به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دونات یک نوع فرآورده تهیه شده از خمیر است که در روغن فراوان سرخ میشود. تزیین دونات را میتوان در اشکال مختلفی انجام داد، ولی دونات اصل معمولا به شکل دایره توخالی است. دوناتها از نظر طعم و مزه نیز تنوع بالایی دارند، برخی شیرین هستند و غالبا به عنوان دسر یا میان وعده استفاده میشوند؛ برخی نیز شورند و به عنوان پیش غذا یا صبحانه مصرف میشوند. دونات سبزیجات از نوع دوم است؛ در تهیه این نوع دونات از انواع سبزیجات رنگارنگ استفاده شده و همراه با پنیر یک صبحانه مغذی و خوشمزه محسوب میشود. این نوع دونات را میتوان در خانه درست کرد و به عنوان یک میان وعده سالم برای کودکان مورد استفاده قرار داد.
مواد لازم
اسفناج خرد شده ۱ پیمانه
قارچ ۱۰۰ گرم
فلفل دلمهای نگینی خرد شده ۲ قاشق غذاخوری
ذرت ۲ قاشق غذاخوری
پیازچه نگینی خرد شده ۲ قاشق غذاخوری
هویج نگینی خرد شده ۲ قاشق غذاخوری
سیر ۲ حبه
آرد ساده مخصوص شیرینی پزی ۳۰۰ گرم
پودر مایه خمیر خشک و فوری ۸ گرم
آب ولرم ۸۰ میلی لیتر
تخم مرغ ۱ عدد
شکر ۱ قاشق چایخوری
خامه ۲ قاشق سوپخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
دستور تهیه:
تابهای را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود، سپس کره را در آن قرار دهید و اجازه دهید روغن ذوب شود.
اسفناج را پس از شستن خیلی ریز خرد کرده، سپس به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا آب آن کشیده شود.
قارچ را ریز خرد کرده و به اسفناج اضافه کنید، کمی هم بزنید و منتظر بمانید تا آب قارچ کشیده شود. قارچ را زیاد هم نزنید، چون هم زدن زیاد باعث آب انداختن قارچ میشود.
فلفل دلمهای را نگینی خرد کرده و همراه با ذرت به مواد اضافه کنید. یکی دو دقیقه به تفت دادن ادامه دهید تا سبزیجات کمی نرم شوند.
هویج را نگینی خرد کرده و با مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا نرم شود. سپس هویج پخته و پیازچه نگینی خرد شده را به مواد اضافه کنید و تفت دهید.
سیر را کاملا له کرده و به مواد اضافه کنید، سپس کمی نمک و فلفل بیفزایید.
پس از اینکه مواد کاملا تفت خورد، نرم شد و آب آنها کاملا کشیده شد، تابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا مواد کاملا خنک شود.
آرد ساده مخصوص شیرینی پزی را در ظرفی ریخته، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید. پودر مایه خمیر و شکر را نیز اضافه کرده و مواد خشک را هم بزنید تا یکدست شوند.
وسط مواد خشک را گود کرده و یک عدد تخم مرغ را در آن بشکنید. خامه و آب ولرم را نیز اضافه کنید و هم بزنید تا به شکل خمیر درآیند.
پس از اینکه سبزیجات کاملا خنک شدند، آنها را به خمیر اضافه کنید و خوب ورز دهید تا یکدست شوند.
روی ظرف حاوی خمیر را با سلفون پوشانده و خمیر را یک ساعت استراحت دهید.
روی سطح کار مقداری آرد بپاشید و خمیر را روی آن باز کنید.
قالب دونات را داخل آرد زده و با قالب مواد را برش بزنید.
کمی آرد روی سطح کار بپاشید و دوناتها را با فاصله روی آرد بچینید. سپس با یک نایلون چرب شده روی دوناتها را بپوشانید و اجازه دهید ۳۰ دقیقه استراحت کنند.
در تابه نچسب گودی، روغن فراوان بریزید و روی حرارت ملایم داغ کنید. سپس دوناتها را یکی یکی در روغن داغ قرار دهید تا سرخ شوند.
پس از اینکه یک طرف دوناتها طلایی شد با کفگیر برگردانید تا طرف دیگر نیز طلایی شود.
دوناتها را با کفگیر سوراخ دار از روغن خارج کرده و روی دستمال کاغذی مخصوص آشپزی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
چند نکته در طرز تهیه دونات سبزیجات
برای تهیه خمیر دونات حتما از آب ولرم استفاده کنید.
اسفناج و قارچ و سایر سبزیجات را به صورت ریز خرد کنید.
برای سالمتر بودن دونات سبزیجات از روغن کنجد برای سرخ کردن استفاده کنید.
تابهای که برای سرخ کردن دونات استفاده میکنید حتما از جنس تفلون نچسب باشد.
سبزیجات پخته را پس از اینکه کاملا خنک شدند به خمیر اضافه کنید.
دونات سبزیجات منبعی غنی از سبزیجات مختلف بوده و برای افراد گیاه خوار غذایی مناسب است. سبزیجات دارای انواع ویتامینها و مواد معدنی هستند و خواص بی شماری دارند که از آن جمله میتوان به تقویت سیستم ایمنی اشاره کرد. بیشتر سبزیجات حاوی ویتامین C هستند که عاملی برای پیشگیری از سرطان محسوب میشود. سبزیجات نارنجی مانند هویج حاوی بتاکاروتن هستند که مادهای ضد سرطان است و سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج دارای کاروتنوئیدها، ساپونینها، لوتئین و فلاوونوئیدها هستند که در درمان بیماریها موثرند.
منبع: ستاره
انتهای پیام/