به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان به بحرانی نگران کننده تبدیل شد و جوامع در حال انجام اقدامات شدیدی برای جلوگیری از شیوع این ویروس هستند. به همین منظور بسیاری از دانشکدهها، دانشگاهها و موسسات علمی در دنیا تعطیل شدند و فعالیتهای آموزشی و اداری خود را به صورت آنلاین دنبال میکنند.
برخی از دانشجویان با استفاده از امکانات موجود و در دسترس توانستند در این کلاسها حضور یابند و برخی دیگر به علت زندگی در مناطق محروم هنوز هم بدون تکلیف هستند و معلوم نیست چه سرنوشتی در انتظار آنان باشد. حدود ۳ ماه از برگزاری کلاسهای مجازی میگذرد و این ترم دانشجویان هم با این روش رو به پایان است و فرصتی تا پایان امتحانات باقی نمانده است، با این حساب برخی از دانشگاهها تصمیماتی را درباره نحوه برگزاری امتحانات گرفته اند که در ادامه میخوانید.
مهدی سیف برقی، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه الزهرا (س) در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهیدرباره روند برگزاری امتحانات به صورت مجازی یا حضوری در این دانشگاه بیان کرد: در حال حاضر جلساتی برای استادان به منظور نحوه گرفتن امتحانات مجازی برگزار کردهایم و تمامی مباحث ضبط شده اند تا افرادی که در جلسات شرکت نکرده اند، بتوانند در آینده و هر زمانی که فرصت کردند آن را ببیند.
علی اشرفی زاده، معاون آموزشی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی درباره روند برگزاری امتحانات پایان ترم برای دانشجویان این دانشگاه گفت: هنوز هیچ حرف قطعی برای برگزاری امتحانات به صورت حضوری یا غیر حضوری وجود ندارد، اما ترجیح دانشگاهها این است که در صورت امکان حضوری برگزار کنند، ولی به همه استادان گفته شده است که فرض را بر این بگذارند که امکان امتحان حضوری نیست، بنابراین از الان تکالیفی را در طول ترم برای دانشجویان فراهم کنند تا در صورت لزوم بر اساس همین تکالیف به دانشجویان نمره دهند.
ابراهیم صالحی عمران، رئیس دانشگاه فنی حرفهای در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی درباره روند برگزاری امتحانات پایان ترم این دانشگاه گفت: برگزاری امتحانات پایان ترم به سبک و شیوههای متفاوتی مانند بخشی شفاهی، بخشی پروژه با استفاده از کلاسهای مجازی انجام میشود. اصرار ما بر این است که ارزشیابی مستمر جایگزین ارزشیابی پایان ترم دانشجویان باشد یعنی دانشجویان به جای دادن امتحانات به ارائه پروژه و تکلیف در طول ترم بپردازند تا این نمرات برای پایان ترم آنها لحاظ شود.
صالحی عمران تصریح کرد: از آن جایی که یادگیری به مرور زمان انجام میشود؛ بنابراین ارزشیابی مستمر هم باید به همین میزان طول بکشد. اکنون این روش فرصت مناسبی را به وجود آورده است تا ارزشیابی مداوم، سنجش پیشرفت یادگیری و یاددهی دانشجویان را داشته باشیم. در حقیقت یک نوع آموزش فردی است، یعنی نظام آموزشی، شیوههای آموزشی خود را فردی ارائه میکند و ارزشیابی به صورت انفرادی هم صورت میگیرد و این روشها باید جایگزین سیستم آموزش قبلی دانشجویان شود.
دانشگاه تهران در اطلاعیهای اعلام کرد که با بروز حجم بالا و تعداد زیاد دروس ارائه شده، روشهای گوناگونی برای برگزاری امتحانات پایان ترم، پیشنهاد شده است که بنا به خواسته ما حضوری برگزاری شدن امتحانات در شرایط عادی وضعیت مطلوب است. در ضمن تمامی دانشجویان دانشگاه تهران تا پایان مهر ۹۹، میتوانند از پایان نامههای خود دفاع کنند.
طبق گفته رئیس دانشگاه تهران، این دانشگاه قصد دارد تا امتحانات پایان ترم دانشجویان حتما حضوری برگزار شوند، اما هنوز تصمیم جدی برای تاریخ دقیق برگزاری این امتحانات وجود ندارد و بازگشایی خوابگاهها در چنین شرایطی با توجه به اینکه وضعیت تهران در شرایط عادی نیست، میتواند امری نگران کننده باشد. با این حال بهترین گزینه این است که ترم جاری به صورت الکترونیکی به پایان برسد و امتحانات آن حضوری برگزار شوند.
۹۵ درصد دروس عملی دانشگاه شهید بهشتی به صورت الکترونیکی به دانشجویان ارائه می شود. حدود ۸۰ درصد کل کلاسها هم طبق همان ساعتی که در دانشگاه کلاس حضوری برگزار میشد در سامانه در حال برگزاری است. همچنین ۱۷ الی ۱۸ درصد دروس نظری به صورت آفلاین برگزار میشود و دانشجویان میتوانند تمام مطالبی که استاد در سامانه میگذارد را مطالعه کنند.
تمامی استادان باید قبل از شروع نیم سال یا ترم آینده نمرات دانشجویان را ثبت کنند؛ اگر این کار انجام نشود در کارنامه دانشجو به صورت ناتمام ثبت شده و برای ترمهای بعدی ارائه میشود.
دانشگاه شهید بهشتی طی اطلاعیهای اعلام کرد که به منظور رفع مشکلات درسی دانشجویان به صورت غیر حضوری و در شرایط عادی و بهبود وضعیت به صورت حضوری به میزان دو هفته به ترم جاری افزوده میشود. در ضمن ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ آخرین مهلت حذف اضطراری توسط دانشجویان است. واحدهای آموزشی هم تا اول تیر فرصت دارند در مورد این تقاضای دانشجویان اعلام نظر کنند.
کلاسهای آموزشی دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی روز چهارشنبه در تاریخ چهارم تیرماه پایان میپذیرد و امتحانات دروس نظری این دانشگاه از روز شنبه یعنی هفتم تیر شروع میشود و چهارشنبه ۱۸ تیر به پایان میرسد.
براین اساس تمام دانشجویان کارشناسی دانشگاه شهید بهشتی که در نیمسال جاری فارغ التحصیل میشوند، در صورت حذف اجباری بعضی از دروس، میتوانند نسبت به برداشتن این دروس به صورت معرفی به استاد، حداکثر سه درس تا سقف ۹ واحد در تابستان کلاس بردارند و مدرک خود را از این دانشگاه اخذ کنند.
آزمون دروس نظری دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی به صورت حضوری در تاریخ ۱۷ مرداد شروع میشوند و پایان مرداد پایان مییابد. دروس عملی این دانشگاه هم در صورت برگشتن شرایط به روال عادی تصمیم گیری میشوند و در شهرهای امن یا وضعیت سفید دانشجویان میتوانند به صورت حضوری دروس عملی و آزمایشگاهی خود را با موافقت استانها در دانشگاه انجام دهند.
دانشجویانی که موفق به شرکت در سامانه دانشگاه نشوند و یا علاقهای به استفاده از این کلاسها نداشته باشند؛ میتوانند واحد خود را حذف کرده و شهریه آن را در ترم بعد استفاده کنند.
تعداد استاد _ کلاس تشکیل شده در دانشگاه آزاد ۴۵۶ هزار در کل کشور بوده است و به جز کلاسهای تهران که اگر به این تعداد یک سوم دیگر افزوده شوند، تقریبا حدود ۶۰۰ هزار استاد _کلاس از فروردین تشکیل شده است. این آمار نشان میدهد که بیشتر از ۵۰ درصد دانشجویان در کلاسهای مجازی حاضر شدند و مشکلی از این بابت نداشته اند.
با عادی شدن شرایط دانشجویان دانشگاه آزاد میتوانند در دانشگاه حضور یابند اما تا کنون برای برگزاری امتحانات تصمیم جدی گرفته نشده است و طبق گفته رئیس دانشگاه نحوه برگزاری امتحانات هنوز مشخص نیست.
دانشگاه صنعتی شریف هم طی اطلاعیهای اعلام کرد که ۱۰۵۰ درس نظری و ۳۰۰ درس عملی در این دانشگاه وجود دارد که تمام امتحانات نظری به صورت مجازی و امتحانات علمی به صورت حضوری برگزار خواهند شد، اما بخشی از این دروس عملی به صورت ویدیو کنفرانس برگزار خواهند شد. تمامی کلاسهای مجازی این دانشگاه توسط استادان، دانشکدهها و معاونت آموزشی نظارت و کنترل میشوند تا از نظر کیفی امکانات کافی را داشته باشند.
دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص نحوه برگزاری امتحانات پایان ترم جاری دانشجویان دو جلسه با مدیران آموزشی دانشگاه برگزار کرده است و در این دستورالعمل به دو گزینه برگزاری آزمونها اشاره کرده اند که یکی از این گزینهها این است که اگر بر اساس اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا شرایط کشور عادی شد، امتحانات به شکل حضوری برگزار خواهند شد؛ در غیر اینصورت برای هر سه مقطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری پیشنهادهایی مطرح خواهند شد و از آن جایی که هنوز قطعی نشده اند، نمیتوان نتیجه نهایی را اعلام کرد.
دستورالعملهای بالا در حال حاضر در جلسه مدیران معاونت آموزشی دانشگاه علامه طباطبائی مطرح شده است. بعد از جمعبندی نظرات مدیران این دستورالعمل به دانشکدهها و گروهها ارسال خواهد شد و به آنها مهلت داده میشود تا در این زمینه نظرات خود را اطلاع رسانی کنند تا تصمیم نهایی برای برگزاری امتحانات گرفته شود. در حال حضر امکان برگزاری حضوری امتحانات وجود ندارد و آزمون ها به سه روش پیشنهادیِ" آزمون تصادفی آنلاین"، "آزمون کتاب باز" و "آزمون کیفی" برگزار می شود.
بیشتر بخوانید:
از ابلاغ شیوه برگزاری امتحانات به صورت مجازی تا زمان بازگشایی دانشگاهها
امتحانات پایان ترم دانشگاه الزهرا(س) غیرحضوری برگزار میشود
امتحانات پایان ترم دانشگاه آزاد حضوری برگزار میشود
برگزاری امتحانات نظری دانشگاه علمی کاربردی از ۱۷ مرداد
برگزاری حضوری امتحانات تنها یک طرح پیشنهادی بود
انتهای پیام/
امتحان مجازي=امتحان کتاب باز + وقت کم + هر نفر يک سوال متفاوت با بقيه
حالا بنظرتان حضوري بهتره يا مجازي؟
من که مجازي امتحان دادم ميگم حضوري بهتره
سپاهان سرور تراکتور سازی
لطفا پیگیری کنید.
و لطفا امتحانات رو عقب بندازین. هنوز بعضی درسامون نصف هم نشده
مباحث دروس زیاده
لطفا تمامی امتحانات نهایی را به صورت غیر حضوری برگزار کنید یا فقط پایه دوازدهمی ها را حضوری کنید
تمامی امتحانات نظری دانشگاه شریف به صورت حضوری برگزار خواهند شد
اما در متن نوشته شده:
تمام امتحانات نظری به صورت مجازی برگزار خواهند شد
ارزشیابی غیر متمرکز و دست استاد هستش و غیر حضوریه
کارشناسی را سراسری بودم ولی ارشد را پیام نور هستم خیلی هم خوبه
چون اکثر کسانی که قراره آزمون جامع بدهن همه در دانشگاه یا مدارس تدریس میکنن و چون اکثرا همه درگیر اموزش مجازی و اینکه درگیر امتحانات دانشجوها هستن امکان داشته باشه آزمون جامع دکترا دانشگاه آزاد در شهریور ماه برگزار شود والله دانشگاه آزاد برای هر ترم دکترا ۸ میلیون پول میگیره الان برای این ترم یعنی ازمون جامع ۸ میلیون گرفته نه درسی بهمون میدن نه مطلبی در این ترم بهمون دادن و نه راهنمایی فقط ۸ میلیون گرفتن به خدا خسته شدیم از امتحان و کنکور ما یه دفعه هنگام ورود به دکترا کنکور دادیم مصاحبه دادیم بعد در طول ترم دزس خوندیم سمینار و کارهای پژوهشی هم انجام دارین بازم چرا باید آزمون بدیم و دوباره نصاحبه بشیم والله ما دانشجوهای دکارا که خسابی کلافه شدیم کسی هم به حرفمون گوش نمیده والله هم هزینه سنگین تحصیل هم هزینه زندگی هم استرس و اضطراب آزمون جامع و مصاحبه بابا والله خسته شدیم
ممنون میشم شما به این مورد رسیدگی کنید سپاسگذارم