به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، سید روح اله لطیفی در خصوص صادرات کشورمان به افغانستان اظهار کرد: در دو ماهه نخست امسال، یک میلیون و ۶۷ هزار و ۳۵۰ تن کالا به ارزش ۳۴۱ میلیون دلار و یا ۴ هزار و ۶۷۵ میلیارد تومان به افغانستان صادر شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل، از لحاظ وزنی بیش از ۳.۵ درصد افزایش و از لحاظ ارزش به دلار نزدیک به ۸ درصد کاهش و از لحاظ ارزش به ریال، ۳۱ درصد افزایش داشته است.
سخنگوی گمرک ایران افزود: دلیل اینکه با وجود افزایش وزنی کالای صادراتی به افغانستان ارزش دلاری آن کمی نسبت به مدت مشابه کاهش پیدا کرده است که صرفاً به کاهش قیمت پایه صادراتی بر می شود و با وجود کندی حرکت کامیونها در مرزها برای اجرای پروتکلهای بهداشتی، این میزان صادرات که هم از لحاظ وزنی و هم ارزش ریالی رشد داشته است.
وی در خصوص کالاهای صادراتی ایران به افغانستان در این دو ماه گفت: عمده کالاهای صادراتی در ۹۴۷ کد تعرفهای و در گروههای میوه و تره بار، مواد غذایی، کالاهای صنعتی و ساختمانی بوده است که در این میان گوجه فرنگی با بیش از ۲۶ میلیون دلار درصدر کالاهای صادراتی به این کشور قرار دارد و میلههای آهنی و مفتولی با ۲۳ میلیون دلار، شیرینی و شکلات با ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار دلار، مشتقات نفتی با ۸ میلیون دلار، خامه با ۷ میلیون و ۶۷۲ هزار دلار، اوره با ۷ میلیون و۶۰۰ هزار دلار، انواع سیمان با ۷ میلیون و ۶۱۰ هزار دلار، انواع آب میوه با ۶ میلیون و۵۰۰ هزار دلار، هندوانه با حدود ۶ میلیون دلار، سیب با حدود ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار در ردههای بعدی قرار دارند.
لطیفی در ادامه تاکید کرد: مواد اولیه تولید صابون، انواع ویفر و بیسکوئیت، پرتقال، خرما، کیوی، لوبیا، کیسههای پلاستیکی، رب گوجه فرنگی، پنیر، خمیر نیمه پز، مرغ زنده، الیاف، عایق ساختمان، ورقهای فلزی، پیاز، محصولات آهنی، سایر محصولات آهنی، محصولات آلومینیومی، شیر، ورقهای فلزی، دوغ، تخم مرغ، سبزیجات خشک، پسته، سیب زمینی، بادمجان، مرغ منجمد، کارتن بسته بندی، ظروف شیشهای و جوجه یک روزه نیز از مهمترین محصولات صادراتی کشور به افغانستان در این دو ماه بودند.
بر اساس آخرین اطلاعات از وضعیت مرزها که روح الله لطیفی اعلام کرده است مرز ترکمنستان که قرار بود ۱۲ خرداد ماه باز شود، ۲۱ خرداد بازگشایی خواهد شد.
وی اظهار داشت: دو کشور در حال انجام و کنترل نهایی پروتکلهای بهداشتی هستند و در این رابطه تکالیف جدیدی بر عهده آنها قرار گرفته که باید انجام شود. بر این اساس با توجه به بازدیدی که صورت گرفت و جلساتی که برگزار شد مقرر شده است تا ۲۱ خرداد مرز ایران و ترکمنستان بازگشایی شود.
سخنگوی گمرک ایران تاکید کرد: مرز ترکیه که از سوم اسفند ماه بسته شده بود و فقط در مسیر ریلی امکان تردد وجود داشت قرار است طی روزهای آینده هم زمینی و هم هوایی باز شود.
وی درباره وضعیت مرزهای عراق اینگونه توضیح داد: در رابطه با مرزهای عراق نیز مرزهای عربی که احتمالاتی در رابطه با بازگشایی آنها وجود داشت همچنان بسته است و وضعیتشان مشخص نیست. اما در مورد سایر مرزها با اقلیم کردستان فعالیت مرز باشماق از ساعت ۲۴ روز گذشته متوقف شده تا بررسی اجرا یا اصلاح پروتکلهای بهداشتی مقابله با کرونا از سوی اقلیم کردستان عراق در این مرز انجام شود. در سایر مرزهای عراق نیز مرز پرویزخان، تمرچین، کیله، شیخ صله، شوشمی و سیرابند باز است و به فعالیت خود ادامه میدهد.
انتهای پیام/