به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، ورودی پارک کوهستانی بام سبز شیراز واقع در کمربندی رکنآباد به دلیل شیوع بیماری کرونا بسته شد که چراغها را دست اندرکاران پارک در شب روشن نمیکنند و برخی خانوادهها خواستار حضور در این محل هستند و میگویند، رفع محدودیت باید شامل این مکان هم بشود.
برخی افراد که به پارک کوهستانی بام سبز شیراز رفته بودند عقیده داشتند که با وجود گرما، هوا طبیعی است که مردم هنگام شب برای تفریح و گذران اوقات فراغت و دوری از ترس کرونا به این تفرجگاه زیبا می آیند اما مشکلاتی وجود دارد که راضی نیستیم.
این افراد خواستار رفع محدودیت های کرونایی برای ورود به این پارک شدند و استدلال کردند که مسئولان شهرداری شیراز در پارک های دیگر این اقدامات محدود کننده را برداشته اند و نباید بام سیز شیراز از این قاعده مستثنی باشد.
بسته شدن پارکینگ پارک کوهستانی بام شیراز ، صاحبان خودروها را ناچار کرده بود در حوالی این منطقه و در کنار جاده توقف کنند.
باید مسافت زیادی را طی می کردیم تا جای پارک پیدا شود و مواظب باشیم در تاریکی با مشکل مواجه نشویم.
بخشی از جاده کمربندی رکن باد (اکبرآباد) در حوالی این پارک، روشنایی ندارد و مردم خودروهای خود را در کنار جاده گذاشته بودند که باعث شد جاده با توجه به عرض کمی که دارد، باریک تر شود و با تردد ماشین های سنگین با سرعت زیاد، امکان بروز خطراتی برای مردم باشد.
سرقت لوازم برخی از خودرو ها مانند زاپاس و باتری و وجود خزندگان سمی از جمله عقرب نیز در تاریکی از جمله مشکلاتی بود که عنوان شده است.
ورودی این پارک با بلوک های سیمانی بسته شده و تنها چراغ اتاق نگهبانی روشن بود و مردم هم برای عبور از چراغ قوه و یا نور تلفن های همراه خود استفاده می کردند تا بتوانند با وجود لوازمی که به همراه داشتند خود را به آلاچیق ها برسانند.
نگهبان این پارک که خواست نامش برده نشود،گفت : به ما دستور داده اند به دلیل شیوع بیماری کرونا اجازه ندهیم کسی وارد شود اما زورمان به مردم نمی رسد.
او بیان کرد: ورودی پارک بسته شده است اما خانواده ها این بسته شدن را نادیده می گیرند با وجود اینکه سرویس های بهداشتی و شیرهای آب را بسته ایم.
نگهبان پارک تصریح کرد: پارکینگ ها بسته شده و چراغ های محوطه نیز خاموش است و مردم مجبور هستند خودروهای خود را کنار جاده بگذارند که تعدادی از خودروها مورد دستبرد قرار گرفته و زاپاس و باتری آن ها به سرقت رفته و وقتی به ما مراجعه می کنند کاری از دست ما ساخته نیست.
او ادامه داد: مردم عصبانی هستند و ما نمی توانیم جلوی آن ها را بگیریم زیرا امکان دارد درگیری شود ، ضمن اینکه مردم می گویند ما می خواهیم کرونا بگیریم و وارد می شوند.
این پارک با حدود ۱۴۰۰ هکتار و با نام بام سبز شیراز در شمال این شهر و در کنار کمر بندی رکن آباد رو به روی شهرک جوادیه واقع شده و حدود سه سال پیش با اقدام شهرداری شیراز راه اندازی شد که ساختن آلاچیق ها و فضای سبز جلوه خاصی به این منطقه داده است.
در این پارک همچنین مسیر دوچرخه سواری ، پیاده روی و کوهنوردی ساخته شده و تا بالای قله ادامه دارد که در آن جا نیز با چشم اندازی خوب می توان شهر شیراز را نظاره کرد از این رو نام آن را بام شیراز گذاشته اند.
حدود ۷۰۰ هکتاراز این تفریح گاه به بهره برداری رسیده که به دلیل تسویه نشدن حساب با پیمانکار این طرح هنوز تحویل شهرداری شیراز داده نشده است.
تاریکی محیط ، نبودن امنیت، بسته شدن پارکینگ، سرقت از داخل خودروها از جمله مواردی است که به آن اشاره شده است.
عنایت حیدری یکی از اعضای خانواده ای که در زیر آلاچیق نشسته بودند افزود: افراد زیادی از خانواده ها با تاریک شدن هوا محل را ترک کردند و دلیلی نمی بینیم که چراغ ها را خاموش کرده اند.
او، اضافه کرد: با توجه به اینکه محیط بزرگ است و خانواده ها هم رعایت فاصله اجتماعی را می کنند به نظر نمی رسد خطری از جانب کرونا مردم را در این محیط کوهستانی تهدید کند.
حیدری اظهار کرد: همه مکان ها ی تفریحی در شهر باز است و تمام اصناف هم مشغول به کار شده اند و ما از شهرداری شیراز می خواهیم این پارک را هم با روشن کردن چراغ ها و باز شدن پارکینگ ها به روی مردم باز کنند.
او، گفت: می خواستیم با خانواده به بالای کوه برویم اما تاریکی محیط این اجازه را نداد و مجبور شدیم برگردیم.
