میرزایی رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، گفت: در آخرین کمیته بررسی و ثبت اثار میراث فرهنگی کشور و در راستای صیانت و نگهداری از این میراث ارزشمند ۲ بنای تاریخی، ۶ اثر ملموس و منقول موزه خوی در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.
او افزود: این آثار شامل بناهای تاریخی پل قره قوشون و خانه تاریخی آیت الهی و ۶ اثر منقول و ملموس موزهها شامل کتیبه سنگی بازار تاریخی خوی، ۳ کاسه سفالی منقش، یک تاس مسی دوره مربوط به قرن چهارم هجری و گل مهر اسب سوار ساسانی است که در جهت حفظ وصیانت در فهرست آثار ملی میراث ثبت شدند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان خوی با تبین روند ثبت این آثار در فهرست آثار ملی تصریح کرد: پل قره قوشون خوی و خانه آیت الهی دو بنای مربوط به دوره تاریخی قاجاریه و بعد از آن هستند که از لحاظ معماری از ویژگی برجستهای برخوردار هستند.
میرزایی گفت:۵ اثر موزهای دیگر و ۴ اثر ناملموس و ملموس از جمله کباب حاج علی، آش دوغ محلی، پنیر محلی و تپه باستانی کوراوغلی خوی نیز در مراحل پایانی ثبت در فهرست آثار ملی و میراثی هستند.
او ثبت ملی و جهانی آثار تاریخی را گام مهمی در صیانت از تمدن و تاریخ یک شهرستان و کشور دانست و افزود: بافت تاریخی روستای خانقاه خوی هم بعنوان اولین بافت روستایی شهرستان خوی به ثبت رسید و ساخت و ساز در این روستا برای حفظ بافت آن بایدبا نظارت میراث صورت گیرد.
با ثبت بیش از ۲۵۰ بنا، اثرتاریخی و میراثی شاخص شهرستان خوی در فهرست آثار ملی این شهرستان یکی از شهرستانهای غنی میراثی و گردشگری درشمالغرب کشور است.
در موزه این شهرستان بیش از ۲ هزار ۵۰۰ شی ارزشمند باستانی و تاریخی نگهداری می شود.
انتهای پیام/ن م