به گزارش خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، محمدنقی کاظمیان مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: کلزا از محصولاتی است که پس از سرمازدگی نیز قدرت خودترمیمی دارد و با گلدهی دوباره میتواند عملکرد خود را تا ۷۵ درصد جبران کند، اما امکان کاهش ۲۵ درصدی محصول وجود دارد چرا که دانههای آن نسبت به قبل از سرما ریزتر خواهد شد.
کاظمیان افزود: با توجه به اینکه سرما در مناطق مختلف استان متفاوت بوده است عملکرد کشتزارهای کلزا نیز متفاوت خواهد بود، اما با توجه به سرمای دیررس بهاره، عملکرد تولید امسال در واحد سطح دچار کاهش خواهد شد.
او اظهار کرد: هم اکنون ظاهر کشتزارهای کلزای استان با گرم شدن هوا بسیار مطلوب شده است، اما از سازمانهای بیمه گر میخواهیم که کاهش ۲۵ درصدی عملکرد را، که به علت سرمازدگی و کوچک شدن دانهها قطعی است، در نظر بگیرند و ملاک آنان تنها وضعیت ظاهری مزارع نباشد.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: به کشاورزان کلزاکار نیز توصیه میشود برای جبران اثرات سرمازدگی و تنشهای ناشی از آن نسبت به استفاده از عناصر غذایی از جمله اسید آمینه در مزارع اقدام کنند.
کاظمیان گفت: امسال چهار هزار و ۴۶ هکتار از کشتزارهای خراسان شمالی زیر کشت کلزا رفت که پیش بینی میشود از این سطح پنج هزار و ۵۰۰ تن دانه روغنی کلزا برداشت شود.
او از کشاورزان استان خواست تا یک مرحله آبیاری آخر مزرعه کلزا که در مرحله تغییر رنگ زرد به تیرهتر شدن است را فراموش نکنند و افزود: برخی از کشاورزان با تغییر رنگ محصول، به اشتباه کار را تمام شده تلقی کرده و در این مرحله کشتزار خود را آبیاری نمیکنند.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی اظهار داشت: پارسال از سطح سه هزار و ۶۰۰ هکتار مزرعه کلزای استان افزون بر پنج هزار تن دانه روغنی کلزا برداشت شده بود.
به گفته کاظمیان کلزا یکی از گیاهان مناطق معتدل است و سازگاری خوبی هم با این نوع اقلیم دارد و البته در کنار آن، سایر دانههای روغنی از جمله آفتابگران و کنجد نیز در خراسان شمالی کشت میشود.
انتهای پیام/ ر