حیدری بیان کرد: مردم به دلیل گرمای هوا مجبورند شب ها به دامان طبیعت بروند که در این جا هم باید مواظب عقرب ها در تاریکی باشیم.
لیلا نصراللهی شیرازی دیگر شهروند شیرازی نیز اضافه کرد: حس پرواز یکی از زیباترین احساساتی است که هر انسانی به دنبال آن بوده و وقتی به بالای بام سبز شیراز میروم و از بالا دشتهای سرسبز و کوههای اطراف شهر را می بینیم لذت بخش بوده اما افسوس که نمی توانیم از این طبیعت زیبا در این دوران کرونایی که خسته شده ایم ، بهره ببریم زیرا تاریک است و امنیت ندارد.
او، گفت: برای طبیعت گردی به این پارک آمدیم تا از هیاهوی کرونا در شهر دور باشیم اما باید دغدغه خودرو که اجازه نمی دهند وارد پارک شود، داشته باشیم و ترس عقرب هم و نبود امنیت هم در تاریکی وجود دارد.
نصراللهی شیرازی بیان کرد: از مسئولان شهرداری می خواهیم همان گونه که اتوبوس ها و مترو را دوباره راه اندازی کرده اند چراغ های بام شیراز را خاموش نکنند و این محل را بازگشایی کنند.
او، گفت: باید خیال مردم را راحت کنند و با اطلاع رسانی به آن ها بگویند در این شرایط مراجعه نکنند که انتظار می رود شهردای شیراز همان گونه که پارک های داخل شهر را باز کرده برای این محل تفریحی هم فکری اساسی کند.
حسین بهادری دیگر شهروند شیراز که با خانواده خود در حال بازشگت به منزل بودند گفت: ما خبر نداشتیم که چراغ های این پارک خاموش بوده و از این رو ماشین خود را در کنار جاده پارک کرده و فاصله زیادی را با لوازم طی کردیم اما به محض رسیدن به ورودی متوجه شدیم که چراغ های پارک خاموش است.
او، بیان کرد: بهتر بود شهرداری به مردم اطلاع رسانی می کرد که بام شیراز بسته شده تا ما نیز این مسافت را با خانواده که در بین آن ها افراد خرد سال است طی نکنیم زیرا پارک کردن این همه خودرو در این کمربندی تاریک خطرات خاص خود را دارد.
همچنین در فضای دیگری از این پارک چند پسر بچه از تابش نوری که خانواده آن ها با چراغ هایی که به همراه خود داشتند، استفاده کرده و در حال فوتبال بازی کردن بودند.
یکی از آن ها تصریح کرد: فکر می کردیم چراغ های این پارک روشن است برای همین با خود توپ آوردیم تا ساعاتی را بازی کنیم اما با تاریکی روبرو و مجبور شدیم در فاصله نزدیک با هم پاسکاری کنیم.
برای پاسخگویی به شهروندان با روابط عمومی شهرداری تماس گرفتیم و شماره تماس شهزاد رونق زاده مسئول سازمان سیما منظر را به ما دادند که این مسئول برای پاسخگویی شخصی به نام احمدی را معرفی کرد.
با احمدی تماس گرفتیم او تصریح کرد: شهرداری شیراز برای رفاه مردم این پارک ۱۴۰۰ هکتاری را به بهره برداری رسانده است و اگر مسئولان بهداشت اجازه دهند این پارک را به روی مردم باز می کنیم زیرا برای جلوگیری ازشیوع بیماری کرونا، مجبور شدیم پارکینگ و سرویس های بهداشتی را ببندیم.
حمید جورکش مسئول روابط عمومی شهرداری شیراز نیز ادامه داد: بخشی از این پارک به بهره برداری رسیده اما هنوز تغییر و تحول نشده و در اختیار پیمانکار است.
او، افزود: زمانی که شهرداری با پیمانکار تسویه حساب کرد آن گاه مدیریت پارک در اختیار شهرداری قرار می گیرد.
جورکش درپاسخ به این پرسش که اگر اتفاقی برای یک نفر رخ داد چه کسی پاسخگو است، اضافه کرد: ما هنوز پارک را تحویل نگرفته ایم و هر اتقاقی بیفتد پیمانکار پاسخگو است.
مسئوول روابط عمومی شهرداری شیراز اظهار کرد: انتظار می رود با صدور مجوز از سوی ستاد مبارزه با کرونا دوباره شاهد بازگشایی این پارک به روی مردم باشیم.
تا یازدهم خرداد ۹۹ مجموع جان باختگان بیماری کرونا در کشور به هفت هزار و ۷۹۷ نفر رسید.
در این مقطع شمار مبتلایان به کرونا در ایران ۱۵۱ هزار و ۴۶۶ نفر اعلام شد.
شهرستانهای شیراز، مرودشت، آباده، لارستان، اوز، گراش، فسا و جهرم بیشترین شمار مبتلایان به کرونا در استان فارس را دارند.
شمار مبتلایان در این شهرستانها سه رقمی، در ۲۵ شهرستان ۲ رقمی و در شهرستان های خرامه و بختگان تک رقمی است.
۵۹ درصد از جان باختگان کرونا در استان فارس مرد و ۴۱درصد زن بودهاند، میانگین سنی جان باختگان نیز ۶۵ سال است.
بیش از ۹۰ درصد جان باختگان در گروه سنی سالخوردگان و یا دارای بیماریهای زمینهای بودهاند.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/ت