ملخ‌های صحرایی گرسنه از آسمان و زمین به شهرستان خنج هجوم آورده و کماکان عرصه‌های منابع طبیعی این منطقه از استان فارس و اراضی کشاورزی آن جولانگاه این آفت مهاجم است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، هجوم گسترده ملخ‌های صحرا که از روز‌های گذشته به مناطق مختلف شهرستان خنج آغاز شده همچنان ادامه دارد و این شهرستان بطور مداوم و مستمر پذیرای این میهمانان ناخوانده است.

هرچند که ادارات مربوطه با مدیریت جهاد کشاورزی خنج و با همکاری کشاورزان و باغداران این منطقه با سم پاشی سد راه آنان شده و تاکنون هجوم دسته جات مختلف را کنترل و این آفات را نابود کرده‌اند، اما بطور مستمر دسته‌های جدیدی به این شهرستان هجوم می‌آورند.
 
دسته‌های جدید ملخ صحرایی در روز‌های اخیر به باغات، نخلستان‌ها و مزارع جالیز این منطقه نیز هجوم آورده‌اند.
 
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنج گفت: ملخ‌های تازه بالغ شده میل زیادی به تغذیه دارند بگونه‌ای که این ملخ‌ها تا دوبرابر وزن خود در روز تغذیه می‌کنند.
 
بستان اسلامی با بیان اینکه این گونه ملخ برای مزارع و طبیعت بسیار خطرناک است، افزود: هر ملخ نوبالغ از این نوع ۲ گرم وزن دارد و در حال حاضر نیز آسمان و زمین شهرستان خنج در اختیار این آفت و جولانگاه ملخ شده است.
 
او ادامه داد: تا عصر روز گذشته پنجشنبه هشتم خردادماه جاری در هزار و ۳۳۰ هکتار از باغات، مزارع و نخلستان‌های شهرستان خنج عملیات سمپاشی صورت گرفته است.
 
مدیر جهاد کشاورزی خنج با بیان اینکه میزان خسارت وارده از ملخ در این شهرستان هنوز نهایی نشده، اضافه کرد: اغلب باغداران و کشاورزان منطقه قبل از انجام سم پاشی با طبل زدن وکوبیدن بر حلب ملخ‌ها را از مزارع و باغات خود رانده و این موضوع سبب اشتغال عده زیادی بصورت موقت شده است.
 
اسلامی گفت: حرکت دسته‌های سنگین دیگری از ملخ از سمت افریقا به جنوب ایران نیز گزارش شده است که احتمالا این گونه مهاجم تا هفته‌های آینده به جنوب فارس نیز حمله خواهد کرد.
 
ملخ‌های صحرایی در مسیر حرکت شان تمام گیاهان زراعی، باغی و حتی علف‌های هرز را می‌خورند، این نوع ملخ قدرت پرواز بسیار زیادی دارد و در یک شبانه روز می‌تواند تا ۱۵۰ کیلومتر پرواز کند.
 
ملخ صحرایی از کشوری به کشور دیگر و از استانی به استان دیگر می‌تواند مهاجرت کند. این نوع از ملخ‌ها در مسیر عبور خود با تغذیه از سبزینه‌های مختلف ازجمله جنگل‌ها، باغ‌های میوه، علوفه، غلات، صیفی و مراتع را از بین می‌برند و با توجه به قدرت تخریبی بالایی که دارند باعث قحطی در منطقه نیز می‌شوند.
 
شهرستان خنج در فاصله ۲۷۸ کیلومتری جنوب شیراز واقع است.
انتهای پیام/ 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.