به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، املت علاوه بر آنکه غذای لذیذی است، ویتامین و پروتئین بسیاری نیز دارد. این غذا را به عنوان صبحانه، عصرانه یا یک وعده شام سبک میتوان استفاده کرد. در ادامه طرز تهیه این غذا به چهار روش شرح داده میشود تا بتوانید به طور حرفهای آن را تهیه کنید.
۱- طرز تهیه املت ساده
مواد لازم
تخم مرغ ۳ عدد
شیر ۳ قاشق سوپخوری
روغن ۳ قاشق سوپخوری
نمک به میزان لازم
فلفل به میزان لازم
نکته:
با این میزان مواد اولیه، میتوانید این غذا را برای ۲ نفر حاضر کنید.
طرز تهیه:
ابتدا تخم مرغ را در ظرفی میشکنیم و کاملا بهم میزنیم تا جایی که کف کند. بهتر است برای اینکار از همزن استفاده کنید.
نمک و فلفل را نیز به تخم مرغ اضافه میکنیم و کمی بهم میزنیم.
اکنون شیر را نیز به مواد اضافه میکنیم.
روغن را در ماهیتابهای که دیوارههای آن حدود ۳ سانتیمتر ارتفاع داشته باشد، بریزید و صبر کنید تا روغن داغ شود.
اکنون مایه آماده شده را درون ماهیتابه بریزید، به طوری که تمام سطح ماهیتابه را بپوشاند.
پس از آنکه مایه بسته شده، آن را با یک چنگال و یک کفگیر رول کنید.
مایه اصلی تمام املتها به طریق مشابه تهیه میشود، تنها تفاوت آنها با یکدیگر در نوع و میزان مواد اولیه است.
۲- طرز تهیه املت گوجه فرنگی
در جدول زیر مواد مورد نیاز برای این غذا را مشاهده میکنید.
مواد لازم
تخم مرغ ۶ عدد
شیر ۶ قاشق سوپخوری
گوجه فرنگی خرد شده ۲ لیوان
جعفری خرد شده ۲ الی ۳ قاشق سوپخوری
روغن ۸ قاشق سوپخوری
نمک به میزان لازم
فلفل به میزان لازم
چند نکته:
با این میزان مواد اولیه میتوانید برای ۳ نفر این غذا را تهیه کنید.
بهتر است گوجه فرنگیها را پوست بگیرید و سپس خرد کنید.
بسته به سلیقه خودتان میتوانید مقدار جعفری را تغییر دهید.
طرز تهیه:
ابتدا گوجه فرنگیها را با مقداری نمک و فلفل مخلوط کنید.
۲ عدد املت ساده را آماده کنید.
سپس قبل از آنکه تخم مرغها کاملا بسته شوند و آنها را رول نمایید، یک فنجان از گوجه فرنگیهای و مقداری جعفری روی آن بریزید و سپس آن را رول کنید.
در کشور ما این غذا را به سبک دیگری نیز تهیه میکنند که به آن املت قهوه خانهای گفته میشود و مواد اولیه آنها تفاوتی ندارد. تهیه این غذا به شرح زیر است:
املت قهوه خانهای
ابتدا گوجه فرنگیها را در یک ماهیتابه بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا آب اضافی آن تبخیر شود.
سپس روغن را داغ و به گوجه فرنگیها اضافه کنید. توجه داشته باشید روغن باید به اندازهای باشد که کف ماهیتابه را بپوشاند.
در صورت تمایل میتوانید مقداری رب گوجه هم اضافه نمایید، در اینصورت باید رب را در مرحله ۲ اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید، دائما مواد را بهم بزنید تا رب گوجه کاملا از هم باز شود.
نمک و فلفل را اضافه کنید.
اکنون تخم مرغها سریع را روی سطح گوجه فرنگی و رب بشکنید.
پس از آنکه تمام تخم مرغ را شکستید، بهم بزنید. توجه داشته باشید که حتما تمام تخممرغها را روی سطح گوجه فرنگیها بشکنید و سپس به یکباره بهم بزنید.
به همین سادگی میتوانید یک صبحانه لذیذ و مقوی را تهیه کنید.
۳- طرز تهیه املت سبزی
مواد لازم
تخم مرغ ۶ عدد
سبزی خرد شده ۲ الی ۳ قاشق سوپخوری
شیر ۶ قاشق سوپخوری
نمک به میزان لازم
فلفل به میزان لازم
روغن ۵ الی ۶ قاشق سوپخوری
چند نکته:
این میزان مواد اولیه برای ۳ نفر کافی است.
سبزی خرد شده شامل جعفری، ترخون و پیازچه میشود. سبزیها را باید کاملا خرد کرده باشید.
طرز تهیه:
ابتدا ۲ عدد از تخم مرغها را در ظرفی بشکنید و کاملا بهم بزنید.
یک سوم از سبزی خرد شده و ۲ قاشق سوپخوری شیر را به تخم مرغها اضافه کنید و بهم بزنید.
دو قاشق سوپخوری از روغن را درون ماهیتابه بریزید و اجازه دهید داغ شود.
اکنون مایه را درون ماهیتابه بریزید و آن را به طور کامل کف ماهیتابه پهن کنید.
پس از آنکه مایه بسته شد، آن را رول نمایید.
به همین طریق ۲ املت سبزی دیگر را نیز تهیه کنید.
۴- طرز تهیه املت ژامبون
مواد لازم
تخم مرغ ۳ عدد
شیر ۳ قاشق سوپخوری
ژامبون ۳ ورق نازک
روغن ۳ قاشق سوپخوری
نمک به میزان لازم
فلفل به میزان لازم
نکته:
با میزان مواد اولیه میتوان برای ۱ الی ۲ نفر این غذا را تهیه کرد.
طرز تهیه:
تخم مرغها را در ظرفی بشکنید و کاملا بهم بزنید تا کف کند.
اکنون نمک، فلفل و شیر را به آن اضافه کنید و مجددا بهم بزنید.
روغن را در ماهیتابه بریزید و صبر کنید تا داغ شود.
اکنون مایه را در تابه بریزید به طوریکه تمام آن را پوشش دهد و صبر کنید تا تخم مرغها کاملا بسته شوند.
در این مرحله ۳ ورق ژامبون را روی تخم مرغها میچینیم.
حال آن را رول میکنیم.
برای تزیین این غذا میتوان از حلقههای گوجه و کمی جعفری خرد شده استفاده کرد.
نکاتی برای تهیه املت
این نکات برای تمام انواع املتهایی (بجز نوع قهوه خانهای آن) که در این مطلب معرفی شدهاند، مشترک است. رعایت کردن نکاتی که در ادامه ذکر میشود، باعث خواهد شد که غذای شما حرفهایتر بوده و طعم بهتری داشته باشد.
حتما تخم مرغها را ابتدا در ظرف جداگانهای بشکنید و کاملا بهم بزنید که زرده و سفیده یک دست شوند و کف کنند. در غیراینصورت زمانی که تخم مرغها بسته میشوند ظاهر خوبی نخواهند داشت و سفیده و زرده به طور جداگانه به چشم میآیند.
سایز ماهیتابهای که انتخاب میکنید باید به گونهای باشد که تخم مرغها تمام سطح آن را بپوشاند و ارتفاع کمی داشته باشد، زیرا در صورتی که ماهیتابه کوچک باشد ارتفاع مایه زیاد خواهد شد و روی آن خام باقی میماند.
وقتی که مایه را در ماهیتابه ریختید، حرارت شعله را کم کنید و درب آن را برای مدتی بگذارید تا مایه کمی بسته شود.
محتویات مورد نظر را که روی مایه تهیه شده از تخم مرغ و شیر، گذاشتید کمی صبر کنید تا با حرارت طعم خود را به کل غذا بدهند و مایه نیز کاملا بسته شود.
املت غذایی ساده است که به راحتی در طعمهای متفاوتی میتوان آن را آماده کرد.
منبع: ستاره
انتهای پیام/