رول بادمجان سوخاری غذایی خوشمزه و مجلسی است که در میهمانی‌ها و دور همی‌ها جایگاه خاصی دارد و تزیین آن با سبزیجات رنگارنگ، زیبایی میز غذا را دو چندان می‌کند. این غذا را می‌توان به عنوان غذای اصلی سرو کرد یا به عنوان پیش غذا روی میز اردور قرار داد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، رول بادمجان سوخاری یکی از انواع دست پیچ‌های خوشمزه است که معمولا به عنوان نهار یا شام یا یک اردور مجلسی سرو می‌گردد و مانند همه رول‌ها از دو قسمت پوسته و مواد میانی تشکیل شده است. پوسته این غذا شامل ورقه‌های بادمجان آغشته به زرده تخم مرغ و پودر سوخاری است که در روغن سوخاری شده و مواد میانی شامل گوشت و سبزیجاتی است که می‌توان آن‌ها را با انواع ادویه، مزه دار کرد. نوع گوشت، سبزیجات و ادویه مورد استفاده در تهیه مایه میانی سلیقه‌ای بوده و به ذائقه افراد بستگی دارد.

طرز تهیه رول بادمجان سوخاری خوشمزه و مجلسی

گوشت چرخ کرده گوسفندی، گوساله، مرغ یا بوقلمون بهترین گزینه‌ها برای مایه گوشت هستند. ولی از آنجا که برای سرخ کردن رولت‌ها روغن به کار می‌رود، بهتر است از گوشت چرخ کرده بدون چربی برای این منظور استفاده شود تا از سلامتی بیشتری برخوردار باشد. گوشت چرخ کرده را با پیاز و سیر تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و نمک، فلفل و ادویه را براساس ذائقه خود به آن اضافه کنید. فقط مراقب میزان نمک غذا باشید؛ چون در مرحله بعد باید به آن رب اضافه کنید که مقداری نمک دارد و ممکن است باعث شور شدن مواد شود.

استفاده از سبزیجات رنگارنگ و خوش عطری، چون فلفل دلمه‌ای رنگی و سیر، علاوه بر خواص بی نظیری که دارند بر کیفیت و خوش طعم شدن این غذا می‌افزاید. نکته قابل توجه در طبخ سبزیجات، تفت دادن آنهاست که نه تنها یک روش سالم پخت غذا می‌باشد، بلکه رنگ واقعی غذا را حفظ کرده و طعم آن را نیز بهتر می‌کند.

مواد لازم
بادمجان نسبتا درشت ۳ عدد
گوشت چرخ کرده ۱۵۰ گرم
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
فلفل دلمه‌ای رنگی ۳ عدد
پیاز ۱ عدد
سیر ۳ حبه
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
آرد سوخاری ۱۵۰ گرم
زرده تخم مرغ ۴ عدد
شیر ۱/۲ پیمانه
نمک، زردچوبه، فلفل و ادویه به میزان لازم

دستور تهیه:

بادمجان را پوست گرفته، روی آن نمک بپاشید و ۳۰ دقیقه در آبکش قرار دهید. سپس با آب سرد بشویید تا تلخی آن گرفته شود و با دستمال خشک کنید.

بادمجان‌ها را به ضخامت نیم سانتیمتر از طول برش بزنید و کمی سرخ کنید، فقط در حدی که بادمجان‌ها نرم شوند. سپس بادمجان‌ها را روی یک دستمال قرار دهید تا روغن اضافی آن‌ها گرفته شود.

 

پیاز را ریز خرد کرده و با روغن تفت دهید تا نرم شود، سپس سیر را ساطوری کرده یا له کنید و به پیاز بیفزایید و با هم تفت دهید تا طلایی شوند.

کمی نمک، زردچوبه، ادویه، فلفل سیاه و فلفل قرمز به پیاز و سیر اضافه کرده و هم بزنید، گوشت چرخ کرده را بیفزایید و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.

فلفل دلمه‌ای سبز و قرمز را به صورت نگینی ریز خرد کرده، به گوشت اضافه کنید و در حد ۶-۵ دقیقه تفت دهید تا فلفل دلمه‌ای کمی نرم شود.

رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کرده و کمی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.

زرده‌های تخم مرغ را به همراه شیر، کمی نمک و فلفل و زعفران دم کرده در یک کاسه ریخته و با چنگال خوب بزنید تا با هم مخلوط شوند.

آرد سوخاری را در یک بشقاب ریخته، ورقه‌های بادمجان را ابتدا با تخم مرغ آغشته کنید و سپس در آرد سوخاری بغلطانید و در یک بشقاب قرار دهید.

از مایه گوشتی که قبلا آماده کردید به اندازه یک قاشق غذاخوری، وسط ورقه‌های بادمجان قرار داده و بادمجان را رول کنید. برای اینکه رول باز نشود آن را با یک خلال دندان فیکس کنید.

در یک ماهیتابه به عمق ۳-۲ سانتیمتر روغن ریخته و رول‌ها را در آن سرخ کنید. حرارت را ملایم کنید و رول‌ها را در روغن بچرخانید تا اطراف آن‌ها طلایی شود.

رول‌ها را در ظرف سرو چیده و با گوجه گیلاسی، پیازچه، فلفل دلمه‌ای رنگی یا هر سبزی دلخواهی تزیین کنید.

 

طرز تهیه رول بادمجان سوخاری خوشمزه و مجلسی


رول بادمجان سوخاری یکی از غذا‌های وسوسه انگیزی است که به جرات می‌توان گفت: همه از خوردن آن لذت می‌برد که شما در این مطلب با طرز تهیه آن آشنا شدید. میزان کالری این غذا به دلیل دارا بودن گوشت و تخم مرغ بالاست، در واقع این مقدار گوشت (۱۵۰ گرم) حاوی ۳۶۰ کالری است و میزان کالری ۴ عدد زرده تخم مرغ حدود ۱۵۰ کالری می‌باشد، بنابراین افرادی که رژیم‌های غذایی خاصی را رعایت می‌کنند بهتر است رول بادمجان سوخاری را با احتیاط مصرف کنند.

منبع: ستاره

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار