به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، صفحه اینستاگرامی ریحانه منتسب به دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری که در حوزه زنان، خانواده و سبک زندگی ایرانی اسلامی فعالیت میکند، مطالبی در ارتباط با برگزاری مراسم شب قدر در دوران قرنطینه خانگی منتشر کرد و نوشت:
"در شب قدر تسلیم کمبودها نشوید
قرنطینه خانگی در ایام شیوع کرونا، روز به روز ابعاد بیشتری از خود را نشانمان میدهد. احتمالا هر سال شبهای قدر را در مسجد محله یا هیأت موردعلاقهتان میگذراندید و حالا در شرایط قرنطینه، برای احیا گرفتن در خانه کمی دلنگران هستید!
احیای شب قدر در خانه البته تفاوتهای زیادی با احیا در مسجد و هیأت دارد که امیدواریم با درک و توجه به این تفاوتها، شبزندهداری خاطرهانگیز و سازندهای برای خود و خانوادهتان رقم بزنید.
با کمبود تلویزیون چه کنیم؟
در خانه اغلب ما یک تلویزیون بیشتر نیست. شاید همهی اعضای خانواده بخواهند دعایشان را همراه تلویزیون بخوانند و هر کدام به صدای مداح خاصی علاقه داشته باشند. خوب است قبل از شروع برنامهها، نگاهی به جدول پخش شبکههای مختلف بیندازید. شاید ساعت جوشنخوانی و سخنرانی موردعلاقهی شما تداخلی با برنامههای موردعلاقهی همسر یا فرزندتان نداشته باشد و همه بتوانید با برنامههای دلخواهتان همراه شوید. اصلا الان بهترین فرصت است برای اینکه به کودک و نوجوانتان یاد بدهید که دعای دسته جمعی و حضور در جمع تا چه اندازه ارزشمند است و فضیلت محسوب میشود و دعای دسته جمعی احتمال اجابت بیشتری دارد. بنابراین آنها را به سوی دعای دسته جمعی در این شب عزیز سوق بدهید. البته میتوانید در قسمتی از شب قدر به تنهایی هم برای خودتان مناجات کنید. ما استفاده از تلویزیونهای اینترنتی را پیشنهاد میکنیم که امکان پخش زنده دارند. در این صورت انگار به تعداد تلفنهای همراه هوشمندتان در خانه، تلویزیون دارید!
با کمبود فضا چه کنیم؟
اگر قرار باشد هر کدامتان با شبکهای همراه شوید یا در حال و هوای خودتان باشید، احتمالاً معضل کوچک بودن خانه و کمبود اتاق، بیشتر از همیشه به چشم خواهد آمد. البته اگر خانوادهتان کمجمعیت باشد، یکی دو اتاق و هال خانه، پاسخگوی نیازتان خواهد بود.
اما اگر اعضای احیاگیر خانه بیشتر از این تعداد باشند و هر کدام بخواهند برنامهی خود را پیش ببرند، اوضاع تغییر میکند. ممکن است حس خوبی در مورد استفاده از هدفون نداشته باشید، لازم باشد گوش به زنگ صدای فرزندتان باشید یا اصلاً ترجیح بدهید صدای مناجاتخوانی در فضای پیرامونتان پخش شود. در این صورت یک راهکار ساده، استفاده از بالکن و پشتبام خانه است. میتوانید قبل از شروع احیا، بالکن یا قسمتی از پشتبام را آماده کنید و در ساعت مقرر با یک زیرانداز و کمی اسباببازی و خوراکی برای فرزندتان (اگر قرار است بیدار بماند و همراه شما باشد) به آنجا بروید. اگر بالکن و پشتبام خانهتان لبههای محافظتشده و نور مناسبی داشته باشد، خیالتان از امنیت فرزندتان آسوده خواهد بود. با این حال لحظهای از او غافل نشوید.
احیا در هوای تازه و بهاری، آن هم در شرایطی که به علت قرنطینه، کمتر از خانه خارج میشوید، طراوت بیشتری به روحیهتان میدهد.
از جمع غافل نشوید
خوب است بخشی از اعمال شبهای قدر را به صورت خانوادگی و بخشی را به تنهایی انجام بدهید. مثلاً میتوانید دعای جوشن کبیر را دستهجمعی و به همراه یکی از شبکههای تلویزیون که موردتوافق همهی اعضای خانواده است، بخوانید؛ و سورههای توصیهشده را به صورت جداگانه. به این شیوه، چالش کمبود تلویزیون و کمبود فضا کمتر یا دیرتر خودنمایی میکند. قبل و بعد از برنامههای دستهجمعی احیا، به تنهایی به اعمال دیگر بپردازید تا هم توفیق دعای جمعی را درک کنید و هم از تنهایی و خلوت بینصیب نمانید. مراقب حال معنوی خودتان و بقیه اعضای خانواده باشید.
اگر تمایل داشتید دعا یا مناجات خاصی را به تنهایی با تلفن همراهتان بشنوید و بخوانید حتما مراقب حال معنوی بقیه اعضای خانواده هم باشید که برای آن ها مزاحمت ایجاد نکنید. اصلا میتوانید با برنامه قبلی ساعتی از شب قدر را به عنوان ساعت اختصاصی هر فرد برای مناجات ها و نیایشهای خصوصی افراد خانواده مشخص کنید.
اگرچه حضور در مراسم احیای دستهجمعی حال و هوای دیگری دارد و شاید همراهی با مناجاتخوانی و سخنرانیهای تلویزیونی، تا حدودی این خانهنشینی اجباری را جبران کند، اما از خلوت، سکوت و تفکر در این شبها غافل نشوید. شاید اصلاً این احیای قرنطینهای فرصتی باشد تا دعاهای توصیهشده را در کنج تنهاییتان بخوانید، صدای مناجاتخوانی خودتان را بشنوید و به دریافتهای معنویتان از آنها بیشتر توجه کنید.
ساعتی را هم به فکر کردن به آنچه از سر گذراندهاید و آنچه در برنامه دارید، بگذرانید. در این شبها الهامهای خوبی از جانب خداوند به انسان میرسد که میتواند سرنوشت او را تغییر بدهد. این کارها در خلوت و سکوت ممکن است و در شلوغی مراسمهای هیأت و حتی جمع خانوادگی کمتر توفیقش حاصل میشود".
بیشتر بخوانید: ۱۲ توصیه رهبرانقلاب درباره استفاده بهتر از شبهای قدر
انتهای پیام/