محمد خیر اندیش، رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان با اشاره به اینکه از ۱۵ اردیبهشت طرح غربالگری عشایر در استان آغاز شده است و تا اواخر خرداد ادامه دارد گفت: تیمهای بهداشتی که به مناطق استقرار عشایر اعزام میشوند شامل پزشک، مراقب سلامت، بهورز، کارشناس بهداشت محیط حرفهای مرکز بهداشت شهرستان و دارو یار است.
او با تاکید بر اینکه سلامت عشایر و پیشگیری از بروز بیماریها در آنها برای ما حائز اهمیت است گفت: علاوه بر مراقبتهای حضوری به صورت سامانه ۴۰۳۰ اطلاعات آنها تکمیل و ثبت میشود.
خیر اندیش تاکید کرد: قشر عشایر از نظر نحوه مراقبت از بیماری ها و پیشگیری از بیماری فشار خون و پیشگیری از بیماری قند خون، مراقبت از زنان باردار، غربالگری کووید ۱۹، آموزش گند زدایی و ضد عفونی وسایل و تجهیزات ، آموزش میبینند.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان با اشاره به اینکه کارشناسان بهداشتی از طریق سامانه ۴۰۳۰بامردم تماس می گیرند و وضعیت سلامت خود و اطرافیانش را از ابتلا به کرونا جویا میشوند گفت: مراکز۱۶ ساعته از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب در حال خدمات رسانی به بیماران مشکوک به کرونا هستند.
مدیر امور عشایر در استان همدان گفت: عشایر در استان همدان به صورت پراکنده در ۷۲ نقطه ساکن هستند.
حسین محمدی افزود: طرح غربالگری عشایر با همکاری مرکز بهداشت شهرستان همدان در سراسر استان به جمعیت عشایر ارائه خدمات بهداشتی و طرح فاصله گذاری اجتماعی را آموزش میدهند.
مدیر امور عشایر در همدان گفت: طرح غربالگری عشایر همه ساله با کوچ عشایر آغاز میشود، اما با وجود شیوع بیماری کرونا ویروس تست غربالگری کرونا ازعشایر گرفته میشود و در سامانه سیب ثبت میشود.
در استان همدان ۳ هزار و ۵۰۰ خانوار عشایری با جمعیتی بیش ا ز ۱۳ هزار نفر مستقر هستند که در فصل سرما به مناطق گرمسیر کوچ می کنند و یا در مناطق روستایی ساکن می شوند .
انتهای پیام/م