موردتوجه قراردادیم.

مجری طرح الگوی کشت سازمان جهاد کشاورزی قم بیان کرد: تلاش می‌کنیم با افزایش سطح کیفیت، جایگاه محصولات کشاورزی تولیدشده در قم، در بازار‌های داخلی و صادراتی ارتقا و درآمد کشاورزان استان توسعه یابد،راهبرد تغییر الگوی کشت، نقشه‌ای جامع برای حفظ و توسعه کشاورزی در قم است و به‌زودی اثرات مثبت آن در همه بخش‌ها به‌خصوص باغات و مزارع استان نمایان می‌شود.

احمدپور گفت: در این زمینه اقدامات ترویجی گسترده‌ای نیز به‌منظور آشنایی هرچه بیشتر کشاورزان با روش‌های ارتقا کیفیت و افزایش سطح سلامت محصولات باغی و زراعی، انجام شده‌است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تن‌هایی ۴۵ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف قم را به خود اختصاص داده‌است.

در بخش کشاورزی کل زمین‌های قابل‌کشت قم برابر ۱۰۵ هزار و ۷۳۰ هکتار است که این رقم ۴۶ صدم درصد کل اراضی قابل‌کشت کشور هست؛ مجموع کشت سبز استان شامل ۲۱ هزار هکتار باغ و ۴۴ هزار هکتار زراعت است.

طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، قم دارای ۱۲۷ روستا با جمعیت بالای ۲۰ خانوار است؛ جمعیت ساکن مناطق روستایی این استان بیش از ۵۵ هزار و ۸۶۵ تن است که در قالب ۱۷ هزار و ۳۸۵ خانوار زندگی می‌کنند.

میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۷۴۶ هزار تن شامل ۴۲۵ هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و ۵۰۰ تن آبزیان و ۳۲۰ هزار تن محصولات دامی است.

انتهای پیام/ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.