به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، حضرت خدیجه (س) در حدود ۲۵ سال زندگی مشترک با پیامبر گرامی اسلام (ص)، خدمات بسیاری برای آن بزرگوار و دین اسلام انجام داد. حمایتهای مالی، روحی، عاطفی از حضرت محمد (ص)، تصدیق و تأیید پیامبر در روزگاری که هیچ کس تأییدش نمیکرد و یاری ایشان در برابر آزار مشرکان، گوشههایی از این خدمات ارزشمند است.
حضرت خدیجه (س) پس از ازدواج با پیامبر، دارایی اش را به ایشان بخشید تا آن را هرگونه میخواهد مصرف کند. رسول گرامی اسلام در این زمینه میفرماید: «هیچ ثروتی به اندازه ثروت خدیجه (س) برای من سودمند نبود».
حضرت خدیجه (س)، این بانوی بزرگوار نه تنها از عمق جان به رسالت پیامبر ایمان آورد، بلکه او را در برابر سختیها و تکذیب مشرکان و بدخواهان یاری داد. تا زنده بود، اجازه نداد آزار و شکنجه مشرکان بر رسول خدا (س) سخت شود. هنگامی که رسول الله صلی الله علیه و آله با باری از مصیبت و اندوه به خانه میآمد، حضرت خدیجه(س) او را دلداری میداد و نگرانی را از ذهن و خاطرش میزدود. اموال حضرت خدیجه (س) به عنوان ابزاری مناسب از همان ابتدا در خدمت اسلام و پیشرفت آن قرار گرفت. جالب این که آخرین بخش از دارایی حضرت خدیجه(س) توسط امیر المؤمنان (ع) در سفر هجرت به مدینه صرف شد.
خدیجه کبری (س)؛ مادر اهل بیت (ع) و باب الحوائج
حجت الاسلام سید جلال موسویان کارشناس و سخنران مذهبی در گفتگو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: در عظمت و شخصیت حضرت خدیجه (س) همین نکته کافی است که خداوند تبارک و تعالی به پیغمبر (ص) میفرماید: «انا اعطیناک الکوثر» بدین معنا که ما تمام خیر کثیر و کوثر به معنای زیادی و فزونی را به تو عطا کردیم، صاحب این خیر کثیر وجود مقدس حضرت خدیجه (س) است که ایشان سفرهدار عالم هستند، زیرا هر گاه کسی بخواهد در مکه به جایگاهی برسد با توسل به ایشان در قبرستان ابیطالب (ع) این موضوع اتفاق میافتد و باید در توسل به وجود مقدس حضرت خدیجه (س) توجه داشت که جایگاه ایشان، جایگاه باب الحوائجی است. در نهایت از تمام نکاتی که بیان شد مهمتر این است که ایشان مادرحضرت فاطمه (س) هستند، پس اگر ما خطاب میکنیم حضرت زهرا (س)، مادر ائمه (ع) هستند، حقیقت مادری اهل بیت (ع) بعد از زهرا(س) در یک نگاه والاتری حضرت خدیجه (س) است.
خدیجه کبری (س) مدافع حرم و حریم اهل بیت (ع)
وی ادامه داد: یکی دیگر از نکاتی که میتوان از شخصیت ام المومنین حضرت خدیجه کبری (س) بیان کرد مسئله دفاع از خاتم الانبیاء (ص) است، زیرا یکی از مدافعان و طرفداران همیشگی رسول اسلام (ص) ایشان بودند و میتوان حضرت خدیجه (س) را اولین مدافع حرم و حریم و اولین شخصیتی دانست که از پیغمبر اسلام (ص) دفاع کردند و پای آرمانهای رسول خدا باقی ماندند. ایشان طبق کتاب های موثق تاریخی قبل از خاتم الانبیاء (ص) ازدواج نکرده و دوشیزه بودند و در هنگامی که در کنار رسول خدا زندگی میکردند همراهی خوب و مهربان برای ایشان بودند.
بیشتر بخوانید : توصیف زیبا و خواندنی پیامبر (ص) از حضرت خدیجه (س) / بانویی که جان و مالش را در راه خدا انفاق کرد
این سخنران مذهبی در بیان جایگاه والای حضرت خدجه (س) افزود: در شخصیت و عظمت حضرت خدیجه (س) میتوان گفت که ایشان کسی بودند که مال، آبرو، جایگاه و اعتبارشان را خرج اسلام کردند، به گونهای که رسول گرامی اسلام در حدیثی میفرمایند: «آنچه که اسلام را نگه داشت یکی شمشیر امیرالمومنین (ع) بود و دیگری اموال و دارایی خدیجه (س)». آنقدر شخصیت حضرت خدیجه (س) حائز اهمیت بود که یکی از زنان پیغمبر (ص) نقل میکند هر موقع اسم حضرت خدیجه (س) بعد از رحلت ایشان میآمد، پیغمبر چشمانشان پر از اشک میشد، و زمانی که از ایشان سوال میپرسیدیم چرا اینقدر به این زن محبت دارید، میفرمودند:«این زن در کنار من ایستاد، مال و آبرویش را خرج اسلام کرد. آن موقع کسی که مرا قبول نداشت، اما خدیجه (س) قبول داشت، او اولین کسی بود که به من ایمان آورد و به من اهمیت داد».
جایگاه والای حضرت خدیجه (س) بخاطر تکریم رسول خدا
حجت الاسلام موسویان گفت: حضرت خدیجه (س) به خاطر تکریم رسول خدا در درگاه الهی دارای قرب و عظمت است، زیرا ایشان همیشه پیامبر عظیم الشأن اسلام را تکریم میکردند و ارزش خاصی برای رسول خدا قائل بودند. حتی در بیان درخواست خود از پیامبر (ص) مراعات میکردند؛ به همین دلیل در زمان رحلت در بیان درخواست خود از پیامبر حیا میکردند و حتی زمانی که می خواستند عبایی که ایشان با آن به غار حرا میرفتند را از ایشان به عنوان کفن طلب کنند، از دختر خود حضرت فاطمه (س) میخواهند این موضوع را با پیامبر (ص) مطرح کند؛ در این هنگام خداوند به پیغمبر (ص) وحی میکند:«ای رسول خدا ما برای خدیجه از عالم بهشت کفن فرستادیم».
انتهای پیام/
السلام علیک یا من انفقت ما لها فی نصره سید الانبیاء و نصرته ما استطاعت، و دافعت عنه الاعداء السلام علیک یا من سلم علیها جبرئیل و بلغها السلام من الله الجلیل، فهنیئا لک بما اولاک الله من فضل؛
سلام بر تو ای کسی که: ثروتش را در راه یاری سرور پیامبران، ایثار کرد. و آن حضرت را تا آخرین توان خود حمایت نمود، و گزند دشمنان را از آن حضرت دور کرد.
سلام بر تو ای کسی که: جبرئیل علیه السلام بر او سلام نمود، و سلام خداوند بزرگ را به او ابلاغ کرد، گوارا باد بر تو این امتیازات و افتخاراتی که خداوند تو را به خاطر آنها بر دیگران برتری بخشید.