اگر شخصی مدام خودرو را طوری پارک می‌کند که شما نمی‌توانید از رمپ وارد شدن به پارکینگ استفاده کنید، باید از آن عکس بگیرید در ساعت‌های مختلف و با عنوان ایجاد «مزاحمت و ممانعت از حق» در دادسرا شکایت کیفری کنید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از معضلاتی که در حال حاضر دامنگیر کلانشهر‌ها شده موضوع جای پارک خودروهاست به طوری که این روز‌ها پیدا کردن جای پارک در شهر‌ها با توجه به کوچک بودن خیابان‌ها نسبت به تعداد ماشین‌ها به یک رویا برای صاحبان خودرو تبدیل شده است.

هر روز صبح هزاران خودروی شخصی وارد خیابان‌های شهر می‌شوند و بعد از رسیدن به مقصد به دنبال جایی برای پارک کردن می‌گردند. شاید برای شما هم پیش آمده باشد که برای چند لحظه جایی کار داشته باشید و مجبور به پارک کردن خودروی شخصی خود کنار ساختمانی باشید و با تابلوی «پارک = پنچری» مواجه شوید و یا حتی شما هم برای رهایی از شر خودرو‌های مزاحم جلوی درب منزل خود اقدام به نصب این تابلو کرده اید. آیا تاکنون از خود پرسیده اید که نصب این گونه تابلو‌ها جلوی درب منازل و خیابان‌ها قانونی است یا خیر؟

برای پاسخ به این سوال لازم است به قانون اساسی، منشور حقوق شهروندی و قانون مجازات اسلامی رجوع کنیم. بر اساس اصل ۲۲ قانون اساسی جان‏، مال‏ و حقوق‏ اشخاص محترم شمرده می‌شود و جز در مواردی که قانون مستقیما اجازه داده از تعرض مصون است.

در نتیجه هیچ کس حق ندارد با این ادعا که حقوقش در حال تضییع است به دیگران آسیبی وارد سازد یا تهدید به تخریب و ایراد صدمه نماید. همچنین طبق ماده ۱۳ منشور حقوق شهروندی، همه افراد از امنیت جانی، مالی، حیثیتی و نظایر آن برخوردار هستند. نه تنها افراد بلکه هیچ مقامی بدون مستند قانونی، نمی‌تواند حقوق شهروندان را مورد تعرض یا تهدید قرار دهد.

از سوی دیگر به موجب ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی هر گاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضرر‌های نفسی یا شرفی یا مالی و یا به افشاء سری نسبت به خود یا بستگان او نماید، اعم از اینکه به این واسطه تقاضای وجه یا مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد به مجازات شلاق تا (۷۴) ضربه یا زندان از دو ماه تا دو سال محکوم خواهد شد؛ بنابراین نصب هر گونه تابلو پارک ممنوع، یا تهدید به پنچری خودرو‌ها در کوچه و خیابان‌های شهر جرم محسوب می‌شود و می‌توان از متخلفین در دادسرا شکایت کرد همچنین اگر شهرداری یا نهاد‌های مربوط دیگر باخبر شوند با متخلف برخورد می‌کنند.

اما به این نکته توجه داشته باشید که پارک کردن در کوچه‌ها نباید راه رفت و آمد صاحبان منازل را بگیرد بنابراین حق پارک در برابر درب پارکینگ منزل دیگران را ندارید؛ لذا اگر شخصی مدام خودرو را طوری پارک می‌کند که شما نمی‌توانید از رمپ وارد شدن به پارکینگ استفاده کنید، باید از آن عکس بگیرید در ساعت‌های مختلف و با عنوان ایجاد «مزاحمت و ممانعت از حق» در دادسرا شکایت کیفری کنید.

اگر ماشین غریبه‌ای جلوی درب پارکینگ پارک کرد، می‌توانید با شماره ۱۱۰ تماس بگیرید از نظر پلیس چه پنج دقیقه چه یک ساعت، فرقی نمی‌کند تخلف، تخلف است. براساس قانون پارک کردن خودرو مقابل درب منازل شهروندان مصداق توقف در محل ممنوع بوده و تخلف محسوب می‌شود و جریمه هم دارد.

منبع: فرارو

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.