به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، مرضیه هاشمی خبرنگار و مجری شبکه پرس تیوی و ابوالفتح کارشناس مسائل آمریکا امشب ۱۲ خرداد ماه با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی گسترش اعتراضات در آمریکا پرداختند.
مرضیه هاشمی با اشاره به اینکه مردم آمریکا از بیماری کرونا خسته شده اند و فشار اقتصادی در آمریکا زیاد شده است است گفت: متاسفانه دولت آمریکا به مردم این کشور رسیدگی نمیکند به طوری که میان سفیدپوستان و سیاهپوستان تبعیض قائل میشود.
او با اشاره به اینکه اقتصاد آمریکا به هم ریخته است و مردم تحمل هیچ چیزی را ندارند افزود: اعتراض کنندگان فقط سیاه پوستان نیستند بلکه در میان آنها سفیدپوستان را هم نیز شاهد هستیم لذا میان سفیدپوستان و سیاهپوستان وحدت ایجاد شده است.
مجری شبکه پرس تی وی با اشاره به اینکه از ابتدا در آمریکا شاهد خشونت بودیم گفت: در روزهای اخیر شاهد قطع اینترنت و تلفن در آمریکا هستیم به طوری که معترضین وقتی به خیابانها میآیند به اینترنت دسترسی ندارند، آمر یکا وقتی در کشورهای دیگر جهان اعتراضی به وجود میآید مدام دم از حقوق بشر و حق مردم میزنند، اما وقتی این مسئله در کشور خودش به وجود میآید کسی حق اعتراض ندارد و لذا انگلیس و یا سازمان ملل متحد نمیتواند اقدام آمریکا را محکوم کند، زیرا میدانند که آمریکا در جایی به آنها فشار میآورد و اقدام به تلافی میکند.
ابوالفتح کارشناس مسائل آمریکا در بخش دیگری از این برنامه با اشاره به اینکه جامعه آمریکا طی دو سه دهه اخیر به شدت دو قطبی شده است گفت: شکافهای اجتماعی در این کشور عمیق شده و معضلات هر روز به روز در حال افزایش است.
او با اشاره به اینکه گروهی از جریانات راست افراطی تحت عنوان سفید برتر پندارها یا نژاد پرستان به دلگرمی ترامپ رفتارهای تهاجمی را در پیش گرفتند لذا در جامعه آمریکا شاهد تبعیض میان مردم هستیم خاطرنشان کرد: ترامپ رفتار تهاجمی را در پیش گرفته لذا با اتخاذ سیاست مشت آهنی و با اوباش خواندن افراد تصور میکنند که میتواند بحران را کنترل کند.
این کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به اینکه جامعه آمریکا باید یک زمانی خود را به این شکل نشان میداد افزود:آمریکاییها میگویند نیاز به تحول اساسی در ساختارهای اجتماعی و فرهنگی دارند به طوری که صبر و تحمل جامعه کاهش یافته و وجود شبکههای اجتماعی در این جریان کمک کننده است.
ابوالفتح با اشاره به اینکه یک دختر نوجوان ۱۷ ساله فیلم این پلیس خاطی را گرفته است اظهار داشت: به سرعت در شبکههای اجتماعی این فیلم منتشر شد، یکی از بزرگترین جنبشهای اجتماعی و عدالتخواهانه اخیر در آمریکا شکل گرفته است، ایالات متحده نقش رهبری را برای برخی از کشورها بازی میکند لذا متحدین آمریکا میدانند اگر در چنین مواقعی موضعگیری کنند بعدها آمریکا تلافی میکند.
او با اشاره به اینکه آمریکا در مسیر افول خود به سر میبرد گفت: برای مقابله با این افول ترامپ به میدان آمد، الان ترامپ عصبانیت خود را به همه جای دنیا، مردم کشور خود و سایر نهادهای بین المللی نشان میدهد و تلاش میکند تا این افول اتفاق نیفتد.
کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به اینکه تمام منابع آمریکا صرف جهانگشایی و جنگ شده است ادامه داد: آنها از درون خالی شده اند، ترامپ به این امید آمد که جنگها تمام شود امانه تنها آمریکا را نجات نداد بلکه شرایط را بدتر کرد، بحران اقتصادی به وجود آمد و هزینهها بیشتر شد و این افول آرام آرام در حال شدیدتر شدن است لذا نشانههای این ضعف و کاهندگی قدرت آمریکا کاملاً ملموس است.
او با اشاره به اینکه مشکلات ایالات متحده در عرصههای مختلف سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بسیار زیاد شده هست عنوان کرد: تلاشهایی صورت گرفته تا این وضعیت اصلاح شود البته برخی از این تلاشها موفق بوده است.
ابوالفتح با اشاره به اینکه در مقایسه با دهه ۶۰ تلاشها بسیار متفاوت بوده، اما به این معنی نیست که مشکلات رفع شده است افزود: گروهی در جامعه آمریکا امیدشان به این است تا از طریق اصلاحات بتوانند با حفظ بنیانهای اقتصادی و اجتماعی ایالات متحده را حفظ کنند.
این کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به اینکه اتفاقات چند روز اخیر در مقایسه با ۱۵ سال پیش بسیار گستردهتر و خشنتر است؛ گفت: خشونت از طرف دولت و پلیس شروع شده، اما به این معنی نیست که معترضین دست به خشونت نزنند، اگر اوضاع از کنترل خارج شود آنها دچار دور تسلسل خشونت میشوند، ترامپ حکم تیر میدهد و به فرمانداران میگوید که معترضین را اعدام و به آنها بگویید که تروریست هستند لذا با این گفتهها، آنها حتماً به سمت خشونت سوق پیدا میکنند.
او تصریح کرد: با جامعه آمریکا هرروز خشنتر برخورد میشود، بسیاری از نظریه پردازان آمریکایی از جنگ داخلی هم یاد میکنند جنگ داخلی در سال ۱۸۶۰ شروع شد و ۶۰۰ هزار نفر کشته شدند؛ لذا تضادها میتواند شدیدتر شود.
ابوالفتح اظهار کرد: جنبشهای اجتماعی در ایالات متحده قدمت طولانی دارند، از زمان تاسیس آمریکا این جنبشها وجود دارند به طوری که مثلا جنبش حقوق مدنی در ۱۹۶۰ با موفقیت روبرو شد.
هاشمی با اشاره به اینکه الان از نظر قانون همه برابر هستند گفت: همیشه سیاه پوستان حس مسئولیت بالاتری در آمریکا دارند یعنی هر کاری را که میخواهند انجام دهند باید دو برابر بیشتر از سفیدپوستان باشد.
مجری شبکه پرس تی وی با اشاره به اینکه سفیدپوستان در جاهایی تحمل اینکه سیاه پوستان موفق باشند را ندارند گفت: سیاه پوستان در آمریکا در شهرهای مختلفی زندگی میکننداما رفاه اجتماعی برای آنها بسیار کم است.
انتهای پیام/