به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه فایننشال تایمز نوشت: کارشناسان هشدار دادند، نیروهای زبده عملیات ویژه آمریکا از آمادگی لازم برای جنگ فنآوری با چین و روسیه برخوردار نیستند. این در حالی است که دولت دونالد ترامپ تمرکز خود را از جنگ با تروریسم به سمت نبرد با رقبای ژئوپولیتیک سوق داده است.
به نوشته این روزنامه، بخش عملیات ویژه که به فعالیت برای رفع موانع و از بین بردن اهداف با ارزش بالا میپردازد، ۷۰ هزار نیرو دارد و هزینه آن در سال بالغ بر ۱۳ میلیارد دلار میشود. این بخش مسئولیت بیشتر عملیات جنگ با تروریسم را برعهده داشته است. اما مشخص نیست در عملیات پنتاگون برای استقرار مجدد نیرو در مناطق مختلف، از افغانستان گرفته تا منطقه (اقیانوس) هند- آرام به منظور مقابله با بلندپروازیهای منطقهای چین، این بخش چه نقشی ایفا خواهد کرد.
ژنرال ریچارد کلارک، فرمانده ستاد فرماندهی عملیات ویژه آمریکا، این هفته در یک کنفرانس صنعتی گفت که آمریکا باید برای رقابت کردن و غلبه یافتن بر چین و روسیه به تواناییهای جدیدی دست یابد. وی افزود ستاد فرماندهی عملیاتی ویژه آمریکا باید مهارتهای سایبری خود را افزایش دهد و بیشتر از ماموریتهای کشتار و تسخیر که ویژگی اصلی عملیاتش در افغانستان پس از حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ بود، بر مبارزه برای نفوذ تمرکز کند.
جنگجویان ستاد فرماندهی عملیاتی ویژه آمریکا شامل یگان ویژه نیروی دریایی آمریکا، کلاه سبزهای ارتش و تفنگداران دریایی میشوند. مقامات دفاعی میگویند چین به منظور استفاده از آسیبپذیریهای آمریکا هزینهها و تحقیقات نظامی خود را افزایش داده و این در حالی است که روسیه در جنگ سوریه، فنآوریهای جدیدی را به آزمایش گذاشته است.
ژنرال مایکل مک گایر، مدیر بخش توسعه جنگی ستاد فرماندهی عملیاتی ویژه آمریکا، در کنفرانس سالانه صنعت عملیات ویژه گفت: احتمالا ما خیلی عقبتر از آنچه فکر میکنیم، هستیم. به علت شیوع ویروس کرونا این همایش برای نخستین بار به صورت مجازی برگزار شد.
وی در گفتگو درباره تهدیدهای جدید با استناد به فرسایش برتریهای نظامی سنتی آمریکا در عرصه آسمان، فضا و ارتباطات، افزود: تحولات سریعتر از آنچه ما انتظار داشتیم، روی داد.
ژنرال مک گایر در بحث جنگ مالی آمریکا و چین بر آسیب پذیریهای آمریکا در زمینه امنیت سایبری و تاکتیکهای قدرت نرم که دشمنان آمریکا از آنها استفاده میکنند، تاکید کرد. وی پیشنهاد کرد آمریکا به جای حمله بر دفاع تمرکز کند.
فایننشال تایمز در ادامه نوشت: در حالی که برخی تحلیلگران نظامی معتقدند نیروهای عملیات ویژه باید بیشتر به ایفای نقش حمایتی بپردازد و عملیات روانی خود را گسترش دهد، دیگران خواستار توسعه سریعتر سلاحهای جدید و فنآوریهای پیشرفته هستند. نیروهای عملیات ویژه سالهاست در میدان نبرد حضور داشته اند. اما این نیروها در هرگونه جنگ با چین که زرادخانهای از موشکها، جنگندهها و هواپیماهای جاسوسی در اختیار دارد و از فنآوریهای استراق سمعی برخوردار است که کار مخفیسازی نیروها، نقل و انتقال آنها و ارتباطات را برای آمریکا دشوار میسازد، با اوضاعی کاملا متفاوت مواجه هستند.
به گفته یکی از فرماندههای سابق نیروهای عملیات ویژه، این نیروها برای مقابله با دشمنی مانند چین در یک رویارویی مستقیم باید برای اجرای عملیات بدون استفاده از جیپیاس یا دسترسی به ماهواره برنامهریزی کنند.
انتهای پیام/