شهرداری تهران بارها طرح برخورد با سد معبر توسط دستفروشان را به اجرا گذاشته است، در حالی که در مقابل پیاده رو خواری اصناف اقدامی نمی‌کند.

تبعیض در رفع سد معبر/ اجناس دستفروشان توقیف می‌شود، سرمایه داران پیاده رو خواری می‌کنندبه گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، مسئله سد معبر سال‌هاست که به غلط تنها با دستفروشی همسان سازی شده و در حالی که مصادیق مختلفی از سد معبر وجود دارد، تنها برخورد با دستفروشان در کانون برخورد قرار گرفته است.

بساط گستری از شایع‌ترین مدل‌های سد معبر است که عموما توسط فروشندگان کالا صورت می‌گیرد و لزوما هم همیشه این افراد دستفروش نیستند.

سد معبر توسط اصناف و مغازه دارانی که در راسته‌های تجاری هستند و بر خلاف دستفروشان اوضاع مالی خوبی هم دارند، از مسائلی است که کمتر به آن توجه شده و یا اصلا توجهی نمی‌شود.

متأسفانه هرگاه که عملیاتی در راستای رفع سد معبر در نقاط پرتردد شهر صورت گرفته، صرفا با دستفروشان و اقشار ضعیف برخورد شده است و اصناف و کسبه و گردن کلفت‌ها با برخورداری از حاشیه امن از این برخورد‌ها در امان بوده‌اند.

از جمله راسته‌های تجاری پرتردد در سطح شهر تهران، حدفاصل خیابان جمهوری تا انقلاب در خیابان ولیعصر(عج)، بازار دوم نازی آباد، خیابان پانزده خرداد، عبدل آباد، امامزاده حسن(ع) و محدوده امامزاده صالح(ع) تجریش است که همواره درگیر سد معبر است. اقدامات موثری هم برای برخورد با دستفروشان این راسته صورت گرفته است، اما دریغ از یک اقدام موثر برای برخورد با سد معبر توسط مغازه داران!

تبعیض در رفع سد معبر/ اجناس دستفروشان توقیف می شود، سرمایه داران پیاده رو خواری می کنند

طاهری شهردار ناحیه یک منطقه ۱۱ شهرداری تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با تأکید بر اینکه سد معبر توسط دستفروشان و مغازه داران رخ می‌دهد، اظهار کرد: بخشی از مغازه داران به خاطر اینکه دستفروشان در مقابل مغازه‌شان فروشندگی نکنند، اقدام به قرار دادن اجناس خود می‌کنند که از نظرما هیچ کدام نباید شکل گیرد.

شهردار ناحیه یک منطقه ۱۱ شهرداری تهران با بیان اینکه برای ۱۲ واحد صنفی این محدوده تشکیل پرونده داده‌ایم تا در قالب بند ۲۰ قانون شهرداری‌ها با آن‌ها برخورد شود، گفت: طبق بند ۲۰ قانون شهرداری‌ها اصناف متخلف موقتا تعطیل و یا پلمب می‌شوند، اما جریمه‌ای در کار نیست و به محض اینکه رأی کمیسیون بند ۲۰ صادر شود، آن‌ها را پلمب خواهیم کرد.

او خاطرنشان کرد: در برخورد با سد معبر، دستفروش‌ها و مغازه داران برای ما برابر هستند و این تخلف از طرف هر شخص که رخ دهد ما موظف به رفع سد معبر هستیم.

او در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی دستفروشان می‌گویند که بابت حق دستفروشی در این راسته به شهرداری پول می‌دهند و میزان این پول چقدر است؟ تصریح کرد: من این موضوع را نه تأیید و نه رد می‌کنم و چنین اقدامی هم خلاف مقررات است.

فقدان بازدارندگی در قوانین رفع سد معبر

پلمب و تعطیلی موقت تنها ابزار مدیریت شهری برای جلوگیری از سد معبر است و قانون هیچ ابزار بازدارنده قوی تری مانند جریمه را در نظر نگرفته است، همین مسئله سبب شده که اصناف و مغازه داران متخلف بدون نگرانی از برخورد سخت، تعطیلی چند روزه را فرصتی برای هواخوری برشمارند و بعد از رفع پلمب به کار خود ادامه دهند.

تبعیض در اجرای قانون و به خصوص قانون رفع سد معبر موضوعی است که شهر تهران سال‌هاست با آن دست و پنجه نرم می‌کند.

مصادیق دیگر سد معبر در حاشیه امن

از جمله موارد دیگر سد معبر که همواره مورد چشم پوشی شهرداری تهران قرار گرفته، ساختمان‌های در حال ساخت در سطح معابر هستند.

تبعیض در رفع سد معبر/ اجناس دستفروشان توقیف می شود، سرمایه داران پیاده رو خواری می کنند

سازندگان املاک مسکونی طبق قانون حق ندارند که به بهانه ساخت و ساز فضای پیاه رو یا خیابان را اشغال کنند، اما به مراتب دیده می‌شود که با برخی از سازندگان بنا که به ناچار به حریم پیاده رو تجاوز کرده‌اند و مصالح ریخته‌اند، برخورد می‌شود و برخی دیگر از این برخورد در امان هستند و این استاندارد دوگانه پیام خوبی ندارد.

تبعیض در رفع سد معبر/ اجناس دستفروشان توقیف می شود، سرمایه داران پیاده رو خواری می کنند

اعضای شورای شهر تهران در جایگاه نمایندگان مردم، باید قوانینی در مورد رفع سد معبر وضع کنند که روح تبعیض نداشته باشد و اگر با متخلفی برخورد می‌شود که چند عدد لباس در گوشه خیابان حراج کرده، آن متخلف احساس نکند که اگر سرمایه دار بود، می‌توانست هر گوشه‌ای از خیابان یا پیاده رو را اشغال کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۸ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
اگه مغازه داری سد معبر کنه شهرداری میاد وسایلش رو جمع میکنه.
Iran (Islamic Republic of)
عبدالهی
۲۲:۱۶ ۲۲ خرداد ۱۳۹۹
متاسفانه از قدیم قانون برای حفاظت منافع سرمایه دار بوده و هست. جلوی هرمغازه که نگاه کنید بیش از یک تا دومتر از پیاده رو را اشغال کرده اند و اگر کسی جرات کند به آنها تذکر بدهد که اینجا محل عبور رهگذر است . بسیار خشن و بد برخورد میکنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۶ ۲۲ خرداد ۱۳۹۹
اینم یکی از مصادیق بارز بی عدالتیه که در همه شهرهای کشورم متاسفانه به وفور دیده میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۲ ۲۲ خرداد ۱۳۹۹
مواظب. باشید کم کم به ادم خواری هم میرسند ...
اخه من میخوام برم این دوست اقای طبری رو که لواسانات
ر ا هم اگر بخواهد بهش میده بخورم .. انوقت از این ببعد میگم اول تهران رو به من بده ،.. اگر نداد
میگم یک اپارتمان ۱۰۰متری هم بسه .. خونه که کسی بما نداد ... خلاصه از این ادما اگر پیدا کردید ک هستن بدید بخوریم
Iran (Islamic Republic of)
بهرام جهانگیر
۱۹:۱۴ ۲۲ خرداد ۱۳۹۹
دست فروشان اقشار ضعیف هستند وبا امکانات کم قابل ساماندهی ولی مغازه داران حتی اجازه پارک جلوی مغازه را نمیدهند که جای سوال دارد !
سازنده املاک نه تنها با اجازه شهرداری پیاده رو اشغال میکنند حتی به خیابن هم رحم نمیکنند وپس از ساخت پیاده رو را رمپ پارکینگ کرده حتی با شیبهای عجیب لطفأ برای نمونه به گلستان های بین اباذر و اشرفی خصوصأ گلستان دوم منطقه 5 مراجعه کنید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۱ ۲۲ خرداد ۱۳۹۹
باید به خیابانها و بازارها یک نظم داد و از سد معبر جلوگیری کرد برای دستفروشان هم مکانهایی درنزدیکی شهر در نظر گرفت که هم جای پارک ماشین باشد هم باند بازی بین خود دستفروشان ایجاد نشود که یک مکان متعلق به فرد خاصی باشد جایشان دائم در تغیر باشد حالا اگر اجناس شان را با سود کمتری بفروش رسانند مراجعه کنندگان بیشتری هم خواهند داشت .
Iran (Islamic Republic of)
ملیکا
۱۸:۴۷ ۲۲ خرداد ۱۳۹۹
واقعا خیلی بده ما سر کوچمون دو تا مغازست که حداقل دو تا سه متر از خیابون حتی پیاده رو هم نه رو گرفتن و کلی تصادف میشه در طول روز اینجا به خودشون که بگی خیلی بی ادبانه صحبت میکنند چندبار هم که زنگ زدیم که یه تذکر بهشون بدهند اما اصلا هیچ تغییر نکرد و واقعا سخته و این همه تبعیض بسیار دردناک و عذاب دهنده است کسی که حق مردم رو میخوره و پولش از پارو بالا می‌ره و کسی که برای دراوردن نون شب به سختی زحمت میکشند و مدام بهش گیر میدهند
Germany
ناشناس
۱۸:۱۹ ۲۲ خرداد ۱۳۹۹
خانه ها و مغازه ها باید پلاک گذاری بشوند و جریمه بدهند
و قانون حدید نوشته شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۰ ۲۲ خرداد ۱۳۹۹
خب اینا که ازشکم سیری نمیان کف پیاده رو دست فروشی کنن
ولی خب سد معبر کردن حق الناس دارع
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۸ ۲۲ خرداد ۱۳۹۹
بازار ایران ، فقط نظارت داشته باشه چه خودرو چه نان و چه ارزاق عمومی همه چی حل میشه متاسفانه قوه قضائیه تابه حال خوب عمل نکرده . با 3 روز نظارت قیمت خودرو تو بازار نصف میشه . ولی نمیکنن !!! چرا ؟
Netherlands
ناشناس
۱۸:۰۰ ۲۲ خرداد ۱۳۹۹
بایددست فروشان رو سروسامان بدن یه جای ثابت جمع کنند.براشون بازارچه کوچک بزنن که بتون خرج خودشون رودربیارن اونوقت نه سدمعبری هست ن مزاحمت برامغازه داران
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۵:۴۷ ۲۲ خرداد ۱۳۹۹
این دست فروشها گناه دارن واقعآ باید به آنها بها بدیم چون گدایی نمیکنند خرج خانواده از این راه است خدا کمکشون کنه کسی به فکر این دستفروشا نیست
United States of America
ناشناس
۱۵:۱۹ ۲۲ خرداد ۱۳۹۹
متاسفانه اکثرمغازه دارها جلوی مغازه هایشان را به نیز به دستفروش هابه قیمتهای بالا کرایه و حتی بصورت سرقفلی می دهند و شهرداری هم اگر اجناس سد معبر را جمع آوری می کند مال دستفروش ار بین می رود چون مغازه دار از دستفروش تعهد میگیرد که اگر شهرداری اموالت را جمع اوری کند مغازه دار هیچ مسئولیتی در قبال آن ندارد . بیچاره دستفروش در هر دو حالت بازنده است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۴ ۲۲ خرداد ۱۳۹۹
نگران نباش اونورم اول از سرمایه دارا حساب میکشن
Iran (Islamic Republic of)
افتاب
۱۲:۴۳ ۲۲ خرداد ۱۳۹۹
اگه واقعااین کارو انجام بدید که لطف کردید
چون واقعا تمام پیاده روها رو مغازه دارها گرفته اند
ازیکطرف هم موتوری ها در پیاده رو رفت امدمیکنند
فرد نه میتونه وسط خیابون وکنار خیابون راه بره ونه درپیاده رو جایی واسه راه رفتن داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۷ ۲۲ خرداد ۱۳۹۹
لطفا با دستفروشها کاری نداشته باشید. اینها فقرایی هستن که شرف دارن و گدایی نمیکنن. خیلی گناه می کنید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۵ ۲۲ خرداد ۱۳۹۹
آخه تو یه مغازه دومتری یارو چطور تمام اسبابشو بزاره؟! اگه پول داشت میرفت یه جا بزرگتر رو میگرفت خوب!!
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۱۸:۴۸ ۲۲ خرداد ۱۳۹۹
اما نباید حق الناس بشه
و حقوق بقیه پامال بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۲ ۲۲ خرداد ۱۳۹۹
بايد با ماشيناي آب پاش وسايلشون رو خيس كرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۶ ۲۲ خرداد ۱۳۹۹
مغازداری که جلو مغازش و خیابان روبرو را ارث پدری می داند باید چه کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۱ ۲۲ خرداد ۱۳۹۹
گناه دارن خب
اگه میتونستن مغازه میگرفتن
Iran (Islamic Republic of)
شکوری مهربان
۱۲:۱۹ ۲۲ خرداد ۱۳۹۹
برای دست فروشان بایدفکراساسی شودنه اینکه اجناس انهاجمع وانهایی که پولشان حسب وکتاب نداردواگردرترازوقراربگیرنداسکناسهایشان سنگین ترازخودشان است هم مغازه داری کنندوهم پیاده روراغصب وپهن کننداین بدورازانصاف واخلاق وحریت است.
Iran (Islamic Republic of)
امید
۱۲:۱۸ ۲۲ خرداد ۱۳۹۹
ای کاش میشد با مشکل سد معبر که بعضی مغازه داران ودستفروشان ایجاد میکنند بطور اصولی ومنصفانه رسیدگی کرد.که نه سیخ میسوخت ونه کباب .
متاسفانه بعضی از کاسبان ومغازه داران چنان خیابان وپیاده رو را اشغال میکنند که انگار صاحب آن هستند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۱ ۲۲ خرداد ۱۳۹۹
بساز بفروش ها كه امان مردم را بريده اند هر كار كه دلشان بخواهد انجام ميدهند مخصوصا شمال تهران كه سازنده ها پولدارتر هستند هر موقع هم كه به ١٣٧ زنگ مى زنى جواب اين است : تا اتمام سقف اول حق دارند تا ١/٣ خيابان را تصرف كنند ولى متاسفانه تا اتمام اخرين طبقه اين وضع ادامه دارد . پول چه نقشى اين وسط بازى مى كند ؟
آخرین اخبار