بیمه آتش سوزی از بهترین راه‌های جبران خسارت در حوادث آتش سوزی است، اما در مجتمع‌های مسکونی همیشه سوال می‌شود که مسئولیت تهیه بیمه آتش سوزی برای مجتمع با چه کسی است.

علی اکبر آقایاری مدرس دانشگاه و کارشناس رسمی دادگستری در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، گفت: آتش سوزی یکی از حوادثی است که علاوه بر آسیب‌های جانی با ضرر‌های مالی فراوانی نیز اغلب همراه است یکی از راه‌های جبران این خسارت بیمه آتش سوزی است.

او ادامه داد: خدمتی بنام  بیمه آتش سوزی برای زدودن نگرانی آسیب‌ها و خسارات احتمالی توسط شرکت‌های بیمه گر به وجود آمده است تا در درجه اول موجبات آرامش خاطر برای ساکنان را فراهم کند و در گام بعدی، خسارات احتمالی و آسیب‌های مالی که در اثر این حوادث رخ می‌دهند را جبران نمایند.

این کارشناس رسمی دادگستری بیان کرد: آتش سوزی در دسته بیمه اموال قرار دارد و متعهد به جبران زیان‌هایی مالی اموال منقول و غیر منقول بیمه گزار و اموال اشخاص ثالثی که بر طبق قانون مسئولیت آن‌ها با بیمه گزار است، می‌شود. به بیان دیگر شرکت‌های بیمه‌ای خسارات جانی اعم از جرح و فوت را پوشش نمی‌دهند.

آقایاری عنوان کرد: بیمه آتش سوزی یکی از راه‌های جبران خسارات پس از وقوع حادثه است، اما سوالی که در مجتمع‌های مسکونی همیشه پرسیده می‌شود این است که بیمه کردن مجتمع مسکونی در برابر آتش سوزی بر عهده چه کسی است؟

او افزود: اغلب فکر می‌کنند که مدیر ساختمان وظایفی همچون برگزار کردن جلسه بین اهالی مجتمع، گرفتن هزینه شارژ و یا مرجعی برای حل اختلاف میان ساکنین مجتمع است، ولی وظایف مدیر مجتمع به این موارد محدود نمی‌شود.

این کارشناس رسمی دادگستری گفت: بر اساس قانون یکی از وظایف مهم مدیر مجتمع مسکونی یا مدیر ساختمان این است که برای مجتمع خود بیمه آتش سوزی تهیه کند. یعنی باید کل ساختمان را در برابر آتش سوزی بیمه کند.


آقایاری ادامه داد: البته پرداخت هزینه این بیمه به عهده مدیر مجتمع نیست و هر واحد باید سهم خود را بر اساس متراژ واحدش بپردازد.

او بیان کرد: اگر مدیر ساختمان بیمه آتش سوزی را تهیه نکند و آتش سوزی یا انفجاری در ساختمان اتفاق بیفتد، مسئولیت آن به عهده مدیر است و مالکان ساختمان می‌توانند از او شکایت کنند و خسارت بگیرند.

این کارشناس رسمی دادگستری خاطرنشان کرد: البته مسئولیت مدیر مجتمع اگر چه از نوع کیفری نیست یعنی مجازات ندارد، ولی این حق را برای مالکان ایجاد می‌کند که علیه او به دادگستری مراجعه و خسارت‌هایی که در اثر آتش سوزی به مال یا جان آن‌ها وارد شده است را مطالبه کنند.

آقایاری در خصوص وظیفه مالکان واحد‌های مسکونی در تهیه بیمه آتش سوزی گفت: در این میان مالکان واحد‌ها وظیفه دارند در تهیه بیمه آتش سوزی با مدیر مجتمع همکاری کنند سهم حق بیمه خود را برای تهیه بیمه آتش سوزی پرداخت نمایند و اگر واحدی این کار را نکند، مدیر ساختمان می‌تواند از نظر قانونی این موضوع را پیگیری کند.

او عنوان کرد: اگر مدیر یک مجموعه آپارتمانی اقدام به بیمه کردن ساختمان نکرد، ساکنان می‌توانند او را مجبور به انجام این مسئولیت کنند. همچنین اگر همه مالکان بخواهند که ساختمان بیمه شود، اما مدیر مخالفت کند، مالکان می‎توانند برای مدیر یک جایگزین تعیین کرده و این موضوع را از مدیر جدید درخواست کنند.

این کارشناس رسمی دادگستری در پایان اضافه کرد: توصیه می‌شود اگر مسئولیت مدیریت مجتمع مسکونی را می‌پذیرید قانون مرتبط را مطالعه و به آن آگاه باشید و این را در نظر داشته باشید که جهل به قانون رافع مسئولیت نیست، پس نمی‌تواند در صورت بروز حادثه و شکایت اهالی مبنی بر بیمه نکردن ساختمان در برابر آتش سوزی نمی‌توانید به دلایلی مانند ناآگاه بودن به قوانین استناد کنید.
 
 
انتهای پیام/ش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.