معاون موسسه تحقیقات برنج کشور مستقر در آمل از معرفی سه رقم جدید برنج تا پایان سال ۱۴۰۰ خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،عبدالرحمان عرفانی معاون موسسه تحقیقات برنج کشور مستقر در آمل امروز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ماه با بیان اینکه سه رقم جدید برنج تا پایان سال ۱۴۰۰ معرفی می‌شوند،گفت:این ارقام که در دومین سال کشت آزمایشی قرار دارند، پر محصول کیفی و زودرس هستند.

او با بیان اینکه یکی از ارقام کیفی جدید، زودرس است یعنی پس از نخستین روز نشاء حداکثر تا ۸۰ روز بعد به مرحله برداشت می‌رسد،افزود: ۲ رقم دیگر متوسط رس هستند که این ارقام در بازه زمانی ۹۰ تا ۱۰۰ روزه به مرحله برداشت می‌رسند ضمن این که در برابر " ورس " (خوابیدگی) و آفت تحمل بالایی دارند و در عملکرد و کیفیت نیز همانند ۲ رقم شیرودی و فجر هستند.

معاون موسسه تحقیقات برنج کشور با اعلام این که این ارقام جدید با همکاری چندین کشاورز پیشرو در مناطق مختلف استان کشت شده است، پیش بینی کرد که از این مزارع بذر‌های قابل توجهی برای گسترش کشت طی سال‌های آینده تولید شود.

عرفانی یکی از دلایل اصلی تهیه و تولید ارقام جدید برنج زودرس را استقبال کشاورزان به کشت دوم عنوان کرد و گفت: گسترش سطح زیرکشت ارقام پرمحصول کیفی برنج همواره مورد تاکید محققان و پژوهشگران بخش کشاورزی است، ولی این راهبرد تاکنون به خاطر زمان حدود ۱۱۰ روزه به بار نشستن ارقام پرمحصول، با چالش مواجه بوده است.

او در باره نام ارقام جدید هم توضیح داد که هنوز این ارقام نام تجاری به خود نگرفته اند و فقط به صورت کد مشخص هستند.

معاون مرکز تحقیقات برنج کشور، افزود: راهبرد وزارت جهادکشاورزی برای خوداتکایی کشور به محصول برنج داخلی بر محور بالا بردن بهره وری مصرف آب و افزایش بازده تولید در سطح استوار است و همسو با این رویکرد موسسه تحقیقات در صدد معرفی ارقام کیفی پرمحصول متناسب با شرائط جدید اقلیمی شمال کشور است.

استقبال شالیکاران مازندران از کشت رقم تیسا

عرفانی معاون موسسه تحقیقات برنج کشور مستقر همچنین از استقبال شایلکاران استان‌های مازندران و گیلان از رقم " تیسا " که پارسال عنوان یک رقم کیفی پرمحصول معرفی شده بود، خبر داد و گفت: حدود پنج تن بذر گواهی شده این رقم بین شالیکاران مازندران و گیلان امسال توزیع شده است.

او با بیان این که سازمان جهاد کشاورزی مازندران تولید و تهیه ۷۰ تا ۱۰۰ بذر گواهی شده رقم تیسا را امسال در دستور کار قرار داده است و کشاورزان پیشرو این ارقام را کشت کرده اند، افزود: این رقم مقاوم به آفات، کم آب بر، دارای عملکرد هشت تا ۹ تن شلتوک در هکتار، پا کوتاه و مقاوم در مقابل خوابیدگی است.

عرفانی گفت:میانگین عملکرد ارقام کیفی کم محصول برنج در مازندران مانند طارم حدود پنج تن در هکتار است.


او افزود: این رقم بر گرفته از بذر ارقام محلی و بومی" طارم " و " بهنام " است که در فرایند رگه گیری از آن‌ها تلاش شده تا عطر، طعم و کیفیت پخت ارقام کیفی کم محصول را با خود داشته باشد.

طبق اعلام رسمی سازمان جهاد کشاورزی مازندران در حال حاضر حدود ۱۷۰ هزار هکتار از زمین‌های شالیزاری استان نشا کاری شده است.

مازندران با تولید بیش از ۹۵۰ هزار تن برنج سفید،۴۲درصد برنج مورد نیاز کشور را تامین می‌کند.

انتهای پیام/س
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار