۲ طرز تهیه کمپوت گیلاس خانگی با ماندگاری بالا و نیز فواید کمپوت گیلاس برای کاهش تب و درمان سرماخوردگی را در گزارش زیر بخوانید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کمپوت گیلاس از جمله مفیدترین کمپوت‌ها به خصوص برای پایین آوردن تب و درمان سرماخوردگی است. از سوی دیگر بسیاری از افراد به خاطر مشکلات گوارشی نمی‌توانند میوه‌ها را به صورت خام مصرف کنند.

۲ طرز تهیه کمپوت گیلاس خانگی با ماندگاری بالا

به همین دلیل کمپوت کردن میوه‌ها می‌تواند نیاز‌های این افراد را برطرف کند. علاوه بر کمپوت‌های گیلاس آماده بد نیست نحوه درست کردن کمپوت گیلاس در خانه را بلد باشیم.

در واقع روش درست کردن کمپوت گیلاس بسیار ساده و راحت است و پیچیدگی خاصی ندارد. ۲ طرز تهیه کمپوت گیلاس خانگی با ماندگاری بالا و نیز فواید کمپوت گیلاس برای کاهش تب و درمان سرماخوردگی را در گزارش زیر بخوانید.

روش اول طرز تهیه کمپوت گیلاس خانگی با ماندگاری بالا

مواد لازم

گیلاس سالم و تازه و درشت: ۱ کیلوگرم

آب: ۱ لیتر (۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار)

شکر: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار

طرز تهیه

در طرز تهیه کمپوت گیلاس خانگی باید از گیلاس‌های تازه، درشت و شیرین بدون له شدگی یا کرم‌زدگی استفاده کنید. گیلاس‌ها را بشورید و در آبکش بریزید تا خشک شوند. در این فاصله آب و شکر را با هم مخلوط کنید و اجازه دهید روی شعله ملایم گاز شکر در آب حل شود، اما قوام پیدا نکند و غلیظ نشود. همین که چند جوش زد کافی است و گاز را خاموش کنید. اجازه دهید محلول آب و شکر سرد شود.

حالا گیلاس‌ها را داخل یک یا دو شیشه بریزید (درب شیشه‌ها حتما باید پلاستیکی باشد) و روی گیلاس‌ها شربتی آب و شکری که درست کرده بودید را بریزید. آب و شکر باید کاملا روی گیلاس‌ها را بپوشاند و و لب به لب شود. حالا درب شیشه‌ها را محکم ببندید و در یک قابلمه بزرگ بگذارید. در قابلمه آب سرد بریزید. آب سرد باید ۲/۳ ارتفاع شیشه‌ها باشد. قابلمه را روی حرارت گاز بگذارید و اجازه دهید آب به دمای جوش برسید. از اولین لحظه‌ای که آب جوش آمد ۱۵ دقیقه آب را روی حرارت نگه دارید تا بجوشد. سپس شعله گاز را خاموش کنید و صبر کنید تا آب از داغی بیفتد و ولرم شود.

حالا شیشه‌های کمپوت را در آب بیرون بیاورید و وارونه کنید. به این روش متوجه می‌شوید که از لابه لای شیشه حباب بیرون می‌زند یا نه. اگر حباب بیرون نزد و هوا پس نداد کمپوت را می‌توانید چند ماه در کابینت یا یخچال نگهداری کنید. اگر کمپوت هوا پس داد در یخچال بگذارید و ظرف چند روز مصرف کنید. کمپوت آلبالو هم دقیقا به همین روش تهیه می‌شود، ولی برای هر یک کیلوگرم آلبالو از دو لیوان شکر یا بیشتر استفاده کنید (بستگی به سلیقه شما دارد).

روش دوم طرز تهیه کمپوت گیلاس خانگی با ماندگاری بالا

ابتدا گیلاس‌ها را بشورید و آبکش کنید. در شیشه‌های تمیز و خشک با درب فلزی گیلاس‌ها را بریزید و لابه‌لای گیلاس‌ها شکر بپاشید. در یک قابلمه آب را جوش بیاورید. اجازه دهید دمای آب جوشیده ولرم شود سپس روی گیلاس‌ها آب جوشیدن ولرم بریزید. آب باید کاملا روی گیلاس‌ها را بپوشاند. حالا درب شیشه‌ها را محکم ببندید و در یک قابلمه بزرگ بگذارید. به اندازه ۲/۳ ارتفاع شیشه‌ها در قابلمه آب بریزید و اجازه دهید آب جوش بیاید. ۱۰ الی ۱۵ دقیقه شیشه‌ها باید در آب جوش روی شعله گاز باشند. بعد از ۱۵ دقیقه شعله گاز را خاموش کنید و شیشه‌ها را از آب بیرون بیاورید. شیشه‌ها را وارونه کنید تا هوای داخل شیشه بیرون بیاید. وقتی شیشه‌ها خنک شدند در یخچال بگذارید. از کمپوت گیلاس در تمام طول سال برای تهیه انواع شیرینی و دسر، کیک گیلاس و چیزکیک، سرو در کنار بستنی و پنکیک و … استفاده کنید.

فواید کمپوت گیلاس برای درمان تب و سرماخوردگی و دوران بارداری

* گیلاس سرشار از ویتامین C و آنتی‌اکسیدان است. به همین دلیل سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و از ابتلا به ویروس‌های سرماخوردگی مثل کرونا، آنفلونزا، تب، سرفه و عفونت‌های باکتریایی، ویروسی و قارچی جلوگیری می‌کند.

*گیلاس و آب گیلاس از جمله تب‌بر‌های طبیعی قوی محسوب می‌شوند و دمای بدن را کنترل می‌کنند.

*خوردن گیلاس و کمپوت گیلاس در دوران بارداری سطح ایمنی زن باردار را بالا می‌برد و آنتی سیانین‌های موجود در گیلاس می‌توانند از سلول‌های جدید محافظت کنند و سلامتی مغز جنین را افزایش می‌دهند. آنتی سیانین موجود در گیلاس قرمز تورم، التهاب بدن و درد مفاصل که ناشی از بارداری است را التیام می‌بخشد و در نتیجه از ابتلا به بیماری‌هایی مثل دیابت بارداری و فشار خون بالا پیشگیری می‌کنند. ویتامین C موجود در گیلاس به خاطر تقویت رگ‌های خونی خون‌رسانی به جنین را بهبود می‌بخشد.

منبع: مجله کوروش

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.