آیدین پیمایی روانشناس و درمانگر اعتیاد در گفتوگو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مخدر تسبیح گفت: شیشه بعد از ورود به بازار تحت عناوین مختلف مشتریان زیادی از میان مصرفکنندگان به دست آورد که بعد از اطلاع رسانی و آگاهسازی عمومی و اقدامات پیشگیرانه پلیس مبارزه با مواد مخدر، بخشی از بازار آن از بین رفت، این امر سبب شد تا عرضه کنندگان و قاچاقچیان موادمخدر تلاش کنند با تغییر شکل، رنگ و نام آن بار دیگر این ماده مخدر خطرناک را در قالبی جدید به نام «تسبیح» به بازار مصرف وارد کنند.
او در ادامه گفت: این مخدر همان آمفتامین است که در ساخت دیگر مواد شیمیایی مخدر مثل شیشه استفاده میشود و از دانههای گرد و با رشتههایی از جنس خود و به هم پیوسته به شکل تسبیح ساخته میشود.
پیمایی درباره خطرات ماده مخدر «تسبیح» گفت: این ماده مخدر که با نام و شکل جدید دقیقا در ادامه همان تغییر نام شیشه به نام «تینا» و «مت» به بازار انواع موادمخدر ورود کرده، به شدت اعتیاد آور است و در صورت غفلت، اشخاص مختلف به دام این مخدر خواهند افتاد، چراکه تولید و پخش تسبیح یکی از راهکارهای به کار گرفته شده از سوی قاچاقچیان برای فروش بیشتر محصولات است.
این روانشناس با اشاره به زیان آور بودن و تأثیر سریع و قوی این مخدر بر مغز گفت: مصرف مداوم و زیاد ماده مخدر «تسبیح» علاوه بر اینکه سبب سکته مغزی میشود، مصرف کننده را نیز در یک حالت فراموشی قرار میدهد، همچنین کاهش شدید نور چشم و از بین رفتن حس چشایی از عوارض دیگر این مخدر است.
پیمایی تصریح کرد: اشخاصی که به مصرفن ماده مخدر «تسبیح» روی آوردهاند باید این نکته را بدانند که وقتی گرفتار این ماده مخدر بشوند دیگر راه برگشتی برایشان وجود نخواهد نداشت.
بیشتر بخوانید:
عکس برگردانهایی که اعتیاد آورند
چند نکته مهم درباره مخدر اشک خدا
حقایقی تکان دهنده درباره هروئین
ماده مخدر مورفین را بیشتر بشناسید
بونزای، ماده مخدری که ترک ندارد!
انتهای پیام/