کیک یزدی یک کیک اصیل و دسر سنتی ایرانی است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، هر کیکی برای خود نکاتی دارد که به خوشمزه‌تر شدن آن کمک می‌کند. اصولا اگر نکات مربوط به پخت کیک رعایت شود یک شیرینی خوشمزه و استثنایی را می‌توانید در اختیار داشته باشید.

فوت و فن پخت کیک یزدی خانگی


اگر کیک شما به اندازه کافی پف نکرده است ممکن است:

۱-امکان دارد اندازه گیری هایتان دقیق نبوده باشد.

۲-مدت زمان مخلوط کردن مواد کم یا زیاد بوده است.

۳- دمای فر بسیار کم یا بسیار زیاد بوده است.

۴- ترتیب افزودن مواد را در هنگام مخلوط کردن رعایت نکرده باشید.

۵. کره یا تخم مرغ مورد استفاده سرد بوده است و با محیط هم دما نشده باشند.

۶. بکینگ پودر مورد استفاده کم یا کهنه بوده است.

۷. میزان روغن مورد استفاده بسیار زیاد بوده است.

۸. اندازه قالب نسبت به مایه کیک بزرگ بوده است.

یکی از نکات بسیار مهم هنگام پخت کیک یزدی چرب نکردن قالب است. زیرا در حرارت بالا چربی وارد بافت کیک می‌شود و پف کیک را می‌خواباند. پس حتما از قالب‌های نچسب برای تهیه کیک یزدی استفاده کنید. قالب کیکی که قبلا استفاده کردیم رو باید یک بار دیگر بشوییم و خوب خشکش کنیم تا هیچ اثری از چربی روی آن باقی نمانده باشد.

اگر اطراف کیک یزدی شما پف کرده، اما وسط آن پف نکرده ممکن است به این دو دلیل باشد:

۱- در هنگام پختن کیک در فر را چندین بار باز و بسته کرده اید یا آن را خیلی زودتر از اتمام پخت کیک باز کرده اید.

۲- مدت زمان بین آماده سازی مایه کیک و پخت آن بسیار زیاد بوده است.

 

مواد لازم

آرد سفید شیرینی پزی: ۱ و ۱/۲ پیمانه
تخم مرغ: ۲ عدد
شکر: ۲/۳ پیمانه
روغن مایع: ۱/۲ پیمانه
ماست (پر چرب): ۲/۳ پیمانه
بیکینگ پودر: ۱/۲ قاشق غذاخوری
گلاب: ۳ قاشق غذاخوری
هل آسیاب شده: ۱/۲ قاشق غذاخوری
نمک: ۱/۴ قاشق چایخوری

مراحل پخت

ابتدا تخم مرغ‌ها را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند. (۳۰ دقیقه قبل از پخت کیک بیرون بیاروید)

سپس در ظرف مناسبی آن‌ها را شکسته، شکر و پودر هل را به آن اضافه کنید و با همزن بزنید.

این عمل را تا حدی ادامه دهید که مخلوط کرم رنگ و کش دار شود.

سپس روغن مایع و ماست پر چرب را به مخلوط اضافه کنید.

مجددا و برای مدت ۱ دقیقه مواد را هم بزنید.

گلاب را اضافه کرده و در حد مخلوط شدن هم بزنید.

در ظرف جداگانه‌ای آرد، بیکینگ پودر و نمک را مخلوط کنید.

این مخلوط را ۳ بار الک کنید.

سپس آن را کم کم به مواد کیک اضافه کنید، تا آرد گوله نشود.

اگر گوله شد می‌توانید کمی با دور کند همزن آن را مخلوط کنید تا یکدست شود.

در این جا مواد کیک یزدی آماده می‌باشد.

قالب مخصوص کیک یزدی، و یا قالب کاپ کیک معمولی را با استفاده از کره یا روغن خوب چرب کنید و کمی آرد بپاشید. (در صورتیکه کاغذ روغنی مخصوص کیک یزدی داشته باشید نیاز به چرب کردن و آرد پاشی داخل قالب نیست.)

حالا با مواد کیک داخل هر قالب را پر کنید.

دقت کنید که فقط ۲/۳ از فضای هر قالب با مواد پر شود.

باقی فضا را باید برای پف کردن کیک خالی بگذارید.

با استفاده از یک چاقو که آن را با روغن چرب کرده اید روی هر کیک را برشی سطحی بدهید. (مثل یک بعلاوه کوچک)

این روش کمک می‌کند تا روی کیک‌ها گنبدی شکل شود.

حالا می‌توانید در صورت تمایل کمی کنجد یا مغز پسته و یا هر دو را روی سطح کیک‌ها بریزید.

قالب‌ها را درون سینی فر بچینید.

سینی را درون فر که آن را از قبل با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم کرده اید قرار دهید.

بعد از گذشت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه کیک یزدی‌ها آماده می‌باشند.

اگر در نهایت رنگ کیک یزدی‌ها روشن شد، می‌توانید برای مدت ۲ دقیقه در حالت گریل قرار دهید. تا سطح کیک‌ها طلایی و خوش رنگ شوند.

منبع: غذالند

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۹ ۱۲ مرداد ۱۴۰۱
سلام من کیکام هیچ مشکلی ندارد فقط بعدازپخت خشک میشن باید چیکار کنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۰ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
سلام.در نکات عنوان شده که قالب رو چرب نکنید اما در طرز تهیه گفته شده قالب رو چرب کنید .حال کدوم حالت درسته ؟ و شاید منظورتون چرب کردن به تنهاییه و بدون اینکه آرد پاشیده بشه ؟