![هشدار درباره مصرف برخی شویندهها](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/27/20350136_415.jpeg)
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مهدی همتی با اشاره به آلودگی نخلستانهای شهرستان خنج به آفت سر خرطومی حنایی، گفت: سرخرطومی حنایی خرما نوعی آفت خطرناک قرنطینهای است که در صورت بی توجهی و کم اطلاعی باغدار و عدم همکاری آنان خسارتهای جبران ناپذیری در پی خواهد داشت.
به گفته او، با توجه به آلودگی نخلستانهای شهرستان خنج و منطقه دشت لار به این آفت توجه به قوانین قرنطینهای برای جلوگیری از گسترش آن، موثرترین و مهمترین ابزار در دسترس باغداران است.
همتی با تاکید بر اینکه شهرستانهای گراش و لارستان نیز به این آفت آلوده هستند، اظهار کرد: آفت قرنطینهای سرخرطومی حنایی از تابستان ۹۶ در چهار قطعه باغ واقع در منطقه دشت لار از توابع قیروکارزین شناسایی که تا کنون منجر به حذف و انجام اقدامات درمانی در بیش از ۲۳۶ اصله از نخلها شده است.
او بیان کرد: حشره بالغ از طریق زخمهای موجود بر روی تنه نخل وارد درخت شده و شروع به تخم ریزی میکند که تعداد زیاد تخمها، شرایط مناسب دمایی وعدم مبارزه به موقع میتواند منجر به گستردگی این آفت شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین ابراز کرد: خسارت اصلی این آفت در مرحله لاروی است، لاروها ضمن تغذیه از دستههای آوندی و جوانه مرکزی، کانالهایی در جهت بالا و پایین ایجاد کرده و در اثر تغذیه از بافت آوندی درختان حالت تشنگی از خود نشان میدهند.
او یادآوری کرد: در صورت عدم ردیابی و تیمار به موقع، در مراحل بعدی جوانه مرکزی درخت خشک و کج میشود که در نهایت منجر به مرگ درخت خرما و سقوط آن خواهد شد.
بیش از ۶۰۰ هزار اصله نخل مثمر و غیر بارور در شهرستان قیروکارزین در سطحی بالغ بر ۵ هزار هکتار وجود دارد که با تولید ۷۰ هزار تن خرما در سال نقش بسزایی در تولید خرمای استان فارس و اقتصاد کشاورزی این شهرستان به خود اختصاص داده است.
قیروکارزین در ۱۶۹ کیلومتری جنوب غربی شیراز واقع شده است.
انتهای پیام/