فرمانده یگان حفاظت از منابع طبیعی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت : تجهیزات یگان بویژه در زمینه اطفای حریق در این استان ۲۸ هزار کیلومتر مربعی کافی نیست.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ،  موسی الرضا حیاتی  گفت : اگر چه تاکنون گستره آتش سوزی‌های خراسان شمالی به دلیل شرایط آب و هوایی کم بوده است، اما با آغاز موج گرما احتمال آتش سوزی در استان افزایش می‌یابد و باید برای مهار آتش سوزی‌ها از تمام توان نیرو‌های یگان حفاظت و مردم استفاده کرد.

او افزود: تاکنون بزرگترین آتش سوزی استان در مساحت یک هکتار در بلقان شیروان اتفاق افتاد، اما آتش سوزی‌های کوچک هم در مراتع سالوک در وسعت کم رخ داده است.

او گفت: مراتع و اراضی پلمیس اسفراین، امیرآباد و گلول شیروان و هم چنین نوار مرزی، منطقه درکش و هاور بیش از دیگر نقاط استان با خطر آتش سوزی مواجهند.

حیاتی افزود: متاسفانه یگان‌های حفاظت سایر دستگاه‌ها خیلی ضعیف عمل می‌کنند و از دیگر سو تیم و تجهیزات مناسب هم ندارند در حالی که ما از یگان حفاظت دستگاه‌هایی مانند جهاد کشاورزی، اداره کل حفاظت از محیط زیست و امور عشایر استان انتظار کمک داریم.

او با تاکید بر این که در بحران‌هایی مانند آتش سوزی یگان حفاظت منابع طبیعی همیشه به نهاد‌هایی مانند هلال احمر و محیط زیست کمک کرده است اظهار داشت: در هنگام نیاز کمکی دریافت نکرده ایم.

 

او افزود: تقاضای ما این است که حداقل در ایامی که با حریق مواجهیم یک بالگرد در استان باشد حتی اجاره‌ای تا بتوانیم از آن برای اطفای حریق استفاده کنیم، اما سال هاست که این تقاضا بدون نتیجه مانده است و در حفاظت از اراضی نیز نیاز به پهباد داریم، اما اعتباری نیست.

فرمانده یگان حفاظت از منابع طبیعی خراسان شمالی با بیان این که فقط ۶۰ نیروی شرکتی در این یگان فعالیت می‌کنند اظهار داشت: هم اکنون از هر ۱۰۰ هزار هکتار از منابع طبیعی استان یک نیرو که نه شرکتی و نه رسمی است حفاظت می‌کند.

او تشکیل یگان حفاظت از منابع طبیعی را مربوط به سال ۸۴ دانست و گفت : از آن هنگام تا کنون یگان حفاظت استان شکل گرفته است، اما چارت نیروی انسانی نداریم و این ضعف بزرگی وزات جهاد کشاورزی است و مشخص نیست مسئولان چه زمان می‌خواهند به فکر تشکیل شاکله یگان حفاظت باشند نیروی با تجربه و اعتبارات لازم اختصاص دهند دایم و مستمر باشند تا از انفال حفاظت کنیم.

او  اظهار داشت: ۳۴ درصد از جنگل‌های گلستان در خراسان شمالی قرار دارد، اما برای اطفای حریق جنگل هنوز ساز و کار مناسبی اندیشیده نشده و همه حریق‌ها با همکاری منابع طبیعی و مردم اطفا می‌شود در حالی که خارج از وظیفه ماست.

او افزود: منابع طبیعی، جنگل‌ها و مراتع نیاز به حمایت و حفاظت از آتش سوزی دارند تا از نابودی و انقراض آن‌ها جلوگیری شود و برای آیندگان باقی بماند، اما هر سال با گسترش آتش سوزی‌ها اندکی سرو صدا به پا می‌شود و دوباره همه چیز به فراموشی سپرده می‌شود.

حیاتی با بیان این که عامل انسانی موجب بروز ۹۰ درصد از آتش سوزی هاست از مردم خواست در هنگام اطراق در طبیعت از افروختن آتش خودداری کنند و اگر آتش هم افروخته می‌شود در خاموش کردن آن دقت و مردم مطمئن شوند که آتش خاموش شده است.

او  افزود: طبیعت‌گردان از رهاسازی شیشه‌های شکسته، بطری‌هایی که نیمه پر هستند و ته سیگار خودداری کنند که هر یک از این عوامل ممکن است باعث آتش سوزی شود.

حیاتی گفت: شماره تلفن ۱۵۰۴ به عنوان خط ارتباطی یگان حفاظت منابع طبیعی استان با مردم به صورت شبانه روزی آماده دریافت گزارش‌های مردمی در ارتباط با آتش سوزی، تخریب و تصرف عرصه‌های منابع طبیعی و برخورد با متخلفان است که گزارش‌های مردمی کمک شایانی به پیشگیری از حوادث می‌کند.

میزان خسارات آتش‌سوزی‌های سال ۹۸ در حوزه منابع طبیعی استان نسبت به سال ۹۷، ۴۹ درصد کاهش یافت و در این سال ۷۶ حادثه آتش سوزی در عرصه‌های منابع طبیعی خراسان شمالی روی داد که به ۴۰ هکتار از گستره‌های طبیعی آسیب رسانده و بر اثر آن ۳۴ میلیارد و ۹۱۰ میلیون ریال خسارت به بار آمد.

امسال نیز گستره آتش سوزی‌های منابع طبیعی در این استان هنوز به دو هکتار نرسیده است.

گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ هکتار است که از این وسعت یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.

منبع : ایرنا 

انتهای پیام/ه

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